El 6 de juliol del 2018 quedarà gravat a la memòria de quaranta privilegiats.

Com em comentava Ms Robinson unes setmanes després a l’entreacte d’un concert al Festival de Perelada: “ha estat únic i irrepetible. Hem sigut uns afortunats per haver pogut ser-hi”.

Mme Lalou Bize-Leroy organitzà una festa al seu celler de Vosne-Romanée per celebrar els 150 anys de la Maison Leroy i els 30 en biodinàmica.

Com a cada trobada anterior, gaudir de la seva saviesa, els seus coneixements, experiències i vins es converteix en quelcom excepcional.
Recordo la primera visita a la Maison Leroy fa gairebé 30 anys i aquell meravellós Hospices de Beaune Meursault Genevrières 1964.
També un dinar íntim a Domaine d’Auvenay acompanyant tots els negres del 2007 i els blancs del 2002. O el darrer tast de bótes i el preciós perfum del Romanée Saint-Vivant 2002 i el misteriós Gevrey-Chambertin 1er Cru Cazetiers 1955.

Cada moment compartit amb Mme Lalou ha estat únic i la invitació a aquesta festa feia preveure un dia molt molt especial.

Mme Lalou havia seleccionat meticulosament una sèrie d’anyades i paisatges amb una sobredosi de generositat.
Un tast únic amb les ampolles més meravelloses i impossibles que qualsevol aficionat al gran vi somiaria gaudir.
Verticals sense fronteres en el temps d’alguns dels crus més desitjats de Bourgogne.

20 pinot noir, de les anyades 2010, 1999, 1949, 1947 i 1937, seguides d’11 chardonnay de les anyades 2010, 1999, 1949 i 1945.

Com descriure l’emoció al veure la gran taula preparada amb els vins negres i a l’obrir el preciós quadern de tast?

Taules de quatre, a cada sèrie una copa per vi, absència d’escupideres i ordinadors tancats.
Va obrir la simfonia un intens Corton Renardes 2010 de Domaine Leroy. Després de més de dues hores, la va tancar un Chevalier-Montrachet 1945 Maison Leroy d’una altra galàxia.

Com sobreposar-te a la bellesa de 31 peces magistrals?
El seu perfum t’atrapa. La situació et supera. Em van fer falta uns dies per assimilar-ho.
Serà així la síndrome de Stendhal?

I entre cuiners arxifamosos, prestigiosos periodistes, un Príncep i altres súper tastadors, fou un plaer gaudir de l’experiència de Martine Saunier: “Jo tinc una gran sort… conec tots els Leroy en bóta, abans i després de la malolàctica i en botella”. I per suposat, també del talent i la saviesa d’en Pitu i en Roberto.

Gràcies infinites a Mme Lalou, a Frédéric Roemer i al magnífic equip de Leroy i Domaine d’Auvenay que tant ens van fer gaudir.

Els vins

VINS ROUGES
Millésime 2010
Corton Renardes – Domaine Leroy
Romanée Saint-Vivant – Domaine Leroy
Richebourg – Domaine Leroy
Bonnes Mares – Domaine d’Auvenay
Mazis Chambertin – Domaine d’Auvenay
Chambertin – Domaine Leroy

Millésime 1999
Corton Renardes – Domaine Leroy
Romanée Saint-Vivant – Domaine Leroy
Richebourg – Domaine Leroy
Bonnes Mares – Domaine d’Auvenay
Mazis Chambertin – Domaine d’Auvenay
Chambertin – Domaine Leroy

Millésimes 1947 et 1949
Corton Les Bressandes 1949 – Maison Leroy
Romanée Saint-Vivant 1947 – Maison Leroy
Richebourg 1949 – Maison Leroy
Chambertin 1949 – Maison Leroy

Millésime 1937
Corton Clos du Roi – Maison Leroy
Romanée Saint-Vivant – Maison Leroy
Richebourg – Maison Leroy
Chambertin – Maison Leroy

VINS BLANCS
Millésime 2010
Meursault Les Narvaux* – Domaine d’Auvenay
Corton Charlemagne – Domaine Leroy
Chevalier-Montrachet – Domaine d’Auvenay

Millésime 1999
Meursault Les Narvaux – Domaine d’Auvenay
Corton Charlemagne – Domaine Leroy
Chevalier-Montrachet – Domaine d’Auvenay

Millésime 1949
Meursault Les Narvaux – Maison Leroy
Chevalier-Montrachet – Maison Leroy

Millésime 1945
Meursault 1er Cru Les Genevrières – Maison Leroy
Meursault 1er Cru Les Perrières – Maison Leroy
Chevalier-Montrachet – Maison Leroy

Hits: 113

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *