Bordeaux 2019 per Château Lafleur

Fa uns anys, hauríem presentat com atípiques les condicions climàtiques de l’any 2019. Avui tenim clar que aquestes condicions són la nova normalitat! Les condicions climàtiques dels últims quatre anys són bastant similars, amb importants factors recurrents:

– L’absència d’un “veritable” hivern.
– Una primavera molt primerenca.
– Un estiu calorós i molt sec.

Som molt conscients d’aquesta important evolució climàtica. El saludable sentit comú i la intuïció del vigneron ens ajuda a adaptar i afinar, juntament amb el nostre equip, les nostres pràctiques vitivinícoles. Estem molt orgullosos de presentar-vos els nostres vins nobles de l’anyada 2019, seguint el llinatge de les collites 2015 i 2017.

Les condicions climàtiques del 2019

Les condicions climàtiques de l’any 2019 van girar al voltant de seqüències o episodis molt clars i marcats. L’hivern i el mes de febrer van ser particularment suaus. El sòl es va escalfar molt ràpidament, el que va donar lloc a una primerenca brostada. Sorprenentment, el mes de maig va ser més fresc que la mitjana. La floració va ser homogènia. Juny i juliol van ser bastant calorosos, aconseguint una punta amb dues onades de calor: la primera a finals de juny, seguida d’una segona onada a finals de juliol. L’estrès hídric va acompanyar els ceps fins al final de la temporada. Tot i que l’agost va ser lleugerament més fresc que els dos mesos anteriors, registrem el 2019 l’estiu més calorós dels últims 30 anys.

Els vins del 2019

Vam veremar durant el mes de setembre, amb total tranquil·litat, un raïm de gran complexitat aromàtica. Les baies eren petites i riques. La seva impressionant densitat tànnica no va ser una sorpresa. L’assemblatge dels nostres vins negres es va dur a terme a principis de l’hivern, i ja estan preparats per ser tastats els propers mesos. Els blancs del 2019 van ser trafegats i assemblats a mitjans de maig, preparant-se per al seu embotellat al juny. La degustació dels blancs es va realitzar just després del tràfec, un moment delicat, i van mostrar ser molt prometedors.

Hits: 92

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *