Bordeaux 2015 per Vieux Château Certan

La força tranquil·la

Aquest any, tot s’ha conjugat per aconseguir una anyada d’èxit: l’excel·lent clima en aliança amb una vinya madura han fet possible una collita excepcional.

Un hivern fred i suficientment humit, seguit d’una magnífica primavera, originà una brostada ràpida i homogènia de la vinya. Després va haver-hi un bona floració ajudada pel bon temps a finals de maig i principis de juny.

El mes de juliol, calorós i sec, va estar marcat per una deficiència hídrica important. Aquest període d’estiu excel·lent afavorí el gruix de les pells de raïm que juntament amb un bonic final de temporada, va permetre veremes amb calma i sense preocupacions.

El merlot estava madur, sedós i ple i aportà tota la seva força al vi, mentre que el cabernet franc va donar complexitat per la seva frescor, i persistència aromàtica per la seva naturalesa. Tots dos van atorgar delicadesa i esperit al vi.

De la mateixa manera que el 2010, el Vieux Château Certan 2015 ofereix un excel·lent potencial de guarda. L’equilibri entre la seva textura sedosa i la seva frescor fa que sigui un vi de categoria i gran distinció, un vi a imatge del seu terrer excepcional.

Hits: 25

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *