11º Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

El passat 15 d'abril va tenir lloc a la Llotja de Mar de Barcelona l'11è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. L'esdeveniment va congregar a 240 tastadors i a 1.500 clients i amics, que van viure en directe l'emoció de la Fase Classificatòria i la Gran Final d'un dels concursos de tast més esperats de l'any. En paral·lel, el concurs va acollir un showroom amb més de 60 cellers i marques premium i un buffet amb més de 110 formatges artesans. A continuació totes les imatges de l'esdeveniment. Us esperem el 2019, al…Llegir més
CORPINNAT

CORPINNAT

“El cargol és lent, però la terra té tota la paciència del món" A. Jodorowsky  La marca col·lectiva de la Unió Europea CORPINNAT va néixer, finalment, dimarts passat dia 10 d’abril. Es tracta d’una marca col·lectiva que se suma a les prop de 80 marques vinculades a l’àmbit del vi a tota la Unió Europea. Per als integrants de CORPINNAT, aquesta presentació ha estat un moment ple d’emocions i de gran transcendència. Després de tres anys de treballs intensos i discrets, amb voluntat constructiva i amb un debat profund i, de vegades, tens,…Llegir més
Toni Carbó i Ramon Jané, guanyadors de l’11è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Toni Carbó i Ramon Jané, guanyadors de l’11è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Toni Carbó i Ramon Jané aconsegueixen els 30.000 euros de l'11è Premi Vila Viniteca de Tast Per Parelles. Els 7.000 euros del segon lloc són per Alberto Mª Pérez i Luis Martínez, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Inma Aleixendri i Juani Piñana Els catalans Toni Carbó, de Celler La Salada, i Ramón Jané, de Celler Mas Candí, ambdós del Penedès, han estat els flamants guanyadors de l'onzena edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles que ha tingut lloc el 15 d'abril del 2018 a la Llotja de…Llegir més
On Barcelona 13/04/2018 – Clos Puy Arnaud 2015

On Barcelona 13/04/2018 – Clos Puy Arnaud 2015

BORDEAUX EN BIODINÀMICA Thierry Valette és un dels precursors de la biodinàmica en una zona en la que aquesta viticultura era poc habitual. Després de treballar a Château Pavie, Tertre Roteboeuf i a Château Pavie Macquin fou l’any 2000 quan decidí emprendre el seu propi celler amb la compra de Clos Puy Arnaud a Belves de Castillon. Una propietat històrica que data de 1874 els vins de la qual ja estaven classificats com a 1er Cru i on Thierry treballa buscant la màxima expressió del lloc. Actualment, les 15 hectàrees estan plantades amb…Llegir més
Borgonya 2016 pel Domaine Vincent Girardin

Borgonya 2016 pel Domaine Vincent Girardin

Presentació de l’anyada 2016 Vinyes Desprès d’un hivern fred durant el mes de gener, els mesos de febrer i març van ser molt calorosos per l’estació, la qual cosa va afavorir la sortida precoç de la vegetació i fent que tinguéssim molta por a les gelades en els brots més joves. Als voltants del 10 d’abril, la vinya va començar el seu creixement, una data anòmalament precoç! Allò que tant temíem finalment va arribar. Els dies 27, 28, 29 d’abril van estar marcats per un episodi de glaçades amb efectes devastadors ja que…Llegir més
Involucra-m’hi i ho aprenc

Involucra-m’hi i ho aprenc

Per Ruth Troyano Reconec que he entrat tard en el món del vi però sóc conscient de la seva importància des de molt aviat, potser per la meva estreta relació amb la vida rural a les comarques de l’Ebre. Els meus estius són els berenars de pa acabat de fer, sucre i vi que ens preparava la meva àvia. O el viatge a contracor escales avall quan el meu avi em manava a omplir el porró de la bóta que protegia del sol, al soterrani. També la història que, com un mantra, ens…Llegir més
Borgonya 2016 per la Maison Joseph Drouhin

Borgonya 2016 per la Maison Joseph Drouhin

Un final molt bonic L’any 2016 ens ha posat durament a prova i l’anyada ha estat marcada pels mesos previs a la verema. L’hivern de 2015/2016 ha estat més aviat suau i humit i la vinya va brotar els primers dies d’abril, veient, el dia 11, les primeres puntes verdes en una gran part de la vinya. Aquesta precocitat va ser força semblant a l’anyada 2015. El 13 d’abril una gran granissada va afectar el Mâconnais i el Beaujolais, aproximadament unes 1500 hectàrees a les zones de St Véran, Pouilly Fuissé, Moulin à…Llegir més
On Barcelona 06/04/2018 – Allende Mingortiz 2015

On Barcelona 06/04/2018 – Allende Mingortiz 2015

Finca Allende a Briones Finca Allende és un dels cellers de referència en la història contemporània de la Rioja. Amb la anyada 2015, Miguel Ángel de Gregorio presenta dos nous vins de parcel·la —Mingortiz i Gaminde— que s’uneixen als seus desitjats i exclusius Mártires i Calvario. Mingortiz 2015 prové d’una vinya a Briones plantada amb tempranillo l’any 1964. Té un bonic color cirera negra. Al nas revela intenses aromes de fruita negra com els nabius i les móres, embolcallades amb un perfum d’espècia dolça com l’anís. A la boca, una entrada sedosa amaga…Llegir més
Disrupció i fantasia

Disrupció i fantasia

Per Sancho Rodríguez La paraula disrupció s’utilitza per definir la reinvenció de processos i la contravenció de l’establishment. I, encara que és un terme que comença a fer pudor de socarrim, és el que em ve al cap quan recordo, encara amb una mínima ressaca (sense sulfits, però sí amb una mica d’acidesa), el que vaig viure a la fira Vellaterra 2018 de Barcelona. És brutal veure al públic que mou el moviment del vi natural. Vaig trobar-me pels abarrotats passadissos a uns quants fitxatges que en els 90 em creuava al Sónar, A…Llegir més
Borgonya 2016 per la Maison Louis Jadot

Borgonya 2016 per la Maison Louis Jadot

L’anyada 2016 a la Côte d’Or L’hivern de 2016 va ser tardà, amb unes temperatures més fredes els mesos de febrer i març. Va ser més aviat humit si ho comparem amb la mitjana. A principis d’abril van arribar els primers signes de que la vinya es despertava, situant l’anyada en una precocitat relativa i molt comparable a 2015. Aquest inici de la primavera va ser més aviat suau y amb pluges regulars y un mes d’abril més fresc. L’última setmana d’abril, una onada de fred del pol nord va penetrar al cor…Llegir més