Bordeaux 2017 per Château Palmer

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Sota la influència del riu

Sovint diem que “els grans terroirs es reflecteixen a l’aigua”. L’estuari de la Gironde, punt de trobada del Garona i el Dordogne, ha exercit el seu efecte salvador.

Gràcies a un significatiu dèficit hídric i a uns mesos de febrer i març particularment suaus, esperàvem un començament precoç del cicle vegetatiu. Així, des del final del mes de març i durant la 1ª quinzena de l’abril, les gemmes van brostar sota unes condicions òptimes.

Malauradament, la regió bordelesa va viure, les nits del 27 i el 28 d’abril, un episodi de glaçades d’inusitada intensitat. El riu, veritable protector tèrmic, va preservar l’essència de la vinya de Château Palmer, situat a les primeres viles de graves al llarg de la riba. Només aquelles parcel·les més cap a l’oest van patir els efectes de la gelada.

Les excel·lents condicions climàtiques del final del mes de maig van facilitar la floració, i vam poder augurar una verema de qualitat. La primavera va seguir molt seca fins el final del mes de juny. A principis d’estiu, uns episodis de pluja van permetre afrontar el període estival amb tranquil·litat, tot i què van endarrerir lleugerament el moment de la parada vegetativa de la vinya. El verol va tenir lloc a principis d’agost sota unes bones condicions.

Les pluges del mes de setembre van accelerar l’evolució de les pells. La verema va ser primerenca, començant el 20 d’aquell mes. Vam començar per les parcel·les de merlot; vam seguir amb les de cabernet sauvignon, i vam finalitzar amb les de petit verdot. Vam acabar la verema el dia 29 de setembre.

Ja des del principi de les vinificacions vam tenir clar que les circumstàncies de l’anyada, associades al nostre estil de treballar la vinya de forma respectuosa  amb cada terroir, ajudarien a expressar el caràcter de cadascuna de les nostres parcel·les. Malgrat que “un cop no crea l’hàbit”, la majoria dels assemblatges d’Alter Ego i de Château Palmer es van fer després de trafegar-los i, en la seva major part, abans de la fermentació malolàctica.

L’anyada 2017 de Château Palmer és precisa, sense excessos. Els nostres vins fan gala d’un equilibri realment clàssic. Els seus sedosos tanins i la seva profunditat aromàtica permeten predir una gran longevitat.

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Hits: 35

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *