Bordeaux 2017 per Château Lafleur

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

L’hivern va començar sec, i els mesos de febrer i març van ser normals.

La brostada va ser precoç, i un abril sec i càlid va finalitzar amb dues nits de gelades, els dies 27 i 28. Dues històries ben diferents prenien forma.

A Lafleur, gràcies a la mobilització de tot l’equip durant aquestes dues nits, vam aconseguir protegir del gel la totalitat d’aquesta prometedora anyada.

El mes de maig va ser com de costum; juny, excessivament càlid i sec fins el dia 22. L’estrès hídric estava arribant al seu paroxisme. Aquesta situació es va desbloquejar els últims deu dies del juliol, amb 100 mm de pluja que van ser realment benvinguts.

La vinya es prenia un parèntesi i nosaltres ens alleujàvem.

Al juliol i a l’agost, amb només 35 mm de pluja en 2 mesos, va tornar la sequera; afortunadament, associada a temperatures habituals per a l’època.

El cicle vegetatiu d’aquesta anyada tan diversa va acabar amb un setembre molt equilibrat que va permetre aconseguir una bona maduresa dels tanins, conservant alhora tota la frescor de la fruita.

2017 representa a Lafleur la continuïtat de les anyades 2015 i 2016. A més a més, els rendiments obtinguts, força habituals, demostren com d’encertades van ser les nostres decisions vitícoles.  Tots els nostres ceps han assolit, un cop més, un equilibri gairebé perfecte.

Grand Village sí va ser, però, una vinya tocada per la glaçada, i les seves ferides ens van acompanyar durant tota la campanya. Ens hi vam adaptar. Vam estimular i podar una gran quantitat de soques per tal de recuperar-les, desplegant al màxim el colossal esforç que ens va permetre obtenir una petita collita que ens omple d’orgull presentar.

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Hits: 27

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *