Bordeaux 2014 per Château Rocheyron

L’any va començar amb un hivern molt humit i suau, que es va iniciar amb la brostada a principis d’abril. Estàvem, en aquest punt, amb una major precocitat que a l’anyada 2013, però les fresques temperatures de la primavera van arribar i van retardar aquest precoç fenomen, que va tenir com a resultat el 50% de la floració a principis de juny. El final de la mateixa va tenir lloc ràpidament gràcies a l’increment sobtat de les temperatures a mitjans de juny.

L’estiu va estar marcat per unes pluges tempestuoses (88 mm al juliol i 55 mm a l’agost). Aquesta climatologia va provocar una maduració lenta i heterogènia a la vinya. Es van poder observar les primeres baies madures en els joves merlot el 25 de juliol i va finalitzar amb els cabernet després del 15 d’agost. Aquesta climatologia inusual va requerir adaptar el nostre treball vitícola a la vinya per homogeneïtzar la maduració del raïm. El mes de setembre va arribar amb elevades temperatures i sense pluges, que finalment van accelerar la maduració.

La verema va començar el 6 d’octubre amb el merlot i va finalitzar el 17 amb el cabernet. Les fortes pluges de l’estiu van provocar un increment significatiu del pes del raïm i va requerir d’un sagnat indispensable (del 20%) i del trepitjat. La fermentació va ser llarga i lenta, amb una durada total de 3 setmanes per als joves merlot i més de 4 per als més vells, obtenint-se la major part de l’extracció al final de la fermentació.

Château Rocheyron 2014: 94% velles vinyes de merlot i 6% de vells cabernet franc.
La fermentació malolàctica va tenir lloc en bótes, seguida d’una criança també en bótes, noves en un 50%. Rendiments de 20 hl/ha.

Consulta els vins a l’avançada de Bordeaux aquí.

Hits: 41

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *