12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

El passat 24 de març va tenir lloc al Casino de Madrid el 12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. L’esdeveniment va congregar a 240 tastadors i a 1.000 clients i amics, que van viure en directe l’emoció de la Fase Classificatòria i la Gran Final d’un dels concursos de tast més esperats de l’any. En paral·lel, el concurs va acollir un showroom-degustació amb més de 60 cellers i marques premium i un buffet amb un centenar de formatges artesans.

Els participants han tingut el repte de descobrir, entre altres característiques, denominació d’origen, varietats de raïm, país, anyada, elaborador i marca dels 7 vins tastats a la Fase Classificatòria i dels altres 7 de la Gran Final.

Joan Munné Parera, enòleg de Raventós i Blanc, i Álex Peris López, propietari d’Olives Blai Peris, ambdòs del Penedès, han estat els flamants guanyadors del 12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. Aquests dos amics de Sant Pere de Riudebitlles han participat per primera vegada de forma conjunta. L’expectació era màxima, ja que les inscripcions per ser una de les parelles participants es van esgotar el passat 9 de gener en només 5 minuts. Des de la desena edició, el primer premi està dotat amb 30.000 euros, més 2.000 euros per a consumir en copes Riedel Performance, cortesia d’Euroselecció i, a més, aquest any comptem amb una litografia d’en Guinovart, l’obra de l’artista il·lustra el cartell de la 12º edició.


La segona posició de la classificació –7.000 euros, 500 euros més en copes Riedel Performance i la litografia d’en Guinovart- ha estat per Félix Crespo Álvarez i Manuel Cantalapiedra Moyano, de Bodegas de Corneta i Isaac Cantalapiedra Viticultores, respectivament.


Jaume Cuscó Olivella, que regenta la Vinoteca l’Àngelus de Vilafranca del Penedès, i Juan Antonio García Morán, enginyer de Vilanova i la Geltrú, s’han classificat al tercer lloc, dotat amb un premi de 3.000 euros i 200 euros en copes Riedel Performance, a més de la litografia d’en Guinovart.


Les 10 parelles finalistes han estat:

  • Jaume Colet Moreno i Agustí Torelló Roca
  • Luca Bernasconi i Guillaume Glories 
  • Ramon Francàs i Martorell y Pepe Raventós i Vidal 
  • Joan Munné Parera i Álex Peris López 
  • Félix Crespo Álvarez i Manuel Cantalapiedra Moyano 
  • Carlos Martínez Díaz i Ruben Pedregosa Castelo 
  • Atilano Marcos Núñez i Pedro Santiago Martínez Martínez 
  • Rafel Sabadí Vilà i David Martínez Martínez 
  • Miguel Laredo i Mario García Galán

A més, les deu parelles finalistes han rebut un lot de vins de Vila Viniteca.

Els vins tastats a la Gran Final han estat:

  1. Albariño Do Ferreiro 2017. DO Rías Baixas
  2. Aristos Duquesa Chardonnay 2010. Alto Cachapoal, Chile
  3. Venus La Universal 2005. DO Montsant  
  4. Viña Pedrosa Crianza 2016. DO Ribera del Duero  
  5. Viúva Gomes Colares 1969. DOC Colares
  6. Torbreck the Struie 2016. Barossa Valley, Australia 
  7. La Bota de Nº63. Oloroso Bota NO (3/8). DO Jerez-Xérès-Sherry   

LA GRAN FINAL EN IMATGES:

12º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Fase Final

Els vins tastats a la Fase Classificatòria han estat:

  1. Didier Dagueneau Pouilly-Fumé Silex 2015. AOC Pouilly-Fumé
  2. Rafael Palacios Louro 2017. DO Valdeorras
  3. Cérvoles Blanc 2016. DO Costers del Segre
  4. Bride Valley Vineyard Blanc de Blancs 2014. Dorset, England
  5. Gonet-Médeville Blanc de Noirs 1er Cru Brut. AOC Champagne
  6. Quiñón de Valmira 2016. DOCa Rioja
  7. Sassicaia 2014. DOC Bolgheri Sassicaia

El jurat del 12º Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles ha estat format per Xandra Falcó; Fernando Gurucharri, president de la Unión Española de Catadores; José Peñín, periodista i editor de guies i llibres especialitzats; Juan Muñoz, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres; Jordi Segura d’Euroselecció; i l’enòloga Sara Pérez, com a convidada. El notari Sr. José Luis López Garayo ha vetllat pel correcte funcionament del concurs.

LA FASE CLASSIFICATÒRIA EN IMATGES:

12º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Fase Clasificatoria

CELLERS:

Abadía de Poblet • Ancnoc • Ángel Lorenzo Cachazo • Bluecoat • Bodegas Vizcarra • Brancott Estate • Ca N’Estruc • Cara Nord • Celler de Capçanes • Centenario • Cérvoles • Cims de Porrera • Clos d’Agon • David Gin • Dominio del Águila • El Hombre Bala • El Jardín de Lucía • El Regajal • El perro verde • Fenomenal • Few Spirits • Finca Allende • Finca Nueva • Freixenet • G.H. Martel & C° • Hayman’s • Jacob’s Creek • Kenwood • La Locomotora • La Mujer Cañón • Legaris • L’Origan • Lustau • Màquina & Tabla • Marqués de Cáceres • Martini • Mas Doix • Mestres • Montesquius • Niepoort • Numanthia • O Luar do Sil • Old Pulteney • Pago de los Capellanes • Paisajes • Penderyn • Peter Spanton • Reina de los Deseos • Ron Bermúdez • Santa Teresa 1796 • Scala Dei • Sospechoso • Tarsus • The Botanical’s • Tomàs Cusiné • Tomatin • Torelló • Toro Albalá • Venta las Vacas • Viña al lado de la casa • Viña Pomal • Ysios

Amb la col·laboració de Riedel i Acqua Panna.

12º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Feria de Vinos

FORMATGERIES:

LINDENHOFF: Gouda Farmstead Precidium 4 años • Gouda Farmstead Precidium 2 años • Texel Slowfood • Goat Old Texel
O’LUSITANO: Serra da Estrela DOP • Azeitão DOP • São Jorge 8 meses
PAYOYO: Payoyo Semi Cabra • Payoyo de Oveja Curado con Manteca
POSTRES Y LÁCTEOS MARE NOSTRUM: Bombones de Cabra con Algas • Castriel • Capri Lavanda
QUESERÍA REY SILO: Massimo • Besos del Rey Silo • Afuega’l Pitu Rojo • Afuega’l Pitu Blanco
SIERRA DE ALBARRACÍN: Don Manuel Reserva 14 meses • Sierra de Albarracín con Romero • Sierra de Albarracín al vino tinto
MOZZAKIMOZZA: Piave Vecchio • Burrata fresca de La Pulla • Gorgonzola Dolce • Salva Cremasco
SELECCIÓ DE VILA VINITECA: Abbayede Belloc • LaGargoladel Miracle • AbbayedeTamie • Santa MariadeBauma • Altejó Pasta Cuita • Cusié in Malta d’Orzo • Aizpea ldiazabal • Avi Ton • Bauma Carrat • Bauma Castaña • Bauma Pasta La.ctica • Beaufort • Alpage • Blau del Nét • Bleu d’Auvemia • Bleu du Vercors Fermier • Brillat Savarin • Brin d’Amour aux Herbes de Maquis • Cabra del Bages • Cacciocavallo • Camembert de Normandie • Cashel Blue • Castello Branco • Comté Réserve 2016 • Coulommiers • Cusié de Castaña • Charolais Fermier • Cheddar Keen’s • Cheddar Montgomery’s • Fontina • Fourme de Montbrison • Garrotxa • Gruyere de Fribourg Alpage Rva. • Hervé Bio • Kasu • L.’.Evitaz 24 meses • La Balda Fermió • Livarot • Maroilles Fermier • Mimolette Extra Vieux • MorbierFermier • Muá Natural • Munster Fermier • Niolude Córcega • Ossau d’Exception • Pasamontes Oro • Pecorino Romano • Pont-l’tveque • Pouligny Saint Pierre • Puigpedrós Piel Lavada • Raclette Fumé • Rodonet de Oveja • Romans Fermier • Roquefort Jean d’Alós • Roques Blanques • Saint Nectaire Fermier • Sbrinz Reserva • Son Mercer de Baix Curado • Sovrano de Búfala • Stichelton Leche Cruda • Taleggio Cremoso • Toma Corsica • Tome au Marc du Raisin • Tome d’Aquitaine au Sauternes • Tome de Bordeaux • Torta Mini de Trujillo • Tovalló de Cabra • Trois Comes • Trou du Cru • Ufff! de Mas Alba • Vacherin Fribourgois • Vacherin Haut Doubs Vacherin Mont d’Or • Valençay AOC • Zelu Koloria

12º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Feria de Quesos

Aquest premi ofereix una excepcional oportunitat de tast a professionals i amateurs, el seu objectiu és promocionar la cultura del vi i la seva principal singularitat és el fet de tastar en parella, ja que obliga a consensuar amb el company les sensacions, els sabors i les olors percebudes.

Durant el concurs, que requereix una estricta organització i logística, s’han utilitzat 6.879 copes Riedel (3.379 en el concurs i 3.500 a la fira de vins), i s’han destapat 243 ampolles a la Fase Classificatòria (19 descartades i 12 amb suro) i 29 ampolles a la Fase Final (6 descartades i 1 amb suro), servides amb l’ajuda de 13 cambrers. Han treballat 9 enòlegs i sommeliers de Vila Viniteca, a més d’un equip de 100 persones. El showroom-degustació ha comptat amb l’assistència de 40 bodeguers i 60 cellers i, a la fira de formatges, han participat 6 formatgeries i s’han pogut tastar 100 formatges (gairebé mitja tona de formatge) que Vila Viniteca ha seleccionat i afinat especialment per l’ocasió. Un tast per parelles que ha comptat amb l’assistència de 1.000 assistents. 

RESUM DE PREMSA:

24/03/2019: Notícies Cap de Setmana Antena 3

24/03/2019: Aquí hay Madroño – Telemadrid
28/03/2019 – Surcando Madrid

Així va ser el 12è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles:

Presentació del Tast per Parelles a Madrid i Barcelona:


Rècord d’inscripcions al Tast per Parelles:

Hits: 340

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *