L’anyada 2016 a Corullón, Bierzo per Ricardo P. Palacios

L’esperit atlàntic que neix d’un any de bona salut

2016 va començar temperat i força plujós. El temps típicament hivernal, amb neu i gelades, no va arribar fins a finals de febrer, tot i que no va durar molts dies. Després de la primerenca Setmana Santa, l’aigua va tornar a ser el principal problema, amb pluges molt intenses durant l’abril i el maig que van marcar el retard i el desequilibri en l’estat vegetatiu de tot l’any.

L’estiu va arribar sec i una mica càlid, solucionant en bona mesura els excessos dels mesos precedents. Les vinyes, tan tardanes a la seva floració respecte a altres cultius, es beneficien clarament d’aquesta temperància dels nostres estius en els vessants de Corullón. Un mes de setembre de valors normals va obrir la porta d’una verema més tranquil·la i fàcil que la del 2015. El raïm es va beneficiar d’un bon estat sanitari i maduresa, i la collita es va esglaonar en el temps, el que ens va permetre vinificar a un ritme còmode. Els vins de l’anyada es caracteritzen per expressar la part més aèria més pròpia del clima atlàntic.

Dades rellevants:

Precipitacions anuals: 860 litres
Temperatures mitjanes: 12,4 ºC
Brostada: a partir de la primera setmana d’abril
Floració: a partir del 20 de juny
Verol: a partir del 30 de juliol

Dates de verema:

La Faraona: 2 d’octubre
Las Lamas: 29 de setembre
Moncerbal: 24 de setembre
Villa de Corullón: del 8 de setembre a l’11 d’octubre

Hits: 24

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *