Bordeaux 2017 per Château Montrose

Descobriu tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

L’any va començar amb un hivern temperat i sec, i va venir marcat per dues setmanes de fred a finals de gener. Les temperatures es van mantenir suaus, afavorint una brostada uniforme de les vinyes a partir del 29 de març. Semblava probable que hagués de ser una anyada precoç, però el cicle vegetatiu es va alentir al final del mes d’abril sota la influència d’unes temperatures fredes. L’estuari de la Gironde va jugar llavors el seu paper termoregulador durant els 3 dies de glaçades consecutives, fet que va salvar les nostres finques.

Les condicions estivals entre el maig i el juny van afavorir una floració homogènia que es va completar el 29 de maig.

La vinya continuava amb la seva progressió pausadament, sense cap amenaça concreta de malalties ni de plagues; un avantatge innegable per a la gestió de les nostres 45 hectàrees mitjançant la viticultura ecològica.

L’episodi de pluja del finals del juny va condicionar l’arrencada del verol, que es va donar cap al 21 de juliol. Després d’un estiu temperat i sec, les pluges de setembre van accelerar la maduració. La completa maduresa de les 4 varietats es va assolir en un breu espai de temps.

La verema es va dur a terme entre el 12 i el 29 de setembre sota unes condicions ideals. El nostre equip de veremadors, d’aproximadament un centenar de persones, va realitzar la seva tasca entre les fileres de vinyes amb delicadesa i de forma fluïda.

Aquesta labor tan precisa es va reflectir al celler, equipat recentment amb més de 90 dipòsits de petita capacitat. Les extraccions van ser dolces i les maceracions lleugerament més curtes que l’any anterior.

Pels nostres assemblatges disposàvem d’una rica paleta aromàtica de 82 vins descubats per simple gravetat que expressaven a la perfecció els seus respectius terroirs, a més d’uns altres 9 vins procedents de diferents fraccions del premsat. Tot això ens oferia la possibilitat d’ajustar amb un grau extrem de precisió la densitat tànnica dels nostres vins.

La climatologia del 2017 va ser particularment favorable pels nostres cabernet sauvignon, que aquesta anyada forma part del 76% del nostre grand vin, aportant-li un perfil molt clàssic.

Descobriu tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Hits: 20

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *