Bordeaux 2017 per Château Margaux

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Després d’un any 2016 relativament sec, els primers mesos del 2017 van portar pluges, molt necessàries per restaurar l’equilibri de les capes freàtiques del sòl. Les temperatures hivernals no van ser particularment fredes. La vinya va desborrar pels volts del 4 d’abril i les temperatures primaverals van fer que ens confiéssim, però les glaçades de les nits del 27 i el 28 d’abril ens van recordar que, per sobre de tot, els viticultors depenem dels capricis de la natura. La privilegiada localització de les nostres parcel·les va permetre limitar els danys causats per la gelada: tan sols el 10% de les nostres parcel·les plantades amb varietats negres es van veure afectades.

Durant tot el cicle vegetatiu, només la darrera setmana de juny va portar-nos una forta pluja. La vinya ja havia florit –entre el 25 i el 30 de maig–, i ho havien fet en les millors condicions per a una fecundació eficaç i homogènia.  

L’estiu del 2017 va ser similar al del 2016: càlid i molt sec els mesos de juliol i agost. Només les lleugeres pluges de principis de setembre van truncar la impalpable oportunitat d’assolir un triplet de grans anyades després dels excel·lents 2015 i 2016. No havíem acabat de veremar les varietats blanques quan les fortes precipitacions van mullar completament les nostres esperances d’obtenir una anyada veritablement excepcional.

Vam haver de prendre llavors una decisió crucial: veremar ràpidament uns raïms que no estaven completament madurs per tal que la Botrytis no les arruïnés? O bé esperar la tornada del sol i realitzar la verema, d’uns raïms més madurs i concentrats, a finals de setembre?

Fidels a mantenir els nostres estàndards de qualitat i gràcies a unes prediccions meteorològiques força optimistes, vam realitzar la verema de les varietats negres entre el 12 de setembre i el 3 d’octubre, sota unes excel·lents condicions climàtiques.

La qualitat de Château Margaux 2017 està propera a la de les il·lustres precedents, sense pretendre rivalitzar amb la generositat de l’anyada 2015 ni amb l’elegància de la 2016. Tanmateix, té per dret propi un lloc a l’altar de les grans anyades: és profund, intens i llarg.

En alguns aspectes, malgrat les pluges de setembre, sobrepassa fins i tot les nostres expectatives, mostrant un cop més fins a quin punt són capaços els grans terroirs d’adaptar-se  per acabar transmetent tota la seva qualitat al vi.

Les primeres degustacions durant el procés enològic ens van deixar bocabadats. Les partides de merlot van resultar sorprenents, d’aromes fruitades i suaus, rodó al paladar i amb un exuberant volum. Això ha permès que acabin formant part del nostre grand vin, en una proporció del 8%. El cabernet sauvignon constitueix sempre l’esquelet i el cor del Château Margaux, raó per la qual representa un 89% de l’assemblage.

En la degustació, els tanins estan perfectament madurs, fet que no va fer sinó confirmar que la decisió d’esperar uns dies abans de dur a terme la verema havia estat l’encertada. L’estructura del vi és una inaudita combinació de força i refinament. Un 2% de cabernet franc i un 1% de petit verdot són les altres varietats que formen part de l’assemblatge del vi.

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Hits: 34

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *