Bordeaux 2018 per Château Margaux

Condicions climàtiques i de cultiu de l’anyada 2018

L’any 2018 és el més calorós que hem conegut des de començaments del s. XX, superant en 1,4 °C la temperatura mitjana anual a tot el país. Aquesta anyada va començar a Margaux amb un hivern relativament suau respecte de les temperatures habituals, malgrat unes poques gelades que, sense conseqüències a les nostres vinyes, van tenir lloc el mes de febrer. La resta de l’any va ser càlid –molt càlid, per a ser exactes–, especialment els deu últims dies de juny i els deu primers d’agost, amb més de 4°C per sobre de la mitjana de les darreres tres dècades.

Les pluges del primer semestre van ser abundants, amb prop de 630 mm de precipitació a Margaux entre l’1 de gener i el 10 de juliol, complicant força les condicions de viticultura. Cada dia de pluja feia minvar l’anhel d’aconseguir una gran anyada… Sota aquestes condicions, la vinya va brollar de manera relativament tardana, entre el 4 i el 10 d’abril. La floració es va donar entre el 25 i el 28 de maig i, malgrat aquestes condicions bastant negatives, no vam observar –ni tan sols en les parcel·les d’aquells merlots amb fama de sensibles– cap fenomen de corriment de la flor. La dificultat més gran va ser la lluita contra el míldiu, que aquest any va conduir a rendiments una mica inferiors del que esperàvem després del quallat.

Però les condicions anticiclòniques estivals es van establir finalment a la nostra regió fins al final de la verema. Les precipitacions van ser molt febles: 48 mm entre mitjan juliol i finals de setembre. Aquest perfil pluviomètric ens va recordar llavors al de l’anyada 2009.

Aquesta anyada encara ens va donar la possibilitat de triar el millor moment per a veremar les nostres parcel·les: l’absència de cap símptoma de podridura grisa, unes afables condicions meteorològiques i uns estadis de maduració prou esgraonats entre els nostres merlots més precoços i els nostres cabernets més tardans ens van permetre prendre’ns el temps necessari per tal de vinificar amb cura cadascun dels dipòsits.

Les veremes de raïm blanc van tenir lloc la setmana del 27 d’agost. Les de raïm negre es van estendre del 17 de setembre al 13 d’octubre, sota els millors auspicis.

Prop d’un centenar de diferents lots van ser vinificats aquest any, la qual cosa, a més, demostra la nostra constant inquietud de realitzar seleccions cada cop més i més precises.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENTA A L’AVANÇADA DE BORDEAUX AQUÍ

Hits: 113

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *