Anyada 2021 a Rioja per Eduardo Eguren

L’inici de l’any climàtic 2021 es dona amb un final de tardor i un hivern fred i plujós amb bona acumulació d’aigua tant en forma de neu com de pluja, deixant una bona situació de reserva hídrica al sòl.

L’inici de primavera es dona amb temperatures superiors a la mitjana i precipitacions normals, cosa que força el plor i la brostada primerenca (26 març).

No obstant això, abril comença amb la tendència de desploms sobtats de temperatura durant la nit i amb dies clars. Després d’aquesta situació, sorgeix el risc de gelada a les zones mitjanes i baixes del poble els dies 6/14/17. Cuentaviñas en la seva lluita per la qualitat i per preservar la collita dels seus grans vins va decidir passar les nits en alerta encenent espelmes antigelada per pujar les temperatures mitjanes de les vinyes de Los Yelsones i El Tiznado i així aconseguir salvar la collita.

La floració comença al voltant del 8 de juny amb una situació irregular, i per si ens hagués tocat poc lluitar, es donen episodis de pluja important durant el procés de flor amb la qual cosa es produeix un mal quallat, deixant així raïms molt petits i solts.

Els mesos posteriors d’estiu es dona una situació d’absència de pluges amb temperatures suaus, però una mica superiors a la mitjana i no és fins a mitjans de setembre, quan les pluges tornen de forma copiosa i s’enfonsen les temperatures. Gràcies a això, es dona un augment del pes del fruit en un 40% amb xifres de collita normals, començant la verema l’1 d’octubre amb una perfecta sanitat als raïms i un gran equilibri de maduresa.

Els vins, avui dia, es mostren amb un caràcter més terrenal que aeri, evocant les característiques i úniques qualitats de cada sòl. Les sensacions a la boca marquen un gran equilibri entre acidesa i estructura, expressant una gran identitat de zona i amb un gran potencial tant en accessibilitat com en potencial de guarda.

TOTS ELS VINS DE EDUARDO EGUREN EN #AVAN21 AQUÍ

Hits: 27

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *