
El millor del 2022 (II). La Cata del Año: Comer con los ojos.
El passat dijous 17 de novembre vam celebrar “La Cata del Año” dels Casacas Rojas al Cine Bosque de Barcelona. Una degustació de pel·lícules i vi acompanyada de delícies gastronòmiques, dirigida per Daniel Vázquez Sallés (periodista i escriptor) i Quim Vila. 28 Casacas Rojas es van reunir al voltant d’una impressionant taula imperial sobre un gran escenari als peus de la pantalla i van compartir aquesta experiència única en què el cinema, el vi, la gastronomia i l’amistat van ser els protagonistes.
INTRODUCCIÓ
La Grande Bouffe
1973. Marco Ferreri
La cuina com la fina línia que separa el plaer de la mort.
Vatel
2000. Roland Joffé
El primer gran chef estrellat.
🥂 Salon Blanc de Blancs 2012
CAPÍTOL 1: L’ARISTOCRÀCIA ANGLESA
Gosford Park
2001. Robert Altman
A dalt i a baix units per la cuina.
Lo que queda del día
1993. James Ivory
Una bona sobretaula serveix per preparar guerres mundials.
Diamantes para la eternidad
1971. Guy Hamilton
Els nous aristòcrates tenen llicència per matar.
Casino Royale
2006. Martin Campbell
Els nous aristòcrates prefereixen un Dry Martini a un jerez.
Barbadillo Palo Cortado San Roberto Bota Única 1/1 Saca 10/21 (37,5 cl)
CAPÍTOL 2: FRANÇA
Les Vacances de monsieur Hulot
1953. Jacques Tati
Si no aparegués la cuina, no seria una pel·lícula francesa.
Vincent, François, Paul et les autres
1974. Claude Sautet
Només un actor francès sap tallar un gigot.
La bûche
1999. Danièle Thompson
La cuina uneix, la família separa.
Pequeñas mentiras sin importancia
2010. Guillaume Canet
L’amistat té l’aroma de la brasa estival
Ratatouille
2007. Brad Bird
A França, fins i tot les rates saben cuinar.
Domaine de la Grange des Pères 2018
Selecció de formatges:
Saint-Marcellin (vaca, Auvernia)
Chevrine Fermier (cabra, Bourgogne)
Vacherin Mont d’Or Haut Doubs (vaca, Jura)
Époisses (vaca, Bourgogne)
Laguiole Grand Aubrac (vaca, Auvernia-Rhône-Alps)
Laruns fermier (ovella, Nouvelle-Aquitaine)
Pâté de campagne Barthouil
Pa del Forn Vilamala
CAPÍTOL 3: MENJAR PER ESTIMAR
Comer, beber y amar
1994. Ang Lee
Els sabors de la nostra infància.
Jamón, jamón
1992. Bigas Luna
Amb un pernil sota el braç, tens entrada al paradís.
El festín de Babette
1987. Gabriel Axel
Tornar a la millor joventut.
Domaine D’Eugénie Clos Vougeot 2008
CAPÍTOL 4: AMÈRICA
Pulp Fiction
1994. Quentin Tarantino
Una hamburguesa té el sabor de les bales.
Entre copas
2004. Alexander Payne
El bouquet d’un gran vi no el mata ni un mal quetxup. Hamburguesa Bar Torpedo
Patates fregides Bar Torpedo
Château Cheval Blanc 2013
El Padrino
1972. Francis Ford Coppola
Els grans xefs d’Amèrica: la Màfia s’asseu a taula. Mondovino
2004. Jonathan Nossiter
Els poetes de la Terra.
Sine Qua Non Syrah Ziehharmonika 2018
CAPÍTOL 5: ITÀLIA
El estafador
1960. Dino Risi
La gana fa miracles: on no en mengen sis, no en mengen set.
Rufufú
1985. Mario Monicelli
Millor un plat de pasta amb cigrons que un milió de lires.
Bienvenidos al Sur
2010. Luca Miniero
Per fer bé l’amor, cal menjar al sud.
Novecento
1976. Bernardo Bertolucci
Sense la gana no existiria l’alta gastronomia.
Roberto Voerzio Barbera d’Alba Pozzo dell’Annunziatta 2003 (Magnum)
CAPÍTOL 6: CANIBALISME
El silencio de los corderos
1991. Jonathan Demme
El caníbal més gran de la guia Michelin.
Hannibal
2001. Ridley Scott
La carn humana sap a porc?
Citizen X
1995. Chris Gerolmo
El comunisme és el millor antídot per als assassins en sèrie.
28 semanas después
2007. Juan Carlos Fresnadillo
Mai veurem París i dinarem a la Brasserie d’Alsace.
Allegrini Amarone Classico 2017
CAPÍTOL 7: EL FUTUR
Lost in translation
2003. Sofia Coppola
Menjar m’avorreix.
IWA 5 Assemblage 2 Sake (72 cl)
Blade Runner
1982. Ridley Scott
El menjar com a gasolina.
Passengers
2016. Morten Tyldum
Qualsevol temps passat va ser millor.
Niji Mochi de yuzu
J.F. Ganevat De Toute Beauté 2020
Té Sans&Sans
CAPÍTULO 8: THE END
La Grande Bouffe
1973. Marco Ferreri
Si he de morir, que sigui amb l’estómac ple.
Barbeito Madeira Bastardo 1895
🥂 Tota la degustació amb copes Riedel
THE END
TOTES LES FOTOS A
Hits: 27