Bordeaux per Château Lafite-Rothschild

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

L’hivern va començar amb temperatures suaus –lleugerament per sobre del normal–, i el gener –més fred que el del 2016– va afavorir un bon repòs vegetatiu.

Després d’uns primers mesos molt secs –amb un terç dels volums d’aigua habituals–, les precipitacions de febrer i març van garantir unes bones reserves hídriques que, també van facilitar el moment de l’esborronament.

L’arrencada de la primavera va estar marcada per un clima amable i una pluviometria dins de la norma, amb un ràpid desenvolupament de la vegetació.

Res no semblava anunciar les terribles nits del 26 i el 27 d’abril, quan tot Bordeaux va patir les gelades més adverses des del 1991.

A L’Evangile, així com la zona més plana dels grans vinyets es va salvar, gairebé la meitat de la vinya va ser colpejada.

Rieussec va patir pèrdues en aquelles parcel·les dedicades als blancs secs (el 15% del vinyet), i a Duhart-Milon es van perdre aproximadament 5 hectàrees. Miraculosament, Lafite en va sortir indemne.

En contrast, les condicions climàtiques del final de la primavera van ser excel·lents, amb temperatures càlides, més altes que no pas la mitjana habitual i que les del 2016. Les precipitacions, a més, van ser equilibrades i caigudes en bon moment.

La floració va ser precoç, amb gairebé deu dies d’avançament, i el desenvolupament de la vinya es va accelerar encara més des del començament de l’estació. Al final de la primavera s’apreciava un avançament de gairebé 15 dies.

Els darrers dies del juny van ser plujosos i també beneficiosos: van permetre restablir les reserves d’aigua abans de l’arribada de l’estiu, i van refrescar l’ambient, alentint l’activitat de la planta. Durant tot l’estiu, les temperatures, sense  ser fresques, van estar per sota de la mitjana habitual.

Aquesta anyada hem constatat un cop més la similitud de condicions climàtiques entre l’Evangelie i Riussec, més càlides que no pas a Pauillac –una zona més temperada per l’acció de l’oceà Atlàntic i de l’estuari de la Gironde-.

La maduració del gotims es va donar, per tant, lentament; tot i això, a meitat del verol encara estava avançada.

Amb unes temperatures a l’agost i el setembre més fredes que la mitjana, la maduració va avançar a la perfecció, i els primers controls analítics van confirmar el potencial d’aquesta anyada.

Només un episodi de pluja, entre el 10 i el 20 de setembre, va pertorbar un temps serè, provocant més rumors entre els agricultors que no pas danys reals.

Descobreix tots els vins del 2017 de Bordeaux que oferim a l’avançada 

Hits: 26

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *