Margaux 2018 per Château Palmer

“2018: Una anyada fora de norma”

2018 no té precedents per partida doble. Unes condicions meteorològiques excepcionalment desafiadores i un nivell de concentració i vigor en el raïm mai vist abans defineixen aquesta singular collita.

Del desembre al març, mentre les vinyes dormien, l’hivern va ser extraordinàriament humit. La constant i abundant pluja va saturar el sòl amb aigua i el va refredar, fet que va provocar una brostada tardana. Ni tan sols a la primavera es va aturar la pluja, caient tan incessantment i enmig de temperatures inusualment suaus per a l’estació, que, malgrat els nostres constants esforços, desencadenaria un atac de míldiu sorprenentment virulent.

Els primers símptomes es van observar a principis de juny. Les defenses naturals de les vinyes es van posar a prova fins al límit. Jacques –qui es va retirar a la fi de l’any passat després de 40 anys al comandament de les vinyes– no recordava haver vist en tota la seva carrera, condicions tan increïblement favorables per al desenvolupament de míldiu.

Tot i els permanents esforços dels nostres vignerons, que van treballar tenaçment per tal d’ajudar les vinyes a defensar-se per si mateixes mitjançant l’aplicació d’infusions i de brou bordelès, així com despampolant a fi d’airejar els gotims, amb prou feines vam aconseguir contenir la propagació dels atacs de juny.

Quan el 4 de juliol encara va descarregar un altre episodi de pluja, les nostres esperances d’assegurar un rendiment normal per a l’any es van veure frustrades. Afortunadament, el clima va canviar completament després d’aquest atac. Es va instal·lar un estiu calorós, sec i reparador que proporcionava les circumstàncies ideals per a la recuperació.

Les baies van començar a canviar de color la primera setmana d’agost, recuperant el temps perdut. Després, al llarg d’agost i setembre, les vinyes es van banyar en una perfecta llum solar mentre gaudien de nits fresques sense una gota de pluja; un conjunt de condicions que permetrien als raïms aconseguir un excepcional nivell de maduresa, tant en les seves pells com en les seves llavors.

A causa dels baixos rendiments, les vinyes van concentrar tota la seva energia en els gotims restants. El resultat va ser un nivell de concentració tànnica i aromàtica en el raïm pocs cops vista en la història de la finca.

La collita finalment va començar el 13 de setembre. La selecció del raïm va ser de summa importància, com tot l’equip suposava. A la vinya es va realitzar una ronda inicial, a fi de recollir exclusivament els gotims sans. Al celler, la línia de selecció va ser preparada especialment, afegint en aquesta ocasió una taula vibratòria que va demostrar ser particularment efectiva.

Els tastos diaris realitzats durant les vinificacions van confirmar l’increïble potencial qualitatiu de la collita. Cadascuna de les partides mostrava un poder i una concentració extraordinaris, la qual cosa finalment ens va portar a prendre una decisió sense precedents: totes elles –amb l’excepció d’aproximadament del 10%, exclòs per ser considerat massa auster– s’incorporarien a l’assemblatge final de Château Palmer.

Sense cap dubte, 2018 passarà a la història de Château Palmer com una collita doblement excepcional.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA 2018 DE CHÂTEAU PALMER QUÍ

Hits: 121

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *