inici  \  qui som

QUI SOM?

Fundada el 1932 a Barcelona, i actualment dirigida per la tercera generació, Vila Viniteca és una de les distribuïdores de vins fins més importants d’Europa.

Vila Viniteca és detallista, distribuïdora, majorista, importa i exporta, i participa també en diferents projectes vitícoles en associació amb alguns dels cellers més reconeguts de la geografia espanyola.

Com a distribuïdora, Vila Viniteca representa en exclusiva més de 200 cellers de tot el món, amb els elaboradors més reputats a nivell nacional i mundial.

Vila Viniteca compta amb delegacions pròpies a Catalunya i Madrid, des d’on atén una àmplia cartera de clients nacionals i internacionals, i entre els quals destaquen alguns dels restaurants de més reconeixement i les grans cadenes hoteleres. El nostre magatzem logístic es troba a Esparreguera (Barcelona), amb una capacitat per 6.000 palets, i una flota de vehicles propis que realitza l’entrega de comandes en 24-48 hores.

Les nostres botigues de vins i la de gastronomia -situades a l’emblemàtic barri del Born barceloní- són una referència i un punt de trobada d’aficionats i gourmets.

Història
Fundada el 1932 al barri del Born de Barcelona, la botiga de queviures Vila ja venia caixes de vi i licor als restaurants de la zona. El 1993, Joaquim Vila s’associa amb Francesc Martí –propietari del celler Ca N’Estruc a Esparreguera (Barcelona), família vinculada al món del vi des del 1548–, i obren una nova botiga de vins al mateix carrer Agullers just al costat de la de gastronomia. Amb els anys van anar ampliant l’oferta de vins, seleccionant elaboradors emergents i incorporant-los al seu catàleg d’exclusives. Amb el pas del temps molts d’aquests s’han convertit en grans i reputats elaboradors. Actualment Vila Viniteca representa en exclusiva alguns dels millors cellers espanyols i internacionals, i éssent la seva major força la distribució als millors restaurants i hotels.

Pioners
L’any 1997 Vila Viniteca va ser la primera empresa espanyola del sector en disposar de pàgina web, i l’any 2000 fou la pionera a Espanya en oferir la possibilitat de comprar vins a l’avançada.

Cultura del Vi
Des de l’any 2000 Vila Viniteca organitza La Música del vi. Un esperat esdeveniment a nivell internacional, reservat a clients professionals procedents de tota Espanya i d’un gran nombre de països, on els cellers que representem donen a conèixer les últimes anyades de la mà dels seus creadors. Es celebra bianualment a la Llotja de Mar de Barcelona, a pocs metres de les nostres botigues, i és un dels esdeveniments més reputats i emblemàtics per la gran quantitat de professionals que hi participen. La setena edició, celebrada el març del 2014 va comptar amb la participació de més de 140 prestigiosos cellers que presentaven els seus vins a més de 4.000 assistents professionals: sommeliers, distribuïdors, minoristes, periodistes... La propera edició serà el 2016.

Vila Viniteca organitza el Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. Es tracta d’un concurs inèdit a Espanya per la dotació econòmica i per la modalitat de parelles. El primer premi és de 20.000€, 7.000€ el segon i 3.000€ el tercer, a més d’importants viatges i regals. Una de les particularitats és que les parelles concursants comparteixen la decisió amb un altre membre de l’equip. Se celebra anualment, a Barcelona i Madrid alternativament. L’última edició –el març del 2013– va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, amb la participació de 120 parelles, entre les quals destacaven alguns dels millors sommeliers d’Espanya i França. L’objectiu del premi és promocionar la cultura del vi i oferir noves oportunitats de tast a la creixent demanda d’aficionats al nostre país; una bona oportunitat per seguir descobrint vins. La propera edició serà el 2015 a El Casino de Madrid.

Vila Viniteca organitza des del 1994, a finals de novembre, la Festa del Vi Novell, al Barri del Born de Barcelona. Es tracta de la presentació dels vins de la nova collita, amb la participació de més de 30 cellers de diferents zones vitivinícoles, que presenten exclusivament els seus vins de l’última collita acompanyats de tapes i platets elaborats pels restaurants més emblemàtics del barri. En els darrers anys, hi han participat més de 3.000 persones.

