On Barcelona 26/09/2019 – Frank Cornelissen Susucaru Rosato 2018

ALS VESSANTS DEL VOLCÀ

El belga Frank Cornelissen elabora des del 2001 alguns dels denominats “vins naturals” –sense addició de sulfits– més precisos d’Itàlia, als vessants volcànics del nord de l’Etna a Sicília. Un total de 24 hectàrees de vinya plantades majoritàriament en vas i que comparteixen espai amb arbres fruiters, vegetals i abelles en un complex ecosistema plural que evita el monocultiu. Al celler elabora intentant transmetre al màxim les identitats del lloc amb la mínima intervenció, sense sulfurós ni llevats afegits. Entre tots els seus vins, potser el seu Susucaru Rosato 2018 sigui el més especial pel seu particular color rosat intens i la seva textura, que juga a ser un vi negre lleuger. Al nas, després d’un primer indici de timidesa, l’exuberància de les seves varietats –malvasia, moscadella, cattaratto i nerello mascalese– apareixen en forma de cireres, gerds i groselles juntament amb una delicada nota d’herbes mediterrànies. A la boca és fluid, complex, estructurat, fresc i amb un gran record de pedra tosca. Subtil i intens final floral, amb espècies i llorer. Un rosat fora de normes avantsala dels seus grans vins negres de contrada.

Hits: 5

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *