Bordeaux 2019 per Tertre Roteboeuf

Una collita de caràcter és sempre el resultat d’unes condicions força estranyes. La temporada de cultiu va ser seca, amb poques reserves d’aigua al sòl. Després, hi va haver una forta onada de calor el mes de juliol i un estiu molt calorós i sec. Els ceps es van trobar sota un cert grau d’estrès, amb baies petites, de color profund, sabor fort i madurant amb una certa dificultat. 

I vam tenir tempestes de pluja a mesura que la verema s’acostava. Això va ser absolutament fabulós! El raïm, suavitzat per la humitat al final de la temporada de creixement, va començar a revelar sabors elegants a les pells i a les llavors, amb una delicadesa… i una fruita que es va mantenir realment fresca. 

Tractem de comprendre, però sovint és difícil donar raons del caràcter eventual d’unes certes collites; aquest és el cas de la 2019. 

El vi d’enguany sembla estar ple d’expressió, suavitat, ple de fruita madura i brillant, i en contrast amb el d’un any de molta calor i concentració (pensem en 2016). Una excel·lent collita, plena de personalitat i amb el seu propi encant particular. 

Els nostres tres “crus” exemplifiquen aquesta expressió de la collita: Tertre Roteboeuf és possiblement el més profund, Roc de Cambes el  més espectacular (el cabernet sauvignon?) i Domaine de Cambes particularment elegant. 

Vídeo de François Mitjavile comentant l’anyada 2019 aquí (anglès)

Hits: 166

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *