Vi i gastronomia a l’univers dalinià

Vi i gastronomia a l’univers dalinià

Per Bruno Tannino El 1973, Dalí porta dècades a la cimera d’una fama que transcendeix l’elitista i endogàmic món de l’art: ha dissenyat joies, vestits i fins i tot decorats per a produccions de Hollywood; apareix amb freqüència a la televisió –incloent campanyes publicitàries– i a happenings i performances que ell mateix crea per a satisfacció del seu barroc sentit de l’humor (i per a escàndol de ments estretes). És un personatge públic en tota regla que s’instal·la en l'imaginari popular com a imatge arquetípica de l’artista genial, excèntric i transgressor. Publica llavors…Llegir més
On Barcelona 11/01/2019 – Izar-Leku 2015

On Barcelona 11/01/2019 – Izar-Leku 2015

El Txakolí escumós d’Artadi El darrer projecte d’Artadi neix de l’amistat i de la llarga cooperació de la família López de Lacalle amb la família Zapiain. Els seus fills van veure en els vins de txakolí un bon potencial per elaborar uns escumosos –seguint el mètode champenoise– gairebé inèdits a la zona. A les varietats tradicionals hondarribi zuri i hondarribi beltza de Guipúzcoa, s’hi suma un terrer singular d’argila, pissarra i basalt i un clima atlàntic que afavoreix uns vins vibrants i amb una marcada acidesa. Izar-Leku 2015 és la seva primera entrega.…Llegir més
Recordant el 2018. Les millors ampolles i els millors moments (i III)

Recordant el 2018. Les millors ampolles i els millors moments (i III)

Algunes de les ampolles que més ens van impressionar el 2018. Unes per la seva grandesa indiscutible i altres perquè estaven en un moment esplèndid. I també grans moments amb el vi com a protagonista. Esdeveniments, tastos i grans ampolles compartides. Priorat Álvaro Palacios L’Ermita 2006 Álvaro Palacios L’Ermita 2008 Álvaro Palacios L’Ermita 2009 Álvaro Palacios L’Ermita 2010 Álvaro Palacios Les Aubaguetes 2015 Álvaro Palacios Dofí 2008 (3/8) Clos Mogador 2012 Mas Alta La Solana Alta 2016 Mas Doix 1902 Carinyena Centenària 2015 La Conreria d’Scala Dei Les Brugueres 2011 Clos Erasmus 2001…Llegir més
Recordant el 2018. Les millors ampolles d’allà (II)

Recordant el 2018. Les millors ampolles d’allà (II)

Algunes de les ampolles que més ens han impressionat aquest 2018. Unes per la seva grandesa indiscutible i altres perquè estan en un moment esplèndid. Champagne Salon Blanc de Blancs 1997Salon Blanc de Blancs 1999 (Magnum) Salon Blanc de Blancs 2002 Delamotte Blanc de Blancs Collection 1970 (Magnum)Delamotte Brut Collection 1983 (Magnum) Krug Vintage 1982 (Magnum) Gonet-Médeville Champ d’Alouette Grand Cru 2004Larmandier-Bernier Vieille Vigne du Levant Grand Cru 2009Georges Laval Les Longues Violes 1er Cru 2012David Léclapart L’Aphrodisiaque 1er Cru 2012Billecart-Salmon Grande Cuvée 1996Billecart-Salmon Le Clos Saint-Hilaire 1996Selosse Lieux-dits "Les Carelles" Le Mesnil-sur-Oger…Llegir més
El millor del 2018. Grans moments a restaurants i cases de menjar (i IV)

El millor del 2018. Grans moments a restaurants i cases de menjar (i IV)

Durant el 2018 hem gaudit de grans plats a nombrosos restaurants. Alguns buscant radicalment un producte excels cada vegada més escàs, altres reinventant elaboracions i imaginant noves emocions sense posar límits a la creativitat. Grans aus El pollastre enterrat d’en Josep Maria Masó al Restaurant Fermí Le Coq Rico. Paris Chez L’Ami Louis. Paris El Celler de Can Roca. Girona Paul Bocuse. Collonges-au-Mont-d'Or Epicure Hôtel Le Bristol. Paris Le Beaugravière. Mondragon La Tour d'Argent. Paris Bodega 1900. Barcelona Alkimia. Barcelona Lasarte. Barcelona Enoteca Pinchiorri. Florència Les carns Restaurante Coque. Madrid José María a…Llegir més
On Barcelona 04/01/2019 – Les Sorts Jove 2018

On Barcelona 04/01/2019 – Les Sorts Jove 2018

Més de 100 anys d’històriaFundada el 1917, el Celler Masroig és un dels cellers referents del Montsant. Compta amb més de 420 hectàrees de vinya sobre sòls d’argila vermella que imprimeixen el caràcter dels seus vins. Cultiven majoritàriament les varietats històriques de la regió, i entre elles la carinyena és la seva protagonista. Des del 1998 i gràcies a una de les ampliacions i renovacions del celler, elaboren Les Sorts, el seu vi jove. Avui –després de 20 anys– ens arriba la seva última entrega Les Sorts Jove 2018. Un assemblatge de carinyena,…Llegir més
El millor del 2018. Del mar. Grans moments a restaurants i cases de menjar (III)

El millor del 2018. Del mar. Grans moments a restaurants i cases de menjar (III)

Durant el 2018 hem gaudit de grans plats a nombrosos restaurants. Alguns buscant radicalment un producte excels cada cop més escàs, altres reinventant elaboracions i imaginant noves emocions sense posar límits a la creativitat. Angules que treuen la son Estimar. Barcelona Xerta. Barcelona Can Jubany. Calldetenes Gaig. Barcelona Gamba, gambeta, llagosta i companyia Diverxo. Madrid Enigma. Barcelona El Celler de Can Roca. Girona Estimar. Barcelona Bodega 1900. Barcelona Disfrutar. Barcelona Etxebarri. Atxondo El Capricho de Raquel. Alacant Els Pescadors. Llançà Llagosta amb patates a La Barra de Carles Abellán. Barcelona Los Marinos José. Fuengirola El…Llegir més

150 Aniversari de la Maison Leroy. 30 anys en biodinàmica. Una sobredosis de Bellesa. Les millors ampolles del 2018 (I)

El 6 de juliol del 2018 quedarà gravat a la memòria de quaranta privilegiats. Com em comentava Ms Robinson unes setmanes després a l’entreacte d’un concert al Festival de Perelada: “ha estat únic i irrepetible. Hem sigut uns afortunats per haver pogut ser-hi”. Mme Lalou Bize-Leroy organitzà una festa al seu celler de Vosne-Romanée per celebrar els 150 anys de la Maison Leroy i els 30 en biodinàmica. Com a cada trobada anterior, gaudir de la seva saviesa, els seus coneixements, experiències i vins es converteix en quelcom excepcional.Recordo la primera visita a…Llegir més
On Barcelona 28/12/2018 – Mont Marçal Brut

On Barcelona 28/12/2018 – Mont Marçal Brut

Manuel Sancho Manuel Sancho ha sigut un personatge fonamental en el món del vi. Començà venent vinils, dirigí una discogràfica i acabà comprant el mític segell Edigsa on publicà música i cançons i es feu amic de Paco Ibáñez, Lluís Llach i d’altres cantants com Barry White. El 1975 adquirí la finca Mont Marçal –amb 40 hectàrees de vinya– i amb les seves filles Blanca i Berta s’introduí en el vi i el cava del Penedès. Organitzà festes monumentals per desmitificar el consum del vi i apropar-lo a un públic més jove, convidà…Llegir més
5 grans restaurants ***Michelin de cuina asiàtica a Hong Kong i 1 a Shanghai. El millor del 2018. Grans moments a restaurants i cases de menjar 2018 (II)

5 grans restaurants ***Michelin de cuina asiàtica a Hong Kong i 1 a Shanghai. El millor del 2018. Grans moments a restaurants i cases de menjar 2018 (II)

Algunes de les millors adreces per a gaudir de la gran cuina xinesa es troben a Hong Kong.T’ang Court a l’Hotel Langham i Lung King Heen al Four Seasons són les adreces imprescindibles. T’ang Court, amb una decoració i una cuina més tradicional que el seu homònim a Shanghai, ofereix els grans plats de la cuina cantonesa. Tot tipus de pells cruixents d’oca, pollastre, garrí... i unes excel·lents sopes gairebé tan màgiques com les de la seva sucursal de Shanghai. Lung King Heen és un dos en un. Un excepcional i gairebé insuperable…Llegir més