Pomerol 2018 per Château Lafleur

Pomerol 2018 per Château Lafleur

“Un hivern clement, una primavera humida i un estiu càlid i molt sec” Després d'un hivern humit i força suau, els sòls es van escalfar ràpidament, que va donar com a resultat una brostada precoç i un ràpid desenvolupament de les vinyes. La primavera va ser considerablement plujosa i es va necessitar una estricta vigilància per tal de mantenir la bona salut de la vinya. La sequera que va arribar tot seguit, des de mitjans de juliol cap endavant, va resultar avantatjosa. L'aigua del sòl es va evaporar acceleradament, la qual cosa va…Llegir més
On Barcelona 05/07/2019 – Anna Espelt Cala Rostella 2017

On Barcelona 05/07/2019 – Anna Espelt Cala Rostella 2017

ANNA ESPELT Els primers vins d’Anna Espelt amb les vinyes de Mas Marés, al camí de Roses a Cala Montjoi al Cap de Creus, per fi estaran disponibles les properes setmanes. La roca, la tramuntana, una mirada al blau del cel i del mar i el perfum de sal marquen un microprojecte amb molt de caràcter i una personalitat única. Anna Espelt Cala Rostella 2017 és una visió inèdita del lledoner negre. Té un bonic color cirera d’intensitat mitjana. Al nas és una simfonia de fruites vermelles i negres com la pruna i…Llegir més
Bourgogne 2018 per Ludivine Griveau

Bourgogne 2018 per Ludivine Griveau

“2018: una anyada tardanament precoç” La climatologia Després d'un final de temporada molt agradable a finals del setembre i a l'octubre, la tardor va començar amb una pluviometria rècord. Les temperatures van baixar ràpidament i l'hivern es va instal·lar al novembre i al desembre. Per contra, el gener va ser molt suau, amb gairebé 4ºC més del normal a la temporada (la temperatura mitjana és de 6,9ºC). Va ser necessari esperar fins al febrer per a, finalment, trobar uns quants dies consecutius de temperatures negatives i una mica de neu, que va hidratar…Llegir més
Pomerol 2018 i Saint-Émilion 2018 per Le Pin

Pomerol 2018 i Saint-Émilion 2018 per Le Pin

POMEROL Le Pin 2018. Una anyada extraordinària Tenint en compte els contrastats patrons climàtics que vam experimentar entre l'hivern, la primavera i la resta de temporada, el 2018 es presenta com una anyada molt inusual. Les abundants pluges de la primera meitat de l'any van permetre a la vinya disposar d'una constant, tot i que no excessiva, font d'hidratació amb la qual sobreviure a les caloroses i seques condicions de l'estiu. El tast dels 8 lots produïts a partir de les 2,5 hectàrees de la propietat, resultat d'una selecció parcel·lària molt precisa, mostra…Llegir més
Pauillac 2018 per Château Lafite-Rothschild

Pauillac 2018 per Château Lafite-Rothschild

2018: L'anyada núm. 150! Per tal de celebrar els nostres 150 anys de viticultura, el cel ens va enviar una anyada enfant terrible; no podia haver estat d’una altra manera. Una anyada d'aquelles que fan entremaliadures de tal manera que ens adonem que el nostre ofici ha estat sempre una qüestió de resiliència per tal de protegir les nostres vinyes i futures collites. L'hivern de 2018 va ser el més fred que hem viscut des del 2010, especialment a causa d'un mes de febrer que va fer baixar la mitjana. Va ser, però…Llegir més
El món a RAC1: vins per l’estiu

El món a RAC1: vins per l’estiu

Avui al programa de ràdio El món a RAC1 amb Jordi Basté, Quim Vila ha recomanat una selecció de vins per a gaudir aquest estiu, on ha inclòs diverses novetats i també ha destacat l'oferta que actualment ofereix Portugal. A continuació detallem els vins comentats al llarg del programa: VINS BLANCS Josep Foraster Brisat del Coster 2017. DO Conca de Barberà. Macabeu. PVP: 13,95€ Cérvoles Blanc 2017. DO Costers del Segre. Chardonnay i macabeu. PVP: 20,70€ Castell d'Encús Taleia Brisat 2017. DO Costers del Segre. Sauvignon blanc i semillon. PVP: 24,40€ La Vinyeta Els Monos Pipa Blanc 2018. DO…Llegir més
On Barcelona 28/06/2019 – Eulogio Pomares Penapedre vino de esperón 2017

On Barcelona 28/06/2019 – Eulogio Pomares Penapedre vino de esperón 2017

EULOGIO POMARES En poc més de 10 anys, Eulogio Pomares s’ha convertit en un dels joves referents de Galícia. Als seus magnífics blancs de guarda, del seu celler familiar Zárate, ha anat afegint a poc a poc un mosaic de micropojectes amb vinificacions fora de normes. Penapedre vino de esperón 2017 és el seu negre més salvatge. Prové d’una parcel·la plantada amb mencía, garnatxes i jerez, veremades i elaborades en conjunt. D’intens color cirera, al nas està marcat per fruites negres salvatges, nabius, aranyons, prunes, sarsaparrella i móres silvestres juntament amb un fons…Llegir més
Côtes du Roussillon 2018 per Hervé Bizeul

Côtes du Roussillon 2018 per Hervé Bizeul

“All’s Well That Ends Well” - “Tot va bé si acaba bé”, William Shakespeare Sense cap mena de dubte, la 2018 és l'anyada del segle. No, estic fent broma… En fi, sobretot perquè no us escric des de Bordeaux, vignoble que adoro, on l'ofensiva mediàtica (victoriosa…) arriba al seu terme, mostrant al món sencer que la del 2018 és la –nova– anyada del segle. Després de 2000, 2005, 2009, 2010, 2015 i 2016. Set en menys de 20 anys, com ho assenyala rient-se el mordaç Stéphan Von Neipperg, amic meu, propietari de Canon…Llegir més
Sicília 2018 per Andrea Franchetti

Sicília 2018 per Andrea Franchetti

Recordant la collita del 2018, puc dir que va ser una de les més humides, especialment durant els mesos d'estiu, la qual cosa va desembocar en el clàssic clima tropical (calor humida) dels darrers vuit anys. Ens vam veure obligats a fer moltes més passades per desfullar. Primer a les vinyes de chardonnay, anant sempre per capes, perquè no volíem que les baies es cremessin; però, al mateix temps, preteníem que el vent pogués passar a través, per tal que les eixugués ràpidament després de cada pluja. A més, els gotims així exposats…Llegir més
Toscana 2018 per Andrea Franchetti

Toscana 2018 per Andrea Franchetti

Una singular collita a Trinoro Després del sufocant estiu del 2017, vam donar la benvinguda a una anyada amb unes temperatures més regulars i fredes. A mesura que ens acostàvem a finals d’agost, vam observar uns gotims de major mida que l'habitual, no massa dolços per l'època i inusualment suaus des del principi. Gràcies a aquestes temperatures més fredes, els ceps van ser capaços de madurar tant els raïms com els tanins d’una manera precoç; fenòmens que habitualment es demoren a causa de les elevades temperatures de l’agost. Les pells, primes com eren,…Llegir més