Anyada 2021 a Rioja per Marcos Eguren

El final de la tardor i l’inici de l’hivern es van presentar amb abundants pluges a San Vicente i Páganos, arribant-se a acumular, fins a finals d’any, uns 160 l/m2.

L’inici del 2021 va registrar temperatures baixes i una gran quantitat de precipitacions (també en forma de neu, Filomena), donant lloc a una acumulació molt important d’aigua al sòl i provocant-ne una densificació i nitrificació, molt beneficiosos per a la vinya.

Un inici del mes de març sec i amb temperatures suaus van provocar el primer plor de la vinya. La brostada va començar a primers d’abril, amb temperatures lleugerament fresques i amb poc desenvolupament vegetatiu. Lleugeres gelades els dies 14 i 17 d’abril, que van provocar danys de petita consideració i variables, depenent de les parcel·les. A l’abril, les pluges van ser inferiors a la mitjana habitual.

L’inici de maig va ser sec i amb temperatures molt suaus, per sota del que és habitual.

Al final de la primavera (primers dies de juny) es produeix la floració cap al 12 de juny. És un període de precipitacions que van arribar a assolir, en aquest mes, els 90 l/m2, la qual cosa provoca lleugers corriments de flor (és a dir, quallats irregulars), donant la impressió que seria una collita curta. A mitjans de juny, es van donar algunes tempestes de pedra que no van produir grans danys, però si van limitar la collita.

Comencen dos mesos d’absència total de pluges (juliol i agost).

Plou 0 l/m2 a les primeres setmanes de setembre i les temperatures superen la mitjana, arribant a 38ºC. Els dies del 14 al 18 de setembre es donen pluges, amb quantitats variables, depenent de les zones, provocant una incertesa alarmant respecte a la sanitat i el període final de maduració. Aquestes pluges de setembre augmenten lleugerament la mida del gra i el raïm que, seguit d’unes baixes temperatures, així com d’un temps assolellat, provocaran un final de maduració ràpid i eliminaran el risc de botrytis. Això equilibra molt la maduració fisiològica, fenòlica i aromàtica.

Començament de la verema en varietats blanques l’1 i 2 d’octubre i a les tintes el 5 d’octubre, obtenint raïms d’una acidesa total lleugerament superior a un any normal i una maduració fenòlica espectacular.

TOTS ELS VINS DE RIOJA DE MARCOS EGUREN EN #AVAN21 AQUÍ

Hits: 13

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *