
El millor del 2022 (I). Un festí únic a El Racó d’en Binu
El dijous 24 de novembre vam celebrar un festí únic a El Racó d’en Binu (Argentona, Barcelona).
Francesc Fortí, xef i propietari d’El Racó d’en Binu, prové d’una llarga nissaga familiar dedicada a la restauració. El 1932, els Fortí van inaugurar l’Hotel Colon a la Plaça Nova d’Argentona. Allà va ser on Francesc Fortí va aprendre l’ofici a l’Hotel Colon de Barcelona quan tenia 14 anys. Després treballà al restaurant Jockey de Madrid i posteriorment a la Tour d’Argent de París. Al febrer del 1970, juntament amb el seu germà, decidí inaugurar el Racó d’en Binu a la seu de l’Hotel Colon d’Argentona.
Actualment, 52 anys després, en Francesc i la seva esposa, Francina Suriñach, continuen oferint grans elaboracions clàssiques.
Coincidint amb els 90 anys de la inauguració de l’Hotel Colon i també amb els 90 anys de Vila Viniteca, vam voler celebrar un dinar molt especial. Un gran festí amb grans plats elaborats especialment per a l’ocasió, acompanyats d’ampolles úniques.
El menú:
Torrada holandesa
Olives farcides arrebossades
Full de sobrassada
Weelsh-rare-bit
Garotes Racó d’en Binu
Sopa Maresme
Llagosta del Mediterrani a la Cardinal
Faisà amb panses de Corint i puré de poma
Filet Strogonoff amb arròs Pilaff
Soufflé glacé de taronja y soufflé glacé de pinyons
Pastís de fruits silvestres del Maresme
Crêpes Racó d’en Binu
Café L’Or Espresso Costa Rica Aquiares
Els vins:
Viña Corrales Pago Balbaina Fino Saca 2022
Emilio Rojo 2016 (Magnum)
Louis Jadot Hospices de Beaune Meursault 1er Cru Genevrières Cuvée Philippe Le Bon 2015
Zind-Humbrecht Gewurztraminer Clos Windsbuhl 2019
Jean-Jacques Confuron Romanée-Saint-Vivant Grand Cru 2017 (Magnum)
López de Heredia Viña Tondonia Gran Reserva 1934
Château d’Yquem 1986
Niepoort White Colheita 1968 engarrafado em 2022
Mascaró Brandy Cuvée Especial Antonio Mascaró
Château de Laubade Bas Armagnac 1932
Hits: 25