Bordeaux 2014 per Château Lafleur

1985-2014

La nostra verema número 30 a Lafleur! 30 anyades vinificades en aquesta vinya de màgic terrer! Els grans vins, tant personals, que tenim el plaer de fer-vos descobrir cada any i compartir les nostres impressions: sovint intercanvis fascinants i, de vegades, interminables, gràcies als sòls, als climes i a l’equilibri…

Us desitgem una gran degustació d’aquests 2014

2014, una anyada de climatologia irregular i amb un sorprenent final.

Després d’un suau i plujós hivern, ens trobàrem amb una càlida primavera. La floració es desenvolupà d’una manera homogènia i satisfactòria. El mes de juny va arribar amb un prometedor període d’altes temperatures, instal·lades fins a principis de juliol, afectant positivament el desenvolupament del fruit. El tempestuós final del mes de juliol, juntament amb un mes d’agost poc fresc, ens va deixar una mica perplexes, el que ens va portar a acompanyar els ceps en creixement amb una prudència extra. Observant aquesta barreja de condicions climàtiques, la qualitat i la precisió de la poda en verd va jugar un gran paper per l’èxit de l’anyada 2014.

La qualitat final de l’anyada vingué reforçada per les condicions climàtiques favorables de la tardor. El magnífic temps de setembre i octubre, amb els seus dies càlids i assolellats, va permetre al raïm madurar lentament, assolint el nivell de finor, complexitat i concentració que no haguéssim somiat setmanes enrere.

Finalment, la 2014 és una anyada única. Semblant a les anyades, com vells germans, 1998 i 2001, aquesta collita demostra que un marcat estrès hídric no és sempre crucial per elaborar un Gran Vi d’estructura impressionant i gran riquesa aromàtica.

Consulta els vins a l’avançada de Bordeaux aquí

Hits: 44

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *