On Barcelona 08/02/2019 – Father John Anderson Valley 2015

On Barcelona 08/02/2019 – Father John Anderson Valley 2015

CALIFÒRNIA El jove Nicholas Maloney va començar el seu projecte personal a Califòrnia el 2010 amb la pinot noir com a protagonista. Un homenatge al seu avi, el cèlebre reverend John Weaver. Uns vins que en només 8 anys s’han convertit en objecte de desig dels sommeliers de Nova York. El 2014 i després d’estudiar a Beaune i treballar a diferents zones de la Côte d’Or i Bordeus, començà un segon projecte a la Borgonya, on elabora uns vins que exporta exclusivament als EUA. Father John Anderson Valley 2015 té un bonic color…Llegir més
Els vins del Risorgimento

Els vins del Risorgimento

Per Juancho Asenjo El naixement del vi