Anyada 2021 a Rioja per Benjamín Romeo

Precipitacions i temperatures
El 2021 va ser un any molt càlid, les temperatures van ser entre 1 i 2ºC més elevades que les mitjanes de la zona. Pel que fa a les precipitacions, l’any 2021 ha estat normal, els mesos més humits es van compensar amb els secs. La precipitació mitjana es va situar a l’estació meteorològica de Bodega Contador en 424 mm, una mica superior als valors mitjans registrats a La Rioja que van ser de 399 mm.

Tardor 2020
Les temperatures a l’octubre van ser fredes amb uns valors al voltant d’1ºC menor d’allò que s’esperava. Novembre i desembre van ser més càlids del normal, amb variacions de temperatura de fins a 2ºC superiors als valors esperats al mes de novembre i de 0,5ºC al desembre. Pel que fa a les precipitacions, l’octubre i el desembre van resultar ser mesos humits que es van compensar amb un mes de novembre molt sec, amb un total de 130 mm de precipitacions durant l’estació.

Hivern 2021
L’any va començar amb un mes de gener fred i molt humit amb un increment de precipitacions del 213% respecte a la mitjana històrica. El mes de febrer va tenir un caràcter molt càlid amb una temperatura mitjana que es va situar fins a 3ºC per sobre de la mitjana d’aquests mesos i molt humit pel que fa a les precipitacions. Març va ser un mes amb temperatures normals i molt sec quant a precipitacions, que es va compensar amb l’excés dels mesos anteriors.

Primavera 2021
La primavera va tenir un caràcter normal pel que fa a la temperatura amb un lleuger increment respecte a la mitjana històrica durant el mes de juny. Respecte a les precipitacions, un mes de juny molt humit va servir per compensar la falta de pluja del maig. Durant l’estació van caure aproximadament 130 mm.

Estiu 2021
El període estival va resultar càlid els mesos d’agost i setembre amb temperatures amb valors fins a 1ºC superiors a la mitjana que s’espera en aquestes dates. Al juliol, les temperatures van ser les esperades. Les precipitacions van ser variables al llarg dels mesos. Juliol va resultar un mes molt sec, agost va ser sec, i setembre humit amb tempestes, cosa que va fer que les pluges durant l’estació fossin inferiors al que s’esperava.

Característiques generals
La verema del 2021 es va presentar amb un bon equilibri de producció atès que es va realitzar una preverema amb anterioritat en la qual es va eliminar un 15% de la producció. L’anyada es va caracteritzar per estar molt sana perquè, encara que hi va haver períodes de fortes pluges, el raïm no es va veure afectat. Es va arribar a l’època de verema amb una estupenda maduració, fet que va suposar poder dur a terme una molt bona organització i poder dur-la a terme de manera escalonada per poder veremar cada parcel·la al seu moment òptim i aconseguir el perfecte balanç entre grau-acidesa-tanicitat que sempre busquem als nostres vins.

TOTS ELS VINS DE BENJAMÍN ROMEO EN #AVAN21 AQUÍ

Hits: 22

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *