Un tast molt especial

Un tast molt especial

L’1 de març del 1994 –fa 25 anys– obríem la nova botiga de vins al carrer Agullers 7. Coincidint amb aquesta data, la nit del passat 1 de març  va tenir lloc un tast molt especial dirigit pel Siscu Martí i Quim Vila. El tast es va desenvolupar en dos actes. El primer d’ells, a la sala de tast, destapant ampolles que per a nosaltres han estat molt especials al llarg de la nostra trajectòria. Vins ja referenciats als nostres catàlegs anteriors al 1994. Los vinos Valdespino Seco, Jerez Un vi que ja…Llegir més
On Barcelona 08/03/2019 – Ao Yun 2014

On Barcelona 08/03/2019 – Ao Yun 2014

XINA Als peus de l’Himàlaia, prop de la llegendària ciutat de Shangri-La, a 2.600 metres d’altitud, en un paratge únic, el luxós grup Louis Vuitton Moët Hennessy elabora un dels millors vins i també dels més cars de la Xina. Amb un assemblatge inspirat en Bordeus format per cabernet sauvignon i cabernet franc, Ao Yun 2014 és la segona anyada d’aquest apassionant projecte. El seu color és granat intens. Al nas és profund i ple de matisos, records de cafè, torrats, fruita vermella i negra, espècies i fulles de tabac. Una complexitat aromàtica…Llegir més
Lee Miller: Creació i Gastronomia – Surrealisme a la Cuina

Lee Miller: Creació i Gastronomia – Surrealisme a la Cuina

Per Rosa Mayordomo   Elisabeth Miller, Lee Miller, va néixer a Poughkeepsie, Nova York, el 1907. Dona de gran bellesa va ser descoberta i introduïda al món de la moda per Condé Montrose Nast, editor, empresari i magnat de negocis –propietari de Vogue, Vanity Fair i The New Yorker, entre altres–, que la va salvar de ser atropellada per un cotxe a la ciutat de Nova York. Lee va aparèixer a la portada de Vogue a l’exemplar de març del 1927 representant els valors estètics del moment, amb el vernís de l’exquisida educació de…Llegir més
On Barcelona 01/03/2019 – Oller del Mas Picapoll Negre 2015

On Barcelona 01/03/2019 – Oller del Mas Picapoll Negre 2015

MANRESA Oller del Mas, una propietat de 600 hectàrees i 1000 anys d’història, s’ha convertit en un dels referents de la DO Pla de Bages. Dirigida per la 36ª generació de la família Margenat, va ser el 2003 quan va començar una nova etapa vinificant i embotellant a la propietat. Entre els boscos i els conreus es troben 60 hectàrees de vinya, que per la seva proximitat a Montserrat, gaudeixen d’un clima continental que afavoreix una òptima maduració del raïm i del seu potencial aromàtic. Entre tot el seu ventall de vins potser…Llegir més
Prevenda Bourgogne 2017

Prevenda Bourgogne 2017

Què és i per què comprar vins de Bourgogne en Prevenda? A Vila Viniteca importem vins de Bourgogne des del 1990. Actualment, amb un catàleg de més de 1.200 vins i superant els 80 cellers, oferim una de les millors seleccions de la zona. L’any passat, amb la collita 2016, vam oferir per segona vegada una prevenda de Bourgogne. Una oportunitat única de reservar i comprar algunes de les cuvées més desitjades a un preu irrepetible. A diferència de la venda a l’avançada –de la qual som pioners a Espanya des de fa…Llegir més
Bourgogne 2017: La situació del mercat

Bourgogne 2017: La situació del mercat

Després d’una successió d’anyades on la climatologia no va jugar a favor dels vignerons bourguignons, amb les collites 2017 i 2018 va tornar el somriure a la regió. Les inclemències climatològiques de les últimes anyades –amb uns descensos de la producció realment alarmants– havien propiciat una situació molt preocupant a moltes zones i per a alguns bodeguers. Fins i tot amb l’increment de les tarifes de preus, els seus negocis eren difícilment viables. Amb la collita 2016 es va arribar al límit del desastre. Algunes parcel·les de Chassagne-Montrachet van patir pèrdues de fins…Llegir més
On Barcelona 22/02/2019 – La Bruja de Rozas

On Barcelona 22/02/2019 – La Bruja de Rozas

GARNATXA DE GREDOS La Bruja de Rozas és el vi d’introducció de Comando G a la Sierra de Gredos. Un vi fluid i refrescant elaborat a partir d’una selecció de 6 petites parcel·les, amb garnatxes de 40 anys sobre un terrer granític, a Rozas de Puerto Real (Madrid). Té un bonic color vermell teula clar. Al nas destaquen les aromes de fruites de bosc vermelles com les groselles, els gerds i les cireres, amb un toc balsàmic i floral que recorda la farigola i les violetes amb una punta de regalèssia. A la…Llegir més
L’anyada 2017: entusiasme a Bourgogne

L’anyada 2017: entusiasme a Bourgogne

Per Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB) L'anyada 2017 a Bourgogne va causar un estat d'ànim generalitzat a mig camí entre l'alleujament i el bon humor, ja que va superar les expectatives dels viticultors. L'any va transcórrer de pressa, molt de pressa, i la verema va començar a finals d'agost amb bona qualitat i quantitat. Després d'una sèrie d'anyades caracteritzades per les inclemències meteorològiques –especialment la del 2016–, la regió de Bourgogne va recuperar els seus rendiments òptims, tot i que la tendència a la resta de França va seguir a la…Llegir més
On Barcelona 15/02/2019 – Alzinger Grüner Veltliner Federspiel Mühlpoint 2017

On Barcelona 15/02/2019 – Alzinger Grüner Veltliner Federspiel Mühlpoint 2017

ÀUSTRIA Leo Alzinger és una de les brillants estrelles de Wachau. Les vinyes orientades al sud, plantades en terrasses i mirant al Danubi, són l’escenari perfecte per a què la varietat tradicional grüner veltliner trobi la seva màxima expressió. Alzinger Grüner Veltliner Federspiel Mühlpoint 2017 prové d’una parcel·la plantada al vessant del Steinertal, una de les vinyes més prestigioses de la zona. Un vi amb una criança suau per mantenir la puresa de la fruita, a la recerca d’un perfil sàpid que incita a beure una copa rere l’altra. De perfum subtil, recorda…Llegir més
La Universitat de Harvard aborda el problema de la biodiversitat vitícola, però ho fa trenta anys després que la Universidad de La Rioja

La Universitat de Harvard aborda el problema de la biodiversitat vitícola, però ho fa trenta anys després que la Universidad de La Rioja

Per Fernando Martínez de Toda La Universitat de Harvard, en un article publicat el mes de gener del 2018 a Nature Climate Change, revalora la biodiversitat vitícola i observa amb preocupació l’escenari vitivinícola mundial, massa concentrat en poques varietats. L’article és el següent: Wolkovich, E. M., I. García de Cortázar-Atauri, I. Morales-Castilla, K. A. Nicholas & T. Lacombe (2018) From Pinot to Xinomavro in the world's future wine-growing regions. Nature Climate Change, 8, 29–37. Segons aquest article, “en el món del vi, dotze varietats cobreixen el 80% del mercat mundial però, amb el canvi…Llegir més