Anyada 2021 a Ribera del Duero per Peter Sisseck

Anyada 2021 a Ribera del Duero per Peter Sisseck

L’any 2021 a Ribera ha resultat bastant brillant després d’alguns temors de tenir una temporada de creixement massa càlida i seca. L’hivern i la primavera del 2021 van ser de secs a molt secs. El mes d’abril vam començar a tenir algunes pluges i es temia que fossin massa escasses i massa tard. Una primavera bastant fresca no va ajudar, ja que el creixement fou lent. La floració succeí abans del que s’esperava i es perllongà, la quan cosa va provocar irregularitats en el quallat. S’esperava un gran treball de ‘neteja’. El míldiu…Llegir més
Anyada 2021 a Corullón (Bierzo) per Ricardo P. Palacios

Anyada 2021 a Corullón (Bierzo) per Ricardo P. Palacios

El temps suau dels petits prodigis Una anyada diferent, de sorpreses contingudes, treball intens i premi d’un raïm seductor i elegant. Després d’un desembre humit, que va ajudar a contrarestar el dèficit d’aigua de tota la tardor, va començar l’any 2021 amb una irrupció inèdita: el temporal Filomena va cobrir bona part d’Espanya de neu i va deixar un mantell de gel persistent durant diversos dies. A les nostres vinyes del Bierzo, Filomena va treure el cap mostrant la seva faceta més seca i freda. Encara que a les nostres vinyes no hi va…Llegir més
Anyada 2021 a Gratallops (Priorat) per Álvaro Palacios

Anyada 2021 a Gratallops (Priorat) per Álvaro Palacios

L'estel d'un any per a la història Les primeres setmanes del 2021 es recordaran per un nom propi: Filomena. Així van batejar els serveis meteorològics internacionals el gran temporal de fred i neu que va afectar bona part de la Península Ibèrica. La seva irrupció va ser irresistible i per tot arreu va deixar imatges de paisatges blancs. A les nostres vinyes del Priorat, la precipitació de neu va començar el 9 de gener i en tres dies es van acumular més de 50 cm. Durant gairebé una setmana, les temperatures es van…Llegir més
Anyada 2021 a Alfaro (Rioja Oriental) per Álvaro Palacios

Anyada 2021 a Alfaro (Rioja Oriental) per Álvaro Palacios

Després de la sequera més gran, emocions d’un temps antic A gairebé tota la Península Ibèrica, l’any 2021 va començar amb un nom propi: Filomena. El gran temporal de precipitació de neu va estendre un dels més espectaculars mantells blancs que recorden les cròniques. Les zones de muntanya de Rioja Oriental es van cobrir de neu. Deu centímetres a les nostres vinyes dels vessants de Yerga i temperatures molt baixes. Durant uns dies, la curtíssima oscil·lació tèrmica entre dia i nit va accentuar la sensació gèlida, però l’intens episodi de fred aviat va…Llegir més
Anyada 2021 a Sierra de Gredos per Daniel Landi

Anyada 2021 a Sierra de Gredos per Daniel Landi

Després d’una tardor plujosa i un començament d’hivern pausat, a primers d’any va esdevenir un fet insòlit. Una gran tempesta de neu va sacsejar el centre de la península. Les vinyes es van cobrir amb gairebé un metre de neu i així van romandre durant dies. Els col·legis van tancar una setmana. Filomena va marcar l’anyada ja des dels seus inicis. Semblava que hagués passat un gran tornado. Arbres vençuts, branques caigudes, boscos abatuts. Murs que va caldre reconstruir. Una visió apocalíptica davant els nostres ulls per l’efecte de la neu. Amb prou…Llegir més
Bordeaux 2021 per Bordeaux Vins Sélection

Bordeaux 2021 per Bordeaux Vins Sélection

2021: L’ANYADA DEL VITICULTOR La viticultura és una escola dura. No podríem oblidar-ho amb aquesta anyada afeblida per successives onades de desafiaments. Gelades, míldiu, botrytis. Moltes pors, dubtes, fins i tot llàgrimes. Collites perdudes o tristament disminuïdes. Nits d'abril tan intenses com els dies. Constantment mobilitzats, els viticultors van haver de donar mostres de vigilància, paciència i obstinació. No obstant això, amb les seves fines observacions i les seves intervencions cada vegada més precises, van poder superar aquesta difícil verema que no va cessar de complicar les feines de conreu. L'anyada 2021 és sens…Llegir més
La Música del Vi 2022

La Música del Vi 2022

El 14 de març passat Vila Viniteca va reunir més de 240 cellers a la 12a edició de La Música del Vi. Més de 3.370 professionals del món del vi van poder tastar vins de països com els Estats Units, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Turquia, França, Itàlia, Àustria, Alemanya, Portugal…  Dades de la 12a edició de La Música del Vi:  10.500 copes Riedel  6.900 ampolles  Més de 240 cellers  3.370 assistents    ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DELS MÚSICS:  L’ORQUESTRA:   4Kilos • A.E. DOR • Aalto • Abadía Retuerta • Abel Mendoza • Adega Pombal •…Llegir més
14è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

14è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

El 14è Premi Vila Viniteca de Tast per parelles es va celebrar el 13 de març a la Llotja de Mar de Barcelona. L’esdeveniment va congregar a 120 tastadors i a 1.000 clients i amics, que han viscut en directe l’emoció de la Fase Classificatòria i la Gran Final d’un dels concursos de tast més esperats de l’any. En paral·lel al concurs va acollir un showroom-degustació amb 64 cellers i marques premium i un bufet amb 14 formatgeries i més de 65 formatges artesanals.  Els participants van tenir el repte de descobrir, entre altres característiques,…Llegir més
Bourgogne 2020: La situació del mercat

Bourgogne 2020: La situació del mercat

Amb la collita 2020 i després de cinc exitoses campanyes de Prevenda Bourgogne, arribem a la sisena edició amb més de 370 vins de 28 exclusius cellers de Bourgogne i 9 del Rhône. La diferència principal amb les anteriors edicions és la disponibilitat molt limitada de la majoria de cuvées, del Village més accessible al Grand Cru més desitjat. La collita 2020 fou menor de l’habitual. La 2021, amb una climatologia molt adversa, marcada per les gelades i un gran atac de malalties, va veure reduïda dràsticament la producció a la meitat. Algunes…Llegir més
Bourgogne 2020 pel BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne)

Bourgogne 2020 pel BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne)

Pel BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) 2020 se situa com l’anyada més càlida des de principis del segle XX. Durant el període d’abril a setembre les temperatures van augmentar 1,7°C de mitjana, les precipitacions van disminuir un 37% i hi van haver 280 hores més de sol. Després d’un hivern especialment clement —el més temperat des de principis del segle XX—, les suaus temperatures de principis de març afavoriren una prompta reactivació de la vegetació i a partir del 18 de març s’observaren els primers brots verds. Però uns dies més…Llegir més