Entre la vida i la mort

Entre la vida i la mort

Per Antonio Flores Als 61 anys creia que em quedaven poques coses per conèixer dels vins de Jerez. Aquell dia de setembre em vaig aixecar de matinada i a les cinc ja era a la vinya, la verema, que estava molt avançada, feia els últims cops de cua i només quedaven per recollir quatre aranzadas de "La Racha", una de les nostres vinyes del Pago de Macharnudo. Vam acabar aviat i a les deu ja tornava a ser al celler. El sol començava a caure a plom sobre Jerez i feia brillar la…Llegir més
El món a RAC1: Vins per l’estiu

El món a RAC1: Vins per l’estiu

Aquest matí al programa de ràdio El món a RAC1 amb Jordi Basté, Quim Vila ha recomanat alguns vins que es poden gaudir ben frescos a l'estiu. Ha estat l’ocasió perfecte per destapar en directe Escabeces 2016, un vi de la DO Tarragona de Sara Pérez i René Barbier (Clos Martinet, Clos Mogador i Venus la Universal) amb Mercè Salvat i Oriol Pérez de Tudela (Sine Qua Non i Camí de la Font). A continuació detallem els vins comentats durant el programa: VINS BLANCS Alemany i Corrio Principia Mathematica 2017. DO Penedès. Xarel·lo. PVP:…Llegir més
On Barcelona 13/07/2018 – La Roca del Crit 2016

On Barcelona 13/07/2018 – La Roca del Crit 2016

UN SOMMELIER QUE FA VI En David Seijas és un dels cinc sommeliers que més m’han impressionat des que em dedico al món del vi. Va destapar ampolles úniques a elBulli i a l’hotel Arts i escrigué guies de vins amb un llenguatge directe. Quan treballàrem junts a Vila Viniteca descobria vins a cegues i si visitàvem un celler vibrava davant l’anyada més especial i li brillaven els ulls davant la millor bóta. Ara, per fi, fa realitat el seu somni de fer vins. La Roca del Crit 2016 és un Empordà que elabora…Llegir més
Bordeaux 2017 per Château Montrose

Bordeaux 2017 per Château Montrose

Descobriu tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l'avançada  L’any va començar amb un hivern temperat i sec, i va venir marcat per dues setmanes de fred a finals de gener. Les temperatures es van mantenir suaus, afavorint una brostada uniforme de les vinyes a partir del 29 de març. Semblava probable que hagués de ser una anyada precoç, però el cicle vegetatiu es va alentir al final del mes d’abril sota la influència d’unes temperatures fredes. L’estuari de la Gironde va jugar llavors el seu paper termoregulador durant els…Llegir més
Credibilitat i reputació per Joan Gómez Pallarès

Credibilitat i reputació per Joan Gómez Pallarès

Penso en l’Abel i la Maite, exemple de tot Estic al món del vi des del 2004 però mai m’hi he guanyat la vida. Visc amb alegria el privilegi del seu aprenentatge i del coneixement constants i, en la mesura de les meves possibilitats, procuro tornar-los amb escrits i informació que transmeto amb passió i bona voluntat. Amb els anys, a més, he sabut apreciar el valor de fer-ho amb llibertat: sempre he fet el que creia que havia de fer i he intentat opinar amb la voluntat de que, per més que…Llegir més
Bordeaux 2017 per Cos d’Estournel

Bordeaux 2017 per Cos d’Estournel

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l'avançada  2017: una anyada equilibrada, profunda i delicada Una vegada més, el nostre magnífic terroir ha espremut tota la seva qualitat en aquesta anyada precoç, caracteritzada per uns marcats episodis climàtics successius. A això se li afegeix el nostre coneixement més i més precís de cada parcel·la i del nostre savoir-faire tant a la vinya com al celler. Diari d’una anyada precoç Octubre del 2016 – gener del 2017: un dèficit hídric excepcional Entre l’1 d’octubre del 2016 i el 31 de…Llegir més
On Barcelona 06/07/2018 – Williams & Humbert Dos Cortados VOS

On Barcelona 06/07/2018 – Williams & Humbert Dos Cortados VOS

PALO CORTADO Bodegas William & Humbert és una de les referències històriques del Marco de Jerez. En els darrers anys i sota la direcció de Paola Medina, algunes de les bótes més exclusives i de limitadíssima producció veuen la llum embotellades en petites dosis en “sacas” úniques. Williams & Humbert Dos Cortados VOS és un Palo Cortado monumental de més de 20 anys. Té un bonic color ambre molt brillant i límpid. Aromàticament conjuga un perfum incisiu de fruits secs com les avellanes torrades i un punt salí. A la boca té una…Llegir més
Bordeaux 2017 per Château Cheval Blanc

Bordeaux 2017 per Château Cheval Blanc

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l'avançada  Condicions climàtiques Després d’un mes de gener molt sec, les precipitacions del febrer i el març van estar a dins de la normalitat. El mes d’abril fou de nou un mes sec, precedit d’un maig i juny molt plujosos (205 mm). Les temperatures es van mantenir dins la mitjana, amb l’excepció d’una glaçada a finals d’abril. Els mesos de juliol i agost van ser poc plujosos, amb unes temperatures sense excessos. Arribats al 31 d’agost de 2017, el cicle vegetatiu acumulava…Llegir més
Bordeaux 2017 per Château Margaux

Bordeaux 2017 per Château Margaux

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l'avançada  Després d’un any 2016 relativament sec, els primers mesos del 2017 van portar pluges, molt necessàries per restaurar l’equilibri de les capes freàtiques del sòl. Les temperatures hivernals no van ser particularment fredes. La vinya va desborrar pels volts del 4 d’abril i les temperatures primaverals van fer que ens confiéssim, però les glaçades de les nits del 27 i el 28 d’abril ens van recordar que, per sobre de tot, els viticultors depenem dels capricis de la natura. La privilegiada…Llegir més
Bordeaux 2017 per Château Palmer

Bordeaux 2017 per Château Palmer

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l'avançada  Sota la influència del riu Sovint diem que “els grans terroirs es reflecteixen a l’aigua”. L’estuari de la Gironde, punt de trobada del Garona i el Dordogne, ha exercit el seu efecte salvador. Gràcies a un significatiu dèficit hídric i a uns mesos de febrer i març particularment suaus, esperàvem un començament precoç del cicle vegetatiu. Així, des del final del mes de març i durant la 1ª quinzena de l’abril, les gemmes van brostar sota unes condicions òptimes. Malauradament, la…Llegir més