Vila Viniteca, en la seva tasca per a la promoció i divulgació de la cultura del vi, inclou un important programa de tastos. Des d’iniciacions al tast de vi a monogràfics de diferents zones o cellers, a sopars maridatge amb els elaboradors més reputats. També duu a terme presentacions i degustacions gratuïtes amb la participació d’enòlegs que ens presenten els seus projectes.

Beques Vila Viniteca
Vila Viniteca, amb l'objectiu de contribuir i ajudar a millorar la formació dels professionals del sector de la sumilleria que, per dificultats econòmiques i/o socials, no poden accedir a estudis d'especialització, convoca la 2ª Beca Vila Viniteca oferint dues beques d'estudis per fer el Curs Superior de Sommelier CETT-UB amb diploma d'extensió universitària. Una oportunitat per adquirir nous coneixements, destreses i competències a l'àmbit de la sumilleria, una professió que ofereix un ventall cada vegada més ampli de perfils professionals i que continua despertant interès en el sector de la restauració, la comercialització i la distribció de begudes entre les empreses vitivinícoles i les iniciatives d'emprenedoria. Més informació.

Clubs de Vins
Vila Viniteca compta també amb un important club de vins El Club Vila Viniteca, amb més de 20 anys d’història, on els socis reben mensualment una selecció de vins especials i edicions limitades. Recentment hem creat “El Club de los locos®” i “El Sommelier en casa®” per a tots aquells apassionats del vi que desitgin peces úniques i seleccions exclusives.

Col·lecció 75 Aniversari
L’any 2007 Vila Viniteca celebrà el seu 75è Aniversari. Per commemorar aquesta ocasió tan especial, vàrem encarregar a 26 cellerers que ens elaboressin un vi únic i irrepetible de la collita 2007. El resultat és una col·lecció de vins excepcional d’edició limitada a 1.000 unitats numerades. Amb la col·lecció es lliuren dos llibres: el primer amb imatges dels autors, de les seves vinyes i cellers, realitzades per Carlos González Armesto; i el segon, amb la descripció i fotografies de cada vi. Inclou un joc d’etiquetes originals. Pati Núñez –Premi Nacional de Disseny– ha dut a terme un acurat treball gràfic en el packaging de la col·lecció i el disseny dels llibres.

Divulgació
Participem en diferents mitjans escribint articles i realitzant col·laboracions fixes. Desde fa 13 anys, Quim Vila escriu un article setmanal al Dominical de El Periódico de Catalunya i fins el gener del 2009 va col·laborar a l'espai gastronòmic de Catalunya Ràdio "La Forquilla".

Distincions
Vila Viniteca va ser distingida el 2007 com la Millor Distribuïdora Independent –empresa ambmés recorregut– , a la 1ª Edición Premios Empresariales organitzada paper diari " Mercados del Vino y la Distribución". I, el 2013, va ser guardonada en els premis Best Top 10 als Millors Aparadors de Barcelona . D'altra banda, Quim Vila ha estat guardonat per l'Acadèmia Espanyola de Gastronomia amb el Premi Víctor de la Serna 2006 , per la seva promoció i difusió dels vins espanyols. També va ser nomenat Personatge del món del vi 2007 per Verema.com , la comunitat d'aficionats al vi més influent a Espanya i Professional de l'any 2007 per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia. Al juny de 2008 va ser distingit com a cavaller per la Confraria do Vinho do Porto i , el 2009, va rebre el Premi "Tàstum Vinya i Vi en Distribució i Comercialització" concedit per la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i la Medalla al Mèrit Agrícola francès atorgat pel Ministeri d'Agricultura francès. El 2010 va ser ascendit al rang d'Oficial de l'Ordre des Coteaux de Champagne i, el 2012, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Gastronomia atorgat per l'Ajuntament de Barcelona. El 2013, va rebre el premi Fevino i el 2014, els guardons Only Wine a la trajectòria vinícola i la Medalla Fad .

Negociants, S.L.U., amb domicili social a Barcelona, c/ Agullers, 7 i NIF B-60389731, inscrita al registre mercantil de Barcelona, tom 26436, foli B-103098, inscripció 1ª.