Álava 2018 per Juan Carlos López de Lacalle

Per tal de definir la collita del 2018 en la base al seu condicionament climàtic, hem de centrar-nos en la pluviometria rebuda durant tot el cicle vegetatiu. Va ser un dels anys més plujosos dels darrers 10 anys (704 l/m2), amb la particularitat que les pluges no van ser molt copioses, però es van prolongar durant tot l’any.

Durant els tres mesos de la primavera (març, abril i maig) vam tenir 189 l/m2 en 37 dies. És a dir, vam patir precipitacions cada dos dies i mig. Aquest ambient humit constant va afavorir la germinació de formes hivernants de les malalties fúngiques (Míldiu, Oïdi, Botrytis…) i la seva posterior proliferació.

Amb l’inici de l’estiu, les precipitacions no van estar tan presents, malgrat que sí es van produir algunes tempestes estiuenques. Les temperatures van anar ascendint de forma progressiva, fins i tot arribant algun dia a 35ºC, circumstància que va ajudar de forma natural al control de malalties fúngiques presents a la vinya. Aquesta situació es va estirar al llarg dels mesos de setembre i octubre, d’aquesta manera les condicions climatològiques en el moment de la verema van ser molt bones.

Com a resultat final i de forma general, podem dir que ens trobem davant un vi construït per una càrrega aromàtica molt fresca i afruitada, plena d’energia i joventut. A la boca és una llaminadura i es repeteix el caràcter de la fruita, de fruites vermelles i silvestres. Cal destacar en aquesta collita 2018 la composició tànnica de saturació en tots els seus vins que generen sensacions enormement atractives de carícia a la boca. Fins i tot en els seus primers estadis, trobem sedositat, embolcall, dolçor…. Podríem definir-la com la collita de la carícia.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS A L’AVANÇADA D’ARTADI AQUÍ

Hits: 119

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *