13è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

El 13è Premi Vila Viniteca de Tast per parelles es va celebrar l’1 de març a la Llotja de Mar de Barcelona. L’esdeveniment va congregar a 120 tastadors i a 1.000 clients i amics, que han viscut en directe l’emoció de la Fase Classificatòria i la Gran Final d’un dels concursos de tast més esperats de l’any. En paral·lel al concurs va acollir un showroom-degustació amb més de 60 cellers i marques premium i un bufet amb més de 50 formatges artesanals.

Els participants van tenir el repte de descobrir, entre altres característiques, denominació d’origen, varietat de raïm, país, anyada, elaborador i marca dels 7 vins tastats a la Fase Classificatòria i dels altres 7 de la Gran Final. 

 

 

Rubén Pol Ramon, sommelier del restaurant Disfrutar, i Lucía Viz Giménez, advocada i Casaca Roja, van ser els flamants guanyadors del 13è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. L’expectació era màxima, ja que les inscripcions per ser una de les parelles concursants es van esgotar el passat 9 de gener en 4 minuts. Des de la desena edició, el primer premi està dotat amb 30.000 euros, més 2.000 euros per consumir en copes Riedel Performance, cortesia d’Euroselecció.

 

El segon lloc de la classificació –7.000 euros, 500 euros més  en copes de Riedel Performance– van ser Delia Baeza, propietària de la distribuidora i botiga de vins La Fisna, i David Villalón Ferrero i David Villalón, propietari del bar à vins Madrid Angelita.

 

Eric Bordas i François Breteau es van emportar el tercer premi del Tast per Parelles, dotat amb 3.000 euros i 200 euros en copes Riedel Performance, a la seva segona participació.

 

Les 10 parelles finalistes van ser: 

  • Paco Hoya Muñoz y José Cano Peña
  • Eric Bordas y François Breteau
  • Rubén Pol Ramon y Lucía Viz Giménez
  • Jaime Fernández Domínguez y Santiago Rivas Muñoz
  • Roc Gramona Simó y Ricard Rofes Salsench
  • Roberto Santana Morales y Alfonso Torrente Solana
  • Delia Baeza Orallo y David Villalón Ferrero
  • Pierre Citerne y Brunnhilde Claux
  • Álvaro Ribalta Millan y Tom Parker Luke
  • Ramon Sadurní Roig y Maria Gloria Collell Puig

Els vins de la Final van ser:

1. Ca’del Bosco Annamaria Clementi 2010. Franciacorta DOCG
2. Rovellats Gran Reserva Brut Nature 2013. DO Cava
3. Gutiérrez de la Vega Casta Diva Cosecha Dorada 2018. DO Alicante
4. Artífice Llanito Perera 2017. Ycoden Daute Isora
5. Chandon de Briailles Corton-Bressandes Grand Cru 2014. Bourgogne
6. Abel Mendoza Jarrarte Joven 2019. DOCa Rioja
7. Ao Yun 2014. Shangri-La, Xina
 

ÀLBUM FASE FINAL

13º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Fase Final

Els vins de la Fase Classificatòria van ser:

1. Taittinger Comtes de Champagne 2007. AOC Champagne
2. Fino La Ina. DO Jerez-Xérès-Sherry
3. Georges Vernay Terrasses de l’Empire 2017. AOC Condrieu
4. Joh. Jos. Prüm Sonnenuhr Spätlese 2012. Mosel
5. Mas Doix 1902 Cariñena Centenaria 2016. DOQ Priorat
6. Preludio de Sei Solo 2015. DO Ribera del Duero
7. Toro Albalá Convento Selección 1929. DO Montilla-Moriles

El jurat del 13è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles estava format per Xandra Falcó; Fernando Gurucharri, president de la Unión Española de Catadores; José Peñín, periodista i editor de guies i llibres especialitzats; Juan Muñoz, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres; i Jordi Segura de Euroselecció. El notari Sr. Antoni Bosch ha vetllat pel correcte funcionament del concurs.

ÀLBUM FASE CLASSIFICATÒRIA

13º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Fase Clasificatoria

CELLERS:

Abadal • Abadía de Poblet • Abadía Retuerta • Alfredo Arribas • Azpilicueta • Belsazar • Bodegas Vizcarra • Ca N’Estruc • Cara Nord • Cardhu • Casa Gran del Siurana • Castell del Remei • Celler Bellaserra • Celler de Capçanes • Celler La Vinyeta • Cérvoles • Chivite • Cims de Porrera • Clos d’Agon • Codorníu • Cruz de Alba • Don Julio • El Hombre Bala • El Jardín de Lucía • El perro verde • Fenomenal • Freixenet • G.H. Mumm • Gramona • Heraclio Alfaro • Josep Foraster • Juvé & Camps • La Locomotora • La Melonera • La Mujer Cañón • Lafou Celler • Llopart • Lorenzo Cachazo • L’Origan • Lustau • Màquina & Tabla • Mar de Frades • Marqués de Cáceres • Mas Doix • Martini • Mestres • Montesquius • Niepoort • Numanthia • Oller del Mas • Pagos de Anguix • Paisajes • Perelada • Pittacum • Pommery • Quinta Sardonia • Raimat • Ramón Bilbao • Reina de los Deseos • Rovellats • Scala Dei • Segura Viudas • Solar Viejo • Sospechoso • Talisker • Tarsus • Terras Gauda • Tomàs Cusiné • Torelló • Toro Albalá • Valdubón • Venta las Vacas • Villa Ascenti • Viña al lado de la casa • Ysios • Zacapa

Amb la col·laboració de Euroselecció-Riedel, Cafés El Magnífico, Sans & Sans y Aigua Sant Aniol. 

FORMATGERIES:

Formatge Bauma: Garrotxa · Carrat · Torremat · Castanya
Formatges Reixagó: Sant Ignasi · Montreix · Tou del Lluçanès · Blau dels Jutglars · Olost Baby · Olost Ratafia · Reixagó Clàssic · Reixagó 12 mesos · Reixagó Extra 18 mesos
La Balda: Fermió de la Balda · Golany
La Formatgeria del Miracle: Cuines · Claustre · Barroc · Gàrgola
Lindenhoff: Boeren Goudse Oplegkaas Reserva 3 anys · Texelse Schapenkaas · Geitenkaas
Mas Alba: Voler Volar · PetitOt · Pla · Iasta Reserva
Molí de Ger: Puigpedrós · Roques Blanques · Altejó · Blau Ceretà
Mozzakimozza: Boletes de Mozzarel·la · Cacciocavallo Fresc · Cacciocavallo Fumat · Capasone Curat
Payoyo: Payoyo Semi Mezcla · Payoyo Cabra Pimentón · Payoyo Oveja Manteca · Flor de Payoyo
Postres y Lácteos Mare Nostrum: Bombones de Algas · Aceitunos
Quesería Rey Silo: Rey Silo Natural · Rey Silo amb pebre vermell · Massimo de Pravia · Besos del Rey Silo
Quesos Sierra de Albarracín: Sierra de Albarracín Etiqueta Oro · Sierra de Albarracín al vino · La Cava de Mía · Don Manuel Añejo
Son Mercer de Baix: Son Mercer Semi Curat · Son Mercer Curat · Maó Reserva de la Família · Son Mercer al Romaní · Mua Natural

Aquest premi ofereix una excepcional oportunitat de tast a professionals i amateurs, el seu objectiu és promocionar la cultura del vi i la seva singularitat és el fet de tastar en parella, ja que obliga a consensuar amb el company les sensacions, els sabors i les aromes percebudes. 

Durant el concurs, que requereix una estricta organització i logística, es van utilitzat 5.200 copes Riedel, i es van tastar 266 ampolles  (12 descartades, 5 d’elles amb suro), servides amb l’ajuda de 13 cambrers. Van treballat 9 sommeliers i més de 100 persones de l’equip de Vila Viniteca, a més d’un equip de 100 persones. El showroom-degustació va comptar amb l’assistència de 66 cellers i, a la fira de formatges, hi van participar 13 formatgeries. Un tast per parelles que va comptar amb l’assistència de 1.187 visitants.

CELLERS, FORMATGES I AMBIENT

13º Premio Vila Viniteca de Cata por Parejas - Vinos, quesos y ambiente

EL 13è PREMI VILA VINITECA DE TAST PER PARELLES ALS MITJANS

TELEVISIÓ
01/03/2020 – Antena 3 Noticias 

 

01/03/2020 – Telenotícies Nit de TV3

 

RÀDIO
01/03/2020 – Tot és comèdia en la Cadena Ser Catalunya

PREMSA

Hits: 246

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *