Château Lafleur 2016

2016, un vals a tres temps

El primer temps del vals: una primavera trista, humida i freda amb, pel contrari, una bella floració gràcies a l’excel·lent iniciació floral del 2015.

El segon temps del vals: després  de les últimes pluges del 19 de juny, es produeix una transició brutal cap a un estiu amb rècords de sequera. Juliol i agost i els primers deu dies de setembre són anormalment càlids i secs amb, no obstant, i per sort, nits relativament fresques.

El tercer temps del vals: a partir del 10 de setembre s’instal·la un clima més moderat. Els raïms començen a madurar lentament, però amb seguretat. Les nostres veremes són d’una gran serenitat. Per aquesta combinació única de climats tan diferents, els 2016 pertorben les nostres referències, associant a la potència i la densitat tànnica, la brillantor i una riquesa aromàtica inesperada. Tot just es comença a parlar d’aquesta gran anyada atípica.

2016 s’inscriu així dins de la línia de les anyades d’excepció d’aquests últims anys, i sumant-se potser, entre una de les més singulars.

Bona degustació

Família Ginaudeau

Hits: 25

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *