Àsia: Hong Kong, Macao, Shanghai i Tokyo. El millor del 2019. Grans moments a restaurants i cases de menjar (II)

Alguns dels restaurants més excel·lents del món es troben a Àsia. La reserva amb setmanes –i fins i tot mesos- d’antelació es fa imprescindible. D’altres, són clubs privats on és impossible assistir-hi si no et convida un dels seus membres. 12 restaurants a Hong Kong, Macao, Shanghai i Tokyo on sempre gaudim.

HONG KONG

T’ang Court, a l’Hotel The Langham, ofereix els grans plats de l’alta gastronomia cantonesa. Amb una decoració més tradicional que el seu homònim a Shanghai. Tota mena de pells cruixents d’oca, pollastre, garrí… i unes excel·lents sopes gairebé tan màgiques com les de la sucursal de Shanghai.

 

Lung King Heen, a l’Hotel Four Seasons, és un impressionant restaurant de dim sum al migdia i un gran restaurant amb plats més exclusius de la cuina xinesa a la nit. Les pells són una autèntica bogeria i la seva carta de vins i el seu sommelier estan a l’altura.

 

Summer Palace. Saborosa i gran cuina cantonesa. Una de les millors direccions on gaudir l’ànec Pekín a Hong Kong.

 

Sushi Shikon, sucursal de Sushi Yoshitake a Ginza, el restaurant japonès més sofisticat de Hong Kong i possiblement un dels millors del món fora de Japó. Una barra exclusiva per a vuit persones, amb un menú única que es serveix al mateix temps per a la totalitat dels comensals. Si arribes tard, perds la reserva i el dret a reemborsament.

La tonyina, calamar abalone, llagostí tigre, el seabream, el Golden eye snapper…. tot el peix els hi arriba directament de Japó.

 

MACAO

Wynn Palace. Un sopar molt especial al Casino més afamat de Macao. Ànec, verdures, porc ibèric, cogombre de mar i espardenyes. El gran descobriment va ser Baby Feet 2015, el millor vi xinès que hem tastat. Un pinot noir que va descobrir Paco Galdeano i que gairebé tota la producció la compra en exclusiva Wynn Palace.

 

SHANGHAI

No fan falta excuses per anar al Tang Court de Shanghai. Escolliu a la carta el pollastre, el porc, l’abalone… i sobre tot el seu imprescindible caldo de bolets.

 

Xin Ron Ji. Fou una recomanació de diversos sommeliers de Shanghai pel seu bon celler. Deliciós menjar amb magnífiques vistes a Pudong.

 

TOKYO

Mibu. La nostra segona visita a aquest lloc màgic del Sr. Hiroyoshi Ishida i la seva esposa Tomiko Ishida. Sis únics comensals per començar aquesta experiència gairebé mística a les 10:45 h del matí.

El plat més bell: aigua pura i pols d’arròs i arròs en una nelumbonaceae.

 

Kappo Sanoya. Una recomanació del gran François Chartier. Menú degustació amb plats tradicionals i també algun toc modern acompanyat de 6 sakes + algun extra. Producte molt bon i un arròs Koshihikari-brand (Nigata-pref, Uonuma) excepcional.

 

Narisawa. Alta gastronomia, amb molta creativitat i un coneixement profund arrelat a la tradició. Serp fumada, arrels …

 

Sushi Sho Masa. Una gran recomanació de Matoses. Una barra amb tan sols 7 places on el xef Masakatsu Oka ofereix tota classe de peix i marisc (uns 40 passos) amb les textures més increïbles que es puguin imaginar. Excel·lent.

 

Asakusa Imahan.Wagyu Shabu-shabu.

 

Lidaya.  Dojo cuinat de diferents maneres i anguila estil Osaka vs Tokyo.

 

Hits: 53

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *