El vi i el disseny

Aquest mes d’octubre sis grans dissenyadors vinculats al sector vitivinícola han creat els aparadors de les nostres botigues. Casilda Rodríguez, Claret Serrahima, Joan Josep Bertran, Josep Maria Morera, Pati Núñez i Xavier Bas exhibeixen alguns dels seus dissenys més reconeguts del món del vi a Vila Viniteca.

CASILDA RODRÍGUEZ
Nascuda a Madrid el 1962, es va formar en arquitectura, disseny gràfic i publicitat. Després de treballar en agències de publicitat a Nova York i Madrid, als anys 90 va fundar el seu estudi Idea & Vino a la seva ciutat natal. Ha sigut professora de disseny gràfic al Centro del Diseño y la Comunicación.

“La meva carrera professional m’ha donat ‘premis’ que han estat observar la satisfacció de les persones que van posar a les meves mans la imatge dels seus vins i veure com aquests dissenys s’han mantingut amb el temps”.

CLARET SERRAHIMA
Nascut el 1950 a Barcelona. Soci fundador i president de Clase, estudi de disseny i direcció creativa, especialitzat en branding i direcció d’art. Durant la seva dilatada trajectòria, iniciada els anys setanta, ha participat en projectes que superen les tasques tradicionalment assignades a un dissenyador gràfic per estendre’s en l’àmbit de la creació de projectes culturals, la docència o la creació d’espais.

La seva obra ha estat exposada en diversos països de tot el món i publicada en revistes especialitzades. Ha estat Premi Nacional de Cultura 2010 i guanyador el 2014 del Laus d’Honor a la trajectòria professional.
“Ens involucrem en tots els processos, des del pensament estratègic, la conceptualització, la direcció creativa i l’execució”.
Dins del sector del vi ha dissenyat etiquetes i identitats per a diferents cellers. Creador també dels vins dolços Rasim en col·laboració amb la Cooperativa L’Olivera.

JOAN JOSEP BERTRAN
Nascut a Vilafranca del Penedès el 1976, és graduat per ESDi i amb titulació en arts gràfiques. Després de treballar com a dissenyador a Sydney, Austràlia, l’any 2003 retornà a Barcelona i fundà el seu estudi JJ Bertran on ofereix disseny i serveis de consultoria per a clients nacionals i internacionals. Desenvolupa projectes de branding i packaging sobretot per a vins, vermouth o champagne, i també per a olis i cerveses.

Alguns dels seus dissenys han aconseguit nombrosos reconeixements Laus d’Or i també Pentawards Gold Award.
“Intentem articular un missatge gràfic que aporti a cada producte una expressió visual paral·lela del seu esperit , que sigui conseqüent amb la seva naturalesa i amb la que emocionalment s’hi pugui connectar. Una obra gràfica amb vida pròpia però sempre respectuosa i vinculada al vi que representa de forma simbòlica”.

JOSEP MARIA MORERA
Va néixer a Barcelona el 1956. Membre fundador i CEO de Morera Design des del 1991, és especialista en la creació d’identitat estratègica per a projectes de branding, packaging i imatge corporativa d’àmbit internacional. Partner del French Shining Strategic Design group des de fa més d’una dècada, el seu treball s’enfoca en el desenvolupament de projectes de packaging pel sector del Food & Beverages i el luxe.

És membre del Centro de Barcelona de Diseño, Pan European Brand Design Association i Graphic Designers and Art Director’s Association. Participa en múltiples conferències, és jurat en competicions internacionals i dóna classes sobre branding i packaging. Ha rebut nombrosos premis de disseny arreu del món.

PATI NÚÑEZ
Va néixer a Figueres el 1959. Des del 1985 dirigeix la seva petita empresa de disseny, especialitzada en identitat corporativa, branding i packaging.

Ha rebut 11 premis Laus, el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya 2006 i el Premio Nacional de Diseño 2007, atorgat pel Ministerio de Ciencia e Innovación, entre d’altres premis.
“Les nostres solucions sedueixen perquè són simples, directes, potents i emotives. Oferim un estil perdurable i sistemes per a mantenir viva la marca. Cuidem tots els detalls, amb especial atenció a la tipografia i la imatge. Penso que el disseny pot ajudar a construir un món millor, una vida més justa i sostenible per tots. Per això m’agrada participar en aquells projectes concebuts amb consciència social i ecològica, com és el cas dels vins d’aquest aparador”.

XAVIER BAS
Nascut a Barcelona el 1960, és fundador de Xavier Bas Disseny. Estudi especialitzat en creació de marques i disseny de packaging, format per un equip de professionals de referència en el sector del vi. És secretari General del FAD, Foment de les Arts i del Disseny i anterior Vicepresident de l’Adg-FAD, Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics.

Consultor en seminaris internacionals de Group Relations i fotògraf amateur.
Ha treballat amb viticultors, cellers i distribuïdors d’arreu de l’estat com Álvaro Palacios, Tomàs Cusiné, Raventós i Blanc, José Pariente, Pago de Carraovejas, Ossian, Descendientes de J. Palacios, Uvas Felices, Castell del Remei, Cara Nord, Orto Vins o Anna Espelt, entre d’altres.

 

 

Hits: 71

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *