Bordeaux 2014 per Le Pin

El 2014 començà amb un hivern suau i calmat, interromput per les freqüents pluges. La primavera fou normal i el temps millorà, arribant el sol justament en el moment de la floració, a meitat de juny. L’optimisme creixia i la predicció de la verema a l’agost voltava les vinyes. Malauradament, l’estiu trencà les nostres esperances per la successió d’uns mesos de juliol i agost ennuvolats, tempestuosos i lleugerament frescor.

Fou una anyada estranya. Va haver-hi uns patrons climàtics extrems a les vinyes europees, amb pedregades i inundacions, amb grans variacions de qualitat a les diferents regions vitícoles. En contrast, el creixement vegetatiu es va desenvolupar lentament i de manera plàcida a la ribera dreta de Bordeaux.

Al moment del verol, el sol va arribar i es va quedar amb nosaltres durant un mes i durant tota la verema. Van poder veremar al nostre gust (un luxe del que no havíem gaudit els darrers anys) i permetre al raïm unes setmanes finals de càlids i assolellats dies sense excés de temperatura ni sequera.

Començàrem a veremar Le Pin el 23 de setembre per les vinyes més joves i vam esperar fins el 29 i el 30 per veremar la resta de la vinya. Els merlot són vibrants, rics, sucosos i lluminosos i des del principi han florejat delicioses aromes de violetes fresques i gerds negres.

Le Pin 2014 és fresc i expressiu en nas amb una gran persistència aromàtica, aromes de fruita, estructura de seda i amb un elegant i llarg final. Encantador, deliciós i fàcil de beure.

Consulta els vins a l’avançada de Bordeaux aquí.

Hits: 51

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *