On Barcelona 06/12/2019 – Clos Figueres 2015 

On Barcelona 06/12/2019 – Clos Figueres 2015 

PRIORAT Christopher Cannan és un dels personatges fonamentals de la història contemporània del món del vi. L’any 1978 va fundar la companyia de vins Europvin que va representar i va difondre les singularitats de més de 100 cellers de França, Itàlia, Espanya i Portugal al món. Finalment, i destrés de treballar amb diversos cellers del Priorat durant la dècada dels 90, va decidir comprar el 1997 la propietat Clos Figueres. Una vinya abandonada al nord de Gratallops, plantada amb vinyes velles de carinyena i la resta replantada amb garnatxa, syrah, cabernet sauvignon, mourvèdre…Llegir més
Trufa, Châteauneuf-du-Pape i Pomerol. El millor del 2019. Grans moments a restaurants i cases de menjar (I)

Trufa, Châteauneuf-du-Pape i Pomerol. El millor del 2019. Grans moments a restaurants i cases de menjar (I)

Le Match du Siècle, retour: Pomerol vs. Vallée du Rhône méridional (L'accord parfait pour La Grande Fête de la Truffe) Després del mític Le Match du Siècle, 5 grans amics ens vam proposar continuar amb un altre menjar únic. Una simfonia exclusiva al voltant de la cuina de la tòfona que vam celebrar a Els Casals el passat 23 de gener. Un autèntic festí de producte i sabor gràcies a la generositat d'Oriol Rovira i el seu equip a Sagàs. Per començar, Oriol Rovira ens va servir una primera tanda amb diferents torrades de tòfona…Llegir més
On Barcelona 29/11/2019 – Domaine Rolet Arbois 1985 (Magnum)

On Barcelona 29/11/2019 – Domaine Rolet Arbois 1985 (Magnum)

JURA La família Devillard (Domaine des Perdrix, Château de Chamirey i Domaine de la Garenne a Bourgogne) va adquirir el 2018 Domaine Rolet, una de les propietats històriques del Jura. Amb 65 hectàrees de vinyes pròpies a Arbois, Côtes du Jura, l’Étoile i Château-Chalon, i una tradició des de mitjans del segle passat, els seus vins no pararan de millorar. Mentre esperem els canvis –que arribaran amb les properes collites– podem gaudir d’una magnífica poulsard amb 34 anys que acaben de comercialitzar. Domaine Rolet Arbois 1985 (Magnum) és una bellesa reposada. El nas…Llegir més
No en queda cap

No en queda cap

(Els bars del segle passat) Per Ramón Úbeda Quan estava a l’escola d’Arquitectura vaig tenir un company que, com jo, no acabava de veure el seu futur en el maó. Ambdós vam acabar abandonant els estudis en diferents direccions. Durant un temps anàvem a classe al torn de tarda i treballàvem als matins. Ell va començar a interessar-se pels vins i va aprofitar el que havia après a la universitat per a projectar un petit celler que va construir al soterrani de la botiga de queviures familiar. Jo vaig començar en el món…Llegir més
Tast de formatges per la carta de temporada de Rías de Galicia i Espai Kru

Tast de formatges per la carta de temporada de Rías de Galicia i Espai Kru

El dilluns, 25 de novembre, 26 amics, clients i periodistes es van reunir al restaurant Espai Kru per fer un tast de 29 formatges i 5 vins, i escollir la propera carta de formatges de la temporada de Rías de Galicia i Espai Kru. Eva Vila va proposar una extensa selecció dividida en vuit grups (de tres o quatre formatges cadascun) perquè la nova carta tingués una àmplia varietat de textures, sabors, orígens i mètodes d’elaboració. Durant el tast es van facilitar diverses pistes abans de desvetllar els noms de cada formatge. Finalment…Llegir més

On Barcelona 22/11/2019 – Taleia Brisat 2017

PIRINEUS Raül Bobet, des del seu celler Castell d’Encús a Talarn, al Pallars Jussà, va apostar el 2001 per vinyes d’alçada i varietats adaptades com la pinot noir, la riesling, la sémillon o la sauvignon blanc. Gairebé dues dècades després i amb 23 hectàrees elabora –a més de 1.000 metres d’altitud, en cups naturals de pedra, tines de fusta i acer inoxidable– uns vins que s’han convertit en imprescindibles a les cartes dels millors restaurants del país. Taleia Brisat 2017 és la seva darrera novetat. Sauvignon blanc i sémillon veremades a mà i…Llegir més
On Barcelona 15/11/2019 – Domaine Gramenon La Mémé 2018

On Barcelona 15/11/2019 – Domaine Gramenon La Mémé 2018

GARNATXA Fa més de 40 anys que a Domaine Gramenon cuiden amb molta cura vinyes centenàries a Montbrison, al sud del Rhône. Michéle Aubéry i el seu fill Maxime-François Laurent cultiven 26 hectàrees sobre un sòl calcari que antigament havien estat cobertes per mar. Allí la garnatxa s’expressa amb total llibertat, lliure de químics i amb unes vinificacions respectuoses i suaus. D’entre totes les cuvées potser La Mémé 2018 n’és la més especial. Prové de dues parcel·les plantades fa més de 120 anys amb garnatxa i cultivada seguint els preceptes de la biodinàmica.…Llegir més
Gran sopar de Champagne Salon a l’Asador Etxebarri

Gran sopar de Champagne Salon a l’Asador Etxebarri

Fotografies: Joan Pujol-Creus La setmana passada va tenir lloc una de les vuit presentacions mundials de Salon Oenothèque Caisse 2008, la mítica Caixa que es comercialitza en exclusiva Salon 2008 Magnum juntament amb dues ampolles de Salon 2004, 2006 i 2007. El lloc escollit va ser l’excepcional Asador Etxebarri del chef Bittor Arginzoniz a Atxondo. Un sopar màgic acompanyat de 12 champagnes servits en l’exclusiva copa Riedel Veritas. L’equip del restaurant juntament amb Didier Depond van organitzar l’harmonia perfecta entre el champagne i els plats. 32 privilegiats van poder gaudir d’un sopar únic.…Llegir més
On Barcelona 06/11/2019 – Terras Gauda Etiqueta Negra 2017

On Barcelona 06/11/2019 – Terras Gauda Etiqueta Negra 2017

TERRAS GAUDA José María Fonseca és un dels grans promotors dels vins de Rías Baixas. L’any 1990 fundà el celler Terras Gauda, que molt aviat es va convertir en un exemple a seguir. La seva aposta per la varietat caíño –tradicional a la zona d’O Rosal– i també per descomptat per l’albariño, el portà a impulsar uns blancs frescos però amb una marcada personalitat i una sorprenent capacitat de guarda. L’any 1993 també fou dels primers a Galícia en assajar amb la criança en bota amb el seu Terras Gauda Etiqueta Negra. Si…Llegir més

On Barcelona 01/11/2019 – Barbeito 5 Years Boal Reserva

MADEIRA Pocs vins al món acumulen tanta història com els de l’illa volcànica de Madeira. Apreciats ja pels anglesos a finals del segle XVII, poques ampolles i vins hi ha al món que es puguin gaudir després de més de 100 o 200 anys des de la seva verema. La varietat blanca boal és una de les cinc amb les que s’elaboren els grans vins de Madeira i de la que se n’obtenen vins semidolços. Es troba plantada als vessants volcànics de l’illa on conviu amb plantacions de plàtans. Envelleix en botes de…Llegir més