El millor del 2021. Moments excepcionals amb el vi i la gastronomia com a grans protagonistes.

Alguns dels grans moments amb el vi i la gastronomia com a protagonistes. Grans ampolles compartides en un any en què amb prou feines hem pogut organitzar els nostres tradicionals tasts ni degustacions i en què per primera vegada, a causa del COVID-19, no hem celebrat el Tast per Parelles.

Un sopar a Château Latour: la gran bellesa (4/5/2021)

Quan disfrutes d’una sobredosi de bellesasovint és durant els dies posteriors quan vas desgranant —ja fora del col·lapse del moment— els matisos sublims i únics de cada ampolla.  Llegir més.

20è Sopar Petrus. 2001-2021. El Celler de Can Roca (8/1/2021)

Des de fa 21 anys, un grup d’amics celebrem a finals de novembre un sopar molt especial. Aquest any, a causa de la pandèmia, el sopar de novembre del 2020 es va haver d’ajornar i es va canviar per un dinar a principis de gener del 2021.

La tradició del sopar –conegut com el sopar del Petrus– es va iniciar l’any 2001, amb una cita especial per sopar i destapar un Petrus 1995 que a El Celler tenien a un preu tremendament barat. Aquell dia es va instaurar que cada any aquells amics soparíem a El Celler, destaparíem un Petrus dels que tinguessin a la carta i cadascú portaria una ampolla molt especial. Des d’aleshores i al llarg de 21 anys hem gaudit de la cura, l’afecte i la generositat del Joan, del Josep, del Jordi i de tot el seu meravellós equip. Els Roca són una família extraordinària.

21è Sopar Petrus. El Celler de Can Roca (26/11/2021)

Com mana la tradició, aquest any sí que vam poder celebrar el 21è Sopar Petrus a finals de novembre.

Le Match du Siècle.

Le Match du Siècle va néixer fa 6 anys amb un tweet de @MisterEspeto: “Als esglaons bàsics Alemanya està molt per sobre d’Alsàcia, crec jo”.

Així es va celebrar el primer “Match” de riesling alemanys vs riesling alsacians. El 24 d’octubre del 2018 Jordi Vilà va idear un menú únic al seu restaurant Alkimia. Un veritable festí que vam compartir i gaudir uns amics privilegiats. Al final no es va tractar de “riesling d’esglaons bàsics” ni d’un àpat informal.

La idea va continuar amb dues edicions amb la tòfona negra com a protagonista a Els Casals, i una altra al voltant del marisc de la Costa del Sol a los Marinos José. Enguany, per circumstàncies excepcionals vam celebrar tres edicions de Le Match du Siècle.

 

Le Match du Siècle V. Crus de Chambolle-Musigny vs. Gevrey-Chambertin. L’accord parfait pour La Grande Fête de la Bécasse des Bois (8-9/2/2021)

Dos dies únics a casa d’Anna Orte i Nandu Jubany. El primer dia dedicat a la reina del bosc i el segon al porc.

 

 

Le Match du Siècle VI. Cépages blanches du Rhône septentrional vs Reste du monde. L’Accord parfait pour Les Langoustes non publiés. Sa Llagosta (17/5/2021)

Dos dies increïbles a Menorca, amb Borja Matoses de mestre de cerimònies, gaudint de les llagostes inèdites de David de Coca i les bouillabaisse de David Mora.

 

Le Match du Siècle VI. La Grande Fête de la Bouillabaisse. L’après match Provençau. Sa Pedrera des Pujol (18/5/2021)

 

Le Match du Siècle VII. Salon vs Delamotte Blanc de Blancs Champagnes de rêve avec Didier Depond. L’accord parfait pour les fruits de mer de La Ría de Arousa.
D’BertoBerto Domínguez & Marisol Domínguez.  (15/7/2021)

On gaudir del millor marisc en formats descomunals acompanyant els mítics Champagne Salon i Champagne Delamotte? Excepcionals peixos i mariscs crus i cuinats en diferents coccions i elaboracions, per acompanyar ampolles úniques de 6 dècades diferents d’aquests Champagne d’ensomni.

Una experiència única, amb un dinar que es va allargar més enllà de la mitjanit gràcies a la generositat de Marisol i Berto Domínguez i la de Didier Depond.

 

 

 

Hits: 119

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *