Dominio de Es 2016 per Bertrand Sourdais

 

Bertrand Sourdais viu en una inquietud constant per oferir vins únics, diferents, frescos, silenciosos i profunds. Bertrand es considera un home afortunat. Pel Bertrand tot és clima,  paisatge, sòl i el treball que ell, com a viticultor, pot aportar a la recerca d’una excel·lència que va arribant amb el pas dels anys.

Fruit de tot aquest temps d’observació i treball, són ja 17 anys a Soria, llança en primeur i de manera exclusiva, els vins de l’anyada 2016 del Dominio de Es.

L’anyada 2016 al Dominio de Es

Qualitat i quantitat van ser la tònica general al Dominio de Es, quelcom que no s’havia vist mai en els últims 17 anys. Donat els seus orígens lligats al Loire francès, Bertrand recorda les grans anyades 70, 82, 90 i 2009 al país veí.

Aquí fou un any especial en tots els sentits. Els rosers van brotar a finals de gener en un hivern desaparegut. Durant els mesos de novembre, gener i febrer no va fer gaire fred i es va donar pas a bones i constants nevades tardanes que van acabar posant ordre a tota l’anyada. La brostada es va produir el 29 d’abril i la floració va arribar a mitjans de juny. No obstant, va ser un hivern fred i sense pluja en el que es va arribar a fregar extrems tèrmics importants (la nit del 14 de juliol a 5ºC i la del 12 d’agost a 3ºC). La pluja es va fer la cançonera fins a mitjans de setembre, però la vinya es va mantenir compensada i viva a més de tenir bo i bastant raïm de manera espontània i natural.

Hits: 30

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *