MADEIRA

Pocs vins al món acumulen tanta història com els de l’illa volcànica de Madeira. Apreciats ja pels anglesos a finals del segle XVII, poques ampolles i vins hi ha al món que es puguin gaudir després de més de 100 o 200 anys des de la seva verema. La varietat blanca boal és una de les cinc amb les que s’elaboren els grans vins de Madeira i de la que se n’obtenen vins semidolços. Es troba plantada als vessants volcànics de l’illa on conviu amb plantacions de plàtans. Envelleix en botes de roure durant més de 5 anys amb el mètode Canteiro, on desenvolupa una criança oxidativa a temperatures elevades. Barbeito 5 Years Boal Reserva té un preciós color ambre. Al nas apareixen avellanes torrades amb records de pell de taronja confitada i cacau. A la boca té una textura sedosa i càlida, amb una dolçor equilibrada per una bona frescor i deliciosos records finals de poma al forn. Per a degustar lleugerament fresc en copa de vi blanc i despreocupar-se si no s’acaba l’ampolla. Els vins de Madeira són gairebé invencibles a l’oxidació i al pas del temps, i un cop oberts poden guardar-se sense por durant mesos i, fins i tot, anys.

Hits: 16

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *