
Caves, champagnes i escumosos del món per aquestes festes a RAC1
Quim Vila ha parlat aquest matí amb Jordi Basté i Fermí Puig d’El món a RAC1 sobre caves, champagnes i escumosos del món per prendre aquestes festes.
Escolta’l aquí:
CAVES
Castillo Perelada Brut Reserva (Cava)
Un Cava que val més del que costa. Fantàstica relació preu-plaer. *** |
Rovellats Brut Nature Gran Reserva 2009 (Cava)
És el vaixell insígnia del celler. Està elaborat amb les varietats tradicionals del Penedès: xarel·lo i macabeu de Sant Martí Sarroca i parellada de Castellví de la Marca de vinyes de 50 anys. *** |
Can Ràfols dels Caus Brut Nature Reserva 2009 (Cava)
Un dels caves del celler capitanejat per Carlos Esteva al massís del Garraf. Xarel·lo, macabeu i chardonnay amb una criança de més de 30 mesos. *** |
Juvé & Camps Essential Xarel·lo Brut Reserva 2013 (Cava)
El seu brut més jove i refrescant, elaborat exclusivament amb una selecció de xarel·lo de la finca de Can Rius. *** |
J.M. Ferret i Guasch Brut Nature Gran Reserva 2009 (Cava)
El 1997 Josep M. Ferret Guasch i la seva esposa Maria Vall inicien el seu projecte personal a les afores de Font-Rubí. Aquesta ampolla és la seva referència. *** |
Torelló Pàl·lid Brut Rosé 2015 (Cava)
Pinot noir i macabeu premsats alhora. Delicadesa i suavitat. *** |
L’O de L’Origan Brut Nature (Cava)
Un excepcional escumós gastronòmic per gaudir amb aperitius de mar com ostres i navalles, qualsevol tipus de peix, aus i formatges de pasta tova. *** |
III Lustros Gran Reserva Brut Nature 2009 (Cava)
Elaborat amb xarel·lo i macabeu de la vinya de Font Jui, d’on surten també els seus magnífics Celler Batlle i Enoteca. *** |
Llopart Ex Vite Brut 2009 (Cava)
Exclusivament xarel·lo i macabeu de vinyes de més de 40 anys de la finca de l’heretat Can Llopart de Subirats. *** |
Mestres Mas Via 2004 (Cava)
Uno de les caves de referència. El raïm prové d’una selecció dels ceps més vells de la propietat a Sant Sadurní, plantades entre 1955 i 1968. El vi base es cria en bótes durant 12 mesos abans del tiratge i té una criança en rima durant més de 130 mesos. *** |
Recaredo Turó d’en Mota 2004 (Cava)
Una vinya, una anyada, un vi. Xarel·lo de la collita 2004, una de les anyades mítiques de les últimes dècades a l’Alt Penedès. *** |
Codorniu Ars Collecta 456 Gran Reserva Brut 2007 (Cava)
Un cava fantàstic que ret homenatge a les 456 anyades de Codorníu. PVP: 153,60 € |
UN DIA ÉS UN DIA
Salon Blanc de Blancs 2006 (Champagne)
El somni d’un visionari anomenat Eugène Aimé Salon: elaborar un champagne pel seu consum i el dels seus amics, amb raïms d’un sol poble, una sola varietat i només en anyades excepcionals. Un dels vins més rars i desitjats. |
ALTRES ESCUMOSOS CATALANS
Raventós i Blanc De Nit Rosat 2015 (Conca del Riu Anoia)
Elaborat majoritàriament amb monastrell d’una vinya situada a les terrasses del Serral que marca la personalitat d’aquest singular escumós. El rosat insígnia d’en Pepe Raventós a la Conca del Riu Anoia. *** |
Colet-Navazos Reserva Extra Brut 2012 (Penedès)
L’original proposta de l’Equipo Navazos i Sergi Colet amb el mestissatge de llevats de Xerès i vins del Penedès. *** |
Castell d’Encús Taïka 2013 (Costers del Segre)
Un vi elaborat per Raül Bobet –al seu celler del Pirineu-– reprenent el mètode ancestral d’elaboració d’escumosos amb les varietats sauvignon blanc i sémillon. |
ESCUMOSOS DEL MÓN
Domaine Du Clos Naudin Vouvray Méthode Traditionnelle Brut Cuvée 2010 (Loire)
Un deliciós escumós elaborat amb chenin blanc. Ideal a l’aperitiu. *** |
Schloss Gobelsburg Sekt Brut Reserve (Kamptal)
Pinot noir, riesling i grüner veltliner. *** |
Movia Puro Rosé 2007 (Brda – Eslovènia)
Un escumós diferent: 100% pinot noir sense degollar. Conservar en posició vertical invertida. *** |
Klein Constantia Méthode Cap Classique Blanc de Blancs Brut 2013 (Constantia, Sud-àfrica)
Exclusivament chardonnay d’un dels cellers més antics de Sud-àfrica, fundat el 1685. *** |
Niepoort Espumante Água Viva 2013 (Bairrada)
La darrera sorpresa de Dirk Niepoort: un escumós portuguès elaborat exclusivament amb varietats blanques segons el mètode tradicional amb 36 mesos de criança i amb un dosatge molt baix. *** |
Bride Valley Vineyard Blanc de Blancs 2014 (Dorset)
El celler del crític Steven Spurrier. Una de les referències d’Anglaterra. *** |
Georges Laval Cumières Premier Cru Brut Nature (Champagne)
Chardonnay, pinot noir i meunier sense dosatge. Un referent en biodinàmica. *** |
Larmandier-Bernier Vieille Vigne du Levant 2008 (Champagne)
Elaborat amb vinyes de 48 a 75 anys d’edat en una parcel·la d’exposició sud-est a Cramant. |
Hits: 67