Notícies sobre les vinyes a Bordeus

Lafleur, divendres 28 d’abril del 2017

Benvolguts amics,

Bordeus ha estat colpejat per dues glaçades de primavera les matinades de dijous 27 i divendres 28 d’abril. Heu estat molts els que ens heu mostrat la vostra simpatia, i us ho volem agrair donant-vos novetats al respecte.

Fa anys que temíem patir, tard o d’hora, una gelada de primavera. Així que ho havíem previst, i com els nostres veïns de Petrus, Église Clinet i Jean Pierre Moueix, ja havíem preparat una protecció contra les gelades de primavera. Havíem escollit, per a Lafleur, una protecció amb escalfament fent servir cremadors, que ens sembla que és la que s’adapta millor a la configuració de la nostra parcel·la.

El nostre assessor meteoròleg ens havia avisat amb molta precisió de totes dues gelades. Per tant, vam decidir enfocar els esforços a les vinyes de Lafleur i de Pensées de Lafleur, posant el dispositiu al seu lloc el dimecres. Vam encendre els cremadors dijous i divendres a les 3:00 hores de la matinada (a aquest nivell els recursos humans són molt importants i tot el nostre equip ha respost a aquest treball per fer-lo en un curt període de temps, just abans de l’inici de la glaçada).

Lafleur, dijous 27 d’abril de 2017 a les 3:45 hores

Gràcies a aquests esforços i aquesta protecció, hem preservat perfectament les vinyes de Lafleur i de Pensées de Lafleur. A hores d’ara, doncs, l’anyada 2017 conserva tot el seu potencial, ja prometedor, pel que fa a Lafleur i Pensées de Lafleur.

La vegetació presenta una gran regularitat i està avançada més d’una setmana respecte el que és habitual. Després d’un hivern poc plujós, l’abril va ser molt sec. El treball de llaurat del sòl ens permet mantenir una bona frescor al subsòl. Vam començar a despampolar dimecres passat.

Lafleur, divendres 28 d’abril de 2017 a les 19:00 hores

Pel que fa a la resta de les nostres vinyes, de moment no disposem de material de protecció, i per desgràcia totes les condicions es van combinar per generar una gelada severa (cel estrellat i obert, alts nivells d’humitat, temperatures negatives entre -1° i -3° durant més de dues hores…).

L’impacte a les vinyes de Fronsac ha estat en general de fort a molt fort, depenent de les ubicacions geogràfiques i de l’orientació de les parcel·les. En resum, les nostres primeres observacions ens deixen perplexos. Haurem de gestionar una vegetació danyada. La vinya de Grand Village negre apareix congelada al 80%, la de Grand Village blanc al 70%, la d’Acte al 60% i la de Champs Libres al 50%.

Tanmateix, cal tenir confiança en les nostres vinyes que reaccionaran amb nous brots. El més important radicarà en la nostra capacitat per donar suport a aquesta anyada delicada. Ens coneixeu bé i sabeu que un cop superat el xoc de les primeres hores, podem assumir aquest desafiament!

Ens concentrarem a fer que aquest delicat episodi es converteixi ràpidament en només un mal record…

Fins aviat!

Guinaudeau Vignerons

Hits: 12

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *