Bordeaux 2017 per Le Pin

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Le Pin 2017

Després d’un hivern sec i d’una brostada precoç, el plateau de Pomerol va ser afortunat en escapar de les glaçades de final de l’abril. La floració va succeir sota un temps estiuenc, pels volts del 20 de maig, i va ser ràpida i homogènia. Va ploure una mica a finals de juny, fet que es va agrair ja que el sòl de la vinya es trobava molt sec. La sequera es va mantenir durant els mesos de juny i agost, i ja esperàvem una verema primerenca, saludable i de molt bona qualitat. El temps fred de principis de setembre amb diversos episodis de pluja van afavorir que els merlot assolissin un perfecte estat de maduresa.

Després de recórrer les vinyes a finals del juliol i a principis d’agost per tal de dur a terme les tasques d’aclarida, els gotims van ser veremats per etapes, segons determinava la seva maduresa: el 12 de setembre en el cas de les vinyes més joves, i entre el 18 i el 21 de setembre per a la resta de parcel·les.

2017, una anyada precoç que va exhibir el seu potencial de bon començament, ofereix uns vins aromàtics i d’una intensa coloració que van desenvolupar una gran frescor. Amb 6 mesos de criança ja demostren ser uns vins equilibrats, sedosos, fins i elegants.

l’If 2017

L’hivern va ser molt sec, amb aproximadament només 2/3 de la quantitat usual de pluja. Al febrer i al març les temperatures van ser molt suaus. El mes d’abril va començar també amb suavitat, i va conduir a una brostada primerenca. Cap a final del mes el temps es va anar fent més fred, amb diverses nits amb glaçades severes. Gràcies a la seva posició al capdamunt del plateau i en pendent, la vinya de l’If va aconseguir esquivar els danys de la gelada. Amb el temps càlid del maig, la vegetació va començar a créixer i la floració es va donar al final del mes. La calor va continuar durant el mes de juny, però el mes va acabar sent força plujós. Tot i que hi va haver una mancança de pluges entre el juliol i l’agost, la calor no va ser excessiva i les suaus temperatures van permetre un verol homogeni. El temps fred de principis de setembre va permetre la lenta maduració dels raïms. La verema es va realitzar al final del setembre, amb els raïms en perfecte estat, completament equilibrats i plens de frescor.

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

 

Hits: 34

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *