Château Rocheyron 2016

L’anyada 2016 al Château Rocheyron és, ben segur, una de les anyades icòniques a la història del Château.

Vàrem començar al 2010 amb una idea clara: elaborar, gràcies a la biodinàmica, un vi a la imatge i semblança dels grans vins dels anys 40 i 50.

Aquesta idea ens ha guiat durant la renovació del celler i en l’aplicació dels preceptes de Rudolf Steiner a la vinya. El resultat ha estat espectacular, permetent als diferents terrers expressar-se d’una manera molt precisa.

Tot estava al seu lloc, només esperàvem una anyada d’excel·lència! I 2016 és la seva expressió…

Un hivern rigorós, una primavera humida, una floració que es va desenvolupar en perfectes condicions a principis de juny sota un temps assolellat i després un estiu sec i molt càlid, caracteritzen aquest clima contrastat entre el primer i el segon semestre.

Gràcies als sòls de Rocheyron situats sobre el famós altiplà calcari de Saint-Émilion, les importants pluges foren absorbides i emmagatzemades, oferint als grans de raïm una alimentació hídrica regular sense estrès. Al setembre, les grans amplituds tèrmiques entre la nit i el dia van permetre una fase de maduració lenta amb raïms molt equilibrats.

El conjunt de criteris de maduració fou molt homogeni (alcohol, acidesa, polifenols i perfecte estat sanitari) per començar la verema amb el merlot el 10, 11, i 12 d’octubre i continuar amb el cabernet el 18.

La maduresa dels tanins és molt important per un envelliment lent i estic segur que una criança ben conduïda ajudarà a preservar la frescor aromàtica que desitgem.

Peter Sisseck,

Enòleg i copropietari del Château Rocheyron

Peter Sisseck i Silvio Denz propietaris del Château Rocheyron

Hits: 25

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *