PIRINEUS

Raül Bobet, des del seu celler Castell d’Encús a Talarn, al Pallars Jussà, va apostar el 2001 per vinyes d’alçada i varietats adaptades com la pinot noir, la riesling, la sémillon o la sauvignon blanc. Gairebé dues dècades després i amb 23 hectàrees elabora –a més de 1.000 metres d’altitud, en cups naturals de pedra, tines de fusta i acer inoxidable– uns vins que s’han convertit en imprescindibles a les cartes dels millors restaurants del país. Taleia Brisat 2017 és la seva darrera novetat. Sauvignon blanc i sémillon veremades a mà i fermentades amb llevats indígenes en cups de pedra del segle XII i dipòsits d’inoxidable. Al nas és molt intens i seductor, amb notes de fonoll, anís estrellat i un ampli ventall de fruites tant blanques com cítriques amb un rerefons lleugerament fumat. A la boca té una textura sedosa, densa i una fantàstica frescor vibrant i elèctrica que acaba amb un deliciós perfum de llima i flors blanques. 3.200 ampolles sense sulfits ni cap antioxidant que veuen la llum després d’un any de criança en bota. Un blanc imprescindible del Raül Bobet.

Hits: 9

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *