La Música del Vi 2022

La Música del Vi 2022

El 14 de març passat Vila Viniteca va reunir més de 240 cellers a la 12a edició de La Música del Vi. Més de 3.370 professionals del món del vi van poder tastar vins de països com els Estats Units, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Turquia, França, Itàlia, Àustria, Alemanya, Portugal…  Dades de la 12a edició de La Música del Vi:  10.500 copes Riedel  6.900 ampolles  Més de 240 cellers  3.370 assistents    ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DELS MÚSICS:  L’ORQUESTRA:   4Kilos • A.E. DOR • Aalto • Abadía Retuerta • Abel Mendoza • Adega Pombal •…Llegir més
14è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

14è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

El 14è Premi Vila Viniteca de Tast per parelles es va celebrar el 13 de març a la Llotja de Mar de Barcelona. L’esdeveniment va congregar a 120 tastadors i a 1.000 clients i amics, que han viscut en directe l’emoció de la Fase Classificatòria i la Gran Final d’un dels concursos de tast més esperats de l’any. En paral·lel al concurs va acollir un showroom-degustació amb 64 cellers i marques premium i un bufet amb 14 formatgeries i més de 65 formatges artesanals.  Els participants van tenir el repte de descobrir, entre altres característiques,…Llegir més
Bourgogne 2020: La situació del mercat

Bourgogne 2020: La situació del mercat

Amb la collita 2020 i després de cinc exitoses campanyes de Prevenda Bourgogne, arribem a la sisena edició amb més de 370 vins de 28 exclusius cellers de Bourgogne i 9 del Rhône. La diferència principal amb les anteriors edicions és la disponibilitat molt limitada de la majoria de cuvées, del Village més accessible al Grand Cru més desitjat. La collita 2020 fou menor de l’habitual. La 2021, amb una climatologia molt adversa, marcada per les gelades i un gran atac de malalties, va veure reduïda dràsticament la producció a la meitat. Algunes…Llegir més
Bourgogne 2020 pel BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne)

Bourgogne 2020 pel BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne)

Pel BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) 2020 se situa com l’anyada més càlida des de principis del segle XX. Durant el període d’abril a setembre les temperatures van augmentar 1,7°C de mitjana, les precipitacions van disminuir un 37% i hi van haver 280 hores més de sol. Després d’un hivern especialment clement —el més temperat des de principis del segle XX—, les suaus temperatures de principis de març afavoriren una prompta reactivació de la vegetació i a partir del 18 de març s’observaren els primers brots verds. Però uns dies més…Llegir més
Geografies i sociologies

Geografies i sociologies

Per Cristina Alcalá Jesús Ibáñez va morir l'any que vaig acabar la carrera de sociologia a la Complutense. Encara recordo les classes. Un sociòleg que es negava a respondre enquestes, que va inventar la pràctica del “grup de discussió” i que va analitzar amb mestria la societat de consum i la sociologia de la vida quotidiana. Els discursos transcorrien entre temes aparentment allunyats de l'objecte, una transversalitat captivadora. Em va portar cap a la sociologia qualitativa, una manera multidisciplinària d'acostar-se a la realitat social mitjançant l'anàlisi del contingut; a través de la interpretació,…Llegir més
El millor del 2021. 100 ampolles excepcionals i emocionants que hem gaudit durant el 2021.

El millor del 2021. 100 ampolles excepcionals i emocionants que hem gaudit durant el 2021.

Durant el passat 2021, molts dels grans esdeveniments vitivinícoles que se celebren arreu del món van ser ajornats o directament cancel·lats. El primer trimestre va quedar limitat a algunes visites de reduïts grups de professionals a cellers propers, ateses les dificultats de mobilitat i la diversitat de restriccions concretes i particulars de cada poble, comunitat o país, que podien canviar setmanalment. Posteriorment, la tradicional setmana dels Primeurs a Bordeaux va reduir aforaments i el nombre de visitants va minvar espectacularment a causa de les restriccions imposades per les autoritats amb motiu de la…Llegir més
El millor del 2021. Grans moments a restaurants i cases de menjar (II)

El millor del 2021. Grans moments a restaurants i cases de menjar (II)

Durant l’any 2021 hem gaudit a nombrosos restaurants. Alguns buscant radicalment un producte excels cada vegada més escàs, altres reinventant elaboracions i imaginant noves emocions sense posar límits a la creativitat. Un record d’alguns dels plats més memorables en un any en el qual hem d’agrair als restaurants —com també a altres sectors— el gran esforç que han hagut de realitzar.   Les aus Caelis. Barcelona       Tour d'Argent. Paris   Chez l’Ami Louis. Paris   Asador Etxebarri. Axpe   Via Veneto. Barcelona   Alkimia. Barcelona   Shanghai. Barcelona   Els…Llegir més
El millor del 2021. Del mar. Grans moments a restaurants i cases de menjar (I)

El millor del 2021. Del mar. Grans moments a restaurants i cases de menjar (I)

Durant l'any 2021 hem gaudit a nombrosos restaurants. Alguns buscant radicalment un producte excels cada vegada més escàs, altres reinventant elaboracions i imaginant noves emocions sense posar límits a la creativitat.  Un record d’alguns dels plats més memorables en un any en el qual hem d’agrair als restaurants —com també a altres sectors— el gran esforç que han hagut de realitzar.   Gambes, llagostes, llamàntols i companyia Estimar. Barcelona   El Racó d'en Binu. Argentona   Sa Llagosta. Fornells   Asador Etxebarri. Axpe   Los Marinos José. Fuengirola   El Celler de Can…Llegir més
El millor del 2021. Moments excepcionals amb el vi i la gastronomia com a grans protagonistes.

El millor del 2021. Moments excepcionals amb el vi i la gastronomia com a grans protagonistes.

Alguns dels grans moments amb el vi i la gastronomia com a protagonistes. Grans ampolles compartides en un any en què amb prou feines hem pogut organitzar els nostres tradicionals tasts ni degustacions i en què per primera vegada, a causa del COVID-19, no hem celebrat el Tast per Parelles. Un sopar a Château Latour: la gran bellesa (4/5/2021) Quan disfrutes d'una sobredosi de bellesa, sovint és durant els dies posteriors quan vas desgranant —ja fora del col·lapse del moment— els matisos sublims i únics de cada ampolla.  Llegir més. 20è Sopar Petrus. 2001-2021. El Celler de Can Roca (8/1/2021) Des de fa 21 anys, un grup d'amics celebrem a finals de novembre un sopar molt especial. Aquest any, a…Llegir més
El món a Rac1: Les millors ampolles per maridar el menú de les festes

El món a Rac1: Les millors ampolles per maridar el menú de les festes

Quim Vila ha parlat aquest matí amb Jordi Basté d’El món a RAC1 sobre les millors ampolles per maridar el menú de les Festes. ESCUDELLA I CARN D'OLLA Bàrbara Forés El Quintà 2019. Terra Alta. Garnatxa blanca. PVP. 17, 30 € Cargol treu vi 2020. Penedès. PVP: 16,80 € L'Equilibrista Blanc 2019. Catalunya. PVP: 14,95 € Muchada-Léclapart Elixir 2018. Sanlúcar de Barrameda. PVP: 39,95 € Recaredo Turó d'en Mota 2007. Corpinnat. PVP: 115,90 € ROSTIT Mas Doix Salanques 2018. Priorat. PVP: 33,95 € Cèrvoles Estrats 2019. Costers del Segre. PVP: 53,95 € Micrit…Llegir més