Luis Gutiérrez i Ignacio Villalgordo, guanyadors del 10è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Luis Gutiérrez i Ignacio Villargordo repeteixen triomf –van guanyar a la segona edició– i aconsegueixen els 30.000 euros del 10è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. Els 7.000 euros del segon lloc van ser per a Dominique Roujou i Laura Montero, i els 3.000 euros del tercer premi se’ls van emportar Josep Samsó i Jaume Vilaseca.

Els madrilenys Luis Gutiérrez, tastador a Espanya, Xile i Argentina per a la prestigiosa revista The Wine Advocate de Robert Parker, i Ignacio Villargordo, consultor tecnològic, han estat els flamants guanyadors de la desena edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles que ha tingut lloc el 26 de març del 2017 al Casino de Madrid. Ambdós repeteixen triomf i es converteixen en la primera parella de tast en guanyar dues vegades el concurs, ja que van ser també els guanyadors a la segona edició (2009). L’expectació era màxima, ja que les inscripcions per ser una de les parelles concursants s’exhauriren el passat 6 de gener en menys de 20 minuts. A més, aquest any s’ha ampliat la dotació del primer premi que va passar de 20.000 a 30.000 euros, més 2.000 euros per consumir en productes Riedel per cortesia d’Euroselecció.

El segon lloc de la classificació –7.000 euros i 500 més en productes Riedel– ha estat per a Laura Montero i Dominique Roujou de Boubée, matrimoni, parella de tast i enòlegs amb diversos projectes vinícoles repartits per la geografia espanyola.

El comercial de vins Josep Samsó i el fotògraf Jaume Vilaseca s’han classificat en el tercer lloc, dotat amb un premi de 3.000 euros i 200 en productes Riedel.

A més, les deu parelles finalistes han rebut un lot de vins de Vila Viniteca.

Els vins tastats a la Gran Final han estat:
1.- Mestres Mas Via 2003. DO Cava
2.- Niepoort VV Vinhas Velhas Branco 2013. DOC Bairrada
3.- Berthet-Bondet Château-Chalon 1988. AOC Château-Chalon
4.- Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir 2015. Hemel-en-Aarde, South Africa
5.- Pago de Carraovejas Crianza 2014. DO Ribera del Duero
6.- Diamond Creek Red Rock Terrace 2009. Napa Valley
7.- La Bota de Nº49 de Amontillado Viejísimo “Bota A.R.”. DO Jerez-Xérès-Sherry

Els vins tastats a la Fasse Classificatòria han estat:
1. Champagne Salon Blanc de Blancs 2002. AOC Champagne
2. Marqués de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Blanco 1986. DOCa Rioja
3. Idoia Blanc 2010. DO Catalunya 
4. Trimbach Cuvée Frédéric Émile 2008. AOC Alsace
5. Telmo Rodríguez Las Beatas 2013. DOCa Rioja
6. Roberto Voerzio Barbera d’Alba Pozzo dell’Annunziata 2004 (Magnum). Barbera d’Alba
7. Matías i Torres Malvasía Naturalmente Dulce 2012. DO La Palma

Els participants s’han enfrontat al repte de descobrir, entre altres característiques, denominació d’origen, varietat de raïm, país, anyada, elaborador i marca dels 7 vins tastats a la Fase Classificatòria i els altres 7 de la Gran Final.

El jurat del 10è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles ha estat format per Xandra Falcó, directora comercial de Pagos de Familia; Fernando Gurucharri, president de la Unión Española de Catadores; José Peñín, periodista i editor de guies i llibres especialitzats; Juan Manuel Bellver, director de Lavinia España; Juan Muñoz, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres; i Jordi Segura d’Euroselecció. El notari José Luis López Garaya ha vetllat pel correcte funcionament del concurs.

Aquest premi ofereix una excepcional oportunitat de tastar a professionals i amateurs, el seu objectiu és promocionar la cultura del vi i la seva principal singularitat és el fet de tastar en parella, ja que obliga a consensuar amb el company les sensacions, els sabors i les olors percebudes.

Durant el concurs, que requereix una estricta organització i logística, s’han utilitzat 2.100 copes Chianti, 300 copes Bourgogne i 300 Syrah, que fan un total de 2.700. Es van sevir 329 ampolles a la Fase Classificatòria i 86 a la Fase Final, 349 en total, de les quals se’n van descartar 21. Nou sommeliers van preparar i tastar tots el vins del concurs, i 15 cambrers es van encarregar de servir-los als concursants.

Hits: 22

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *