On Barcelona 18/04/2019 – Gramona Celler Batlle 2004

On Barcelona 18/04/2019 – Gramona Celler Batlle 2004

GRAMONA Pocs cellers del Penedès com Gramona han explorat la longevitat dels seus escumosos portant-los al límit de l’envelliment. Si el seu III Lustros 2011, amb més de set anys de criança és una petita joia, els Celler Batlle madurs com el 2004, adquireixen una complexitat sobrenatural. Una seducció farcida de carícies dolces al nas, una bombolla com un tapís de seda que t’incita a passejar-hi descalç, com un tul espès, lleuger i d’un pes eteri. Un fluid on tot està encara com amagat, on al principi els matisos no són evidents i…Llegir més
On Barcelona 12/04/2019 – Merit 2016

On Barcelona 12/04/2019 – Merit 2016

PERINET Després d’uns anys d’incertesa i de molts canvis, el celler Perinet inicia una nova etapa. Amb la nova collita 2016 els vins ja mostren el nou perfil del celler. Merit 2016 prové de les vinyes Mas d’en Xes i Mas Vell, dues de les parcel·les més fresques de la finca. L’assemblatge està format per merlot, syrah, garnatxa i carinyena que fermenten i es crien 12 mesos en dipòsits d’acer inoxidable. Al nas desplega intenses notes de fruita negra crocant i madura que es conjuga amb delicades notes d’herbes aromàtiques com el romaní…Llegir més
El Fondillón de l’horta d’Alacant versus el Fondillón d’Alacant (província)

El Fondillón de l’horta d’Alacant versus el Fondillón d’Alacant (província)

Per Felipe Gutiérrez de la Vega Cava de Bodegas Gutiérrez de la Vega a 6 metres de profunditat El Fondillón com a definició es pot trobar tant en el diccionari de la RAE, com al de la María Moliner, a la Wikipedia, en el plec de condicions de la D.O.P. Alicante Vinos (dues excepcions a i b), etc. No obstant això, a cap d’aquestes definicions s’estableix una diferència clara entre els que s’elaboren als voltants de la capital d’Alacant, l’antiga horta alacantina, i els que s’elaboren en els diversos pobles de la província. Tenint…Llegir més
On Barcelona 05/04/2019 – Pintia 2014

On Barcelona 05/04/2019 – Pintia 2014

TORO En els darrers anys, un grup reduït d’elaboradors de la Denominació d’Origen Toro han anat refinant el perfil dels seus vins, premiant l’elegància sobre la potència, i la textura amable sobre la superconcentració. Pintia 2014 –el vi de la família Álvarez propietària de Vega Sicilia– continua en aquesta línia. Al nas té una extraordinària càrrega de fruites negres fresques juntament amb una infusió d’espècies com la canyella i la vainilla, la fulla de tabac, fumats i cacau. La boca és rodona, profunda, voluminosa, plena d’uns tanins sedosos i sense arestes amb un…Llegir més
Bordeaux 2018 per Bordeaux Vins Sélection

Bordeaux 2018 per Bordeaux Vins Sélection

2018 -  Una Meravella Un començament difícil, i un final majestuós! Com en altres anyades excepcionals, l’any va començar d’una manera força trista; molta pluja, atacs agressius de míldiu i calamarsa durant la primera meitat de l’any. Tothom estava una mica ansiós. Al juny, el sol va reaparèixer per romandre generosament amb nosaltres fins al final de l'estació. Els dies càlids juntament amb unes nits fresques al setembre van afavorir una excel·lent i consistent maduresa que va portar la calma en el moment de la verema. Que el raïm arribés en un excel·lent…Llegir més
On Barcelona 29/03/2019 – Torbreck The Struie 2016

On Barcelona 29/03/2019 – Torbreck The Struie 2016

SHIRAZ Barossa Valley és una de les regions vitivinícoles més reputades del món i on es troben algunes vinyes històriques, algunes d’elles plantades el 1840. Allà, el 1994, David Powell fundà Torbreck. Va començar realitzant petites cuvées parcel·làries que de seguida van rebre les puntuacions més elevades de la crítica internacional. El 2008 realitzà una ampliació del petit celler seguint sempre la vinificació per parcel·les. The Struie 2016 és un deliciós shiraz elaborat a partir de dos velles vinyes de Barossa Valley i Eden Valley. Un assemblatge perfecte entre elegància i intensitat amb…Llegir més
12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

El passat 24 de març va tenir lloc al Casino de Madrid el 12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. L'esdeveniment va congregar a 240 tastadors i a 1.000 clients i amics, que van viure en directe l'emoció de la Fase Classificatòria i la Gran Final d'un dels concursos de tast més esperats de l'any. En paral·lel, el concurs va acollir un showroom-degustació amb més de 60 cellers i marques premium i un buffet amb un centenar de formatges artesans. Els participants han tingut el repte de descobrir, entre altres característiques, denominació d'origen,…Llegir més
On Barcelona 22/03/2019 – Casta Diva Cosecha Dorada

On Barcelona 22/03/2019 – Casta Diva Cosecha Dorada

MOSCATELL D’ALACANT Gutiérrez de la Vega és un dels cellers emblemàtics d’Alacant. Fundada als anys 70 per Felipe Gutiérrez i des del 2006 dirigit per la seva filla Violeta, està situada al vall de Xaló, una de les zones de la Marina Alta en les que es produeix més raïm de taula i també per fer vi. Casta Diva Cosecha Dorada va se el primer moscatell sec elaborat a Espanya. L’anyada 2018 té el perfum de flors blanques, de fruites com l’albercoc, cítrics, romaní, llorer sec i un suggeridor toc d’anís. A la…Llegir més
Tots els guanyadors i tots els vins de les anteriors edicions del Tast per Parelles

Tots els guanyadors i tots els vins de les anteriors edicions del Tast per Parelles

El proper diumenge 24 de març, al Casino de Madrid, se celebrarà el 12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. Un concurs de tast inèdit que s'ha consolidat com una cita imprescindible per als amants del vi i que se celebra un any a Barcelona i un altre a Madrid, alternativament. Des de la primera edició el 2008, aquest certamen reuneix tastadors professionals i aficionats d'àmbit internacional que competeixen per aconseguir el prestigiós premi, que en aquesta 12a edició ascendeix a 40.000€ (30.000€ per la parella guanyadora, 7.000 euros per la segona classificada…Llegir més

On Barcelona 15/03/2019 – Palacios Remondo Propiedad 2015

PALACIOS REMONDO Pels que gaudeixen del perfum i la textura de La Montesa, Propiedad 2015 és un pas més enllà. Elaborat majoritàriament amb garnatxa seleccionada de vinyes de Valviejo, Parajes de Valtomelloso, Las Mulgas i Corral de Serrano, al Monte Yerga d’Alfaro, a La Rioja més oriental. Tots els ceps estan plantats en vas, la seva edat oscil·la entre els 30 i els 90 anys i es cultiven en ecològic. La verema es va realitzar durant quasi tot el mes d’octubre i el vi es va criar durant 18 mesos en bocois i…Llegir més