On Barcelona 14/12/2018 – Llanito Perera 2016

On Barcelona 14/12/2018 – Llanito Perera 2016

https://issuu.com/vilaviniteca/docs/14122018_textocatalan Un jove i brillant viticultor a Tenerife El jove Borja Pérez és un dels encara escassos revolucionaris del panorama vitícola canari. Al seu primer projecte Ignios, amb la collita 2015 se li van afegir els vins d’Artífice, elaborats amb vinyes del nord-est de l’Illa de Tenerife. Les seves últimes entregues són Artífice Listán blanco Llanito Perera 2016 i Listán negro Tierra del Trigo 2016. Dos vins de paratge que pretenen escalar un graó més en la piràmide de la qualitat. Llanito Perera 2016 s’elabora amb raïms petits i concentrats de dues parcel·les a 650…Llegir més
On Barcelona 07/12/2018 – Heraclio Alfaro Crianza 2015

On Barcelona 07/12/2018 – Heraclio Alfaro Crianza 2015

TERRAS GAUDA A LA RIOJA Des del 1990 Bodegas Terras Gauda contribueix a l’elaboració de grans blancs a Rías Baixas. La seva feina amb la varietat albariño i d’altres minoritàries com la caíño blanca o la loureiro ha estat fonamental per enaltir el prestigi de la zona. Fidel al seu esperit emprenedor i amb l’afany d’elaborar grans negres, el 2002 va adquirir Bodegas Pittacum al Bierzo, i més tard el 2010, Quinta Sardonia a Sardón del Duero. Ara, a Rioja, ens presenten el seu primer vi al seu nou celler: Heraclio Alfaro Crianza…Llegir més
La cocteleria que ens arriba

La cocteleria que ens arriba

Per Alberto Pizarro Es diu que vivim a l’època daurada de la cocteleria gairebé a nivell planetari, que mai abans hi havia hagut tants locals on poder prendre un còctel ni tants professionals oficiant darrere de la barra. És cert que cada cop hi ha més clients nous assistint als bars, que l’edat mitjana de consum del primer còctel és menor que fa uns quants anys i és cert també que la democratització de la cocteleria ja és un fet. L’escenari habitual de consum també ha canviat molt. Les barres de fusta fosca…Llegir més
On Barcelona 30/11/2018 – Castillo de Monjardín Rosado de Lágrima 2018

On Barcelona 30/11/2018 – Castillo de Monjardín Rosado de Lágrima 2018

El nou rosat de Navarra Des de fa més de 30 anys, la Sonia i en Víctor del Villar dirigeixen un dels cellers més interessants de Navarra. En el seu moment van apostar per varietats internacionals i els seus blancs de chardonnay es van situar entre els millors de la península. Però també els seus negres i especialment el seu rosat ofereixen grans dosis de plaer. Tot just fa 15 dies que acaba de sortir Castillo de Monjardín Rosado de Lágrima 2018, elaborat amb cabernet sauvignon i garnatxa de la vinya Campanaldia situada…Llegir més
On Barcelona 23/11/2018 – A mi manera 2018

On Barcelona 23/11/2018 – A mi manera 2018

Benjamín Romeo A mi manera és el vi més immediat de Benjamín Romeo, que elabora amb la verema més primerenca de tempranillo de les parcel·les La Liende, Las Llanas i Raicilla situades al municipi de San Vicente de la Sonsierra. A diferència d’altres vins de la Bodega Contador, pensats per a la guarda, aquest es mostra viu i directe des del primer moment. A mi manera 2018 és la novena anyada des del seu primer llançament. D’un bonic color vermell amb reflexes violacis. Al nas és exuberant amb intenses aromes de fruites vermelles…Llegir més
A poc a poc

A poc a poc

Per Xandra Falcó Vivim en un món que es mou a velocitat de vertigen. Tot ha d’ocórrer de manera immediata i estar disponible a l’instant. Ens trobem davant d’un món on sembla que les imatges manin sobre les nostres vides i els likes d’una fotografia publicada al nostre perfil dictin el que ens ha d’agradar o no. Tot passa molt de pressa. Quan publiquem una fotografia, l’anterior cau en l’oblit. Només compartim per mostrar els nostres moments de diversió, les novetats o el nostre cantó més hedonista. Tenim un instant de glòria i…Llegir més
On Barcelona 16/11/2018 – Niño Perdido Madre N° 2 Familia Laín

On Barcelona 16/11/2018 – Niño Perdido Madre N° 2 Familia Laín

Niños perdidos El darrer projecte de La Calandria no té res a veure amb les seves garnatxes sucoses i exuberants ni amb el seu altre ofici –gairebé desconegut pels enòfils– de les representacions teatrals, amb decorats, posada en escena i guions i diàlegs inversemblants. Té a veure amb l’arqueologia vinícola i amb la resurrecció de vells rancis perduts. Hidratar “mares” anònimes i plenes d’històries oblidades en petits cellers privats al llarg dels Pirineus i el Moncayo. La seva primera entrega són tres vins. Niño Perdido Madre N° 2 Familia Laín és el de…Llegir més
Les 7 Portes. Vida i miracles d’un Restaurant

Les 7 Portes. Vida i miracles d’un Restaurant

Per Francesc Solé Parellada Benvolguts amics, Fa més de setanta anys que estic involucrat en la vida del Restaurant de les 7 Portes. Vaig néixer sota els Porxos d’en Xifré, on hi ha situat el restaurant, i des d’aleshores no he deixat mai d’estar, poc o molt, preocupat pel seu present i, especialment, pel seu futur. De petit perquè per a tota la família el 7 Portes era la cosa més important del món, i després, ja més gran, perquè quan hom és propietari d’una part significativa d’un negoci familiar, el patrimoni empresarial…Llegir més
On Barcelona 09/11/2018 – Massuria 2012

On Barcelona 09/11/2018 – Massuria 2012

Vinyes velles de mencía al Bierzo Josep Mas Asturias va néixer a Barcelona el 1971. Va estudiar Agrònoms a Lleida, va llicenciar-se en Enologia a Montpellier i treballà durant un any a Saint-Émilion, un altre a Sud-àfrica i un altre a Pomerol –amb la família Moueix del mític Château Petrus–, per acabar el 2005 enamorat del potencial del Bierzo. Comprà 14 petites parcel·les repartides en 3 pobles plantades amb mencía de 70 anys, i el 2006 sortí la seva primera anyada. Massuria 2012 té un seductor perfum de fruites vermelles com la cirera…Llegir més
Què és el Sapiens del vi?

Què és el Sapiens del vi?

El Sapiens del vi per a la restauració gastronòmica és una obra repartida en diversos volums que pretén reunir el mínim coneixement necessari per a comprendre el planeta vi i el paper que juga en un context gastronòmic. El contingut s'ha desenvolupat a partir d'una col·laboració entre Vila Viniteca i elBullifoundation. A la redacció ha intervingut un equip multidisciplinari que aglutina investigadors científics, sommeliers, cuiners, filòsofs, historiadors i correctors estilístics. Diferents perfils, bagatges i carismes amb un entusiasme comú: el vi. A l'equip de redacció se suma un equip de curadors, exponents de…Llegir més