Bordeaux 2014 per Château Mouton Rothschild

Recordarem la de 2014 com a una anyada de contrastos

Després d’un hivern típicament bordelès, la primavera es va instal·lar normalment amb un mes d’abril més assolellat i més sec del que era habitual.

Al mes de maig, amb pluges i fresc, el va succeir un episodi assolellat, encara que marcat per unes precipitacions molt localitzades que corresponen a les tempestes del 22 i el 23 de juny.

L’estiu 2014 fou molt variable: si el mes de juliol, força bonic, ha estat lleugerament més sec que la mitjana, el mes d’agost es va desenvolupar més fresc i menys assolellat, encara que més sec del que era normal.

A partir de final d’agost, es va instal·lar un dels estiuets de Sant Martí més llargs i més excepcionals que el vigneron recorda: successió de jornades càlides, assolellades i seques fins a finals del mes d’octubre.

En aquestes condicions, la calor del mes d’abril afavorí un desborronament precoç de la vinya, particularment sobre la varietat merlot, a més, l’extraordinari final de la tardor va permetre una perfecta maduració del raïm, conservant els sabors de fruita i afavorint els components fenòlics. La feina de les veremes es va portar a terme en unes condicions perfectes, deixant temps per recollir el raïm amb una maduració ideal.

Dates de la verema: del 19 de setembre al 9 d’octubre del 2014.

Consulta els vins a l’avançada de Bordeaux aquí.

Hits: 35

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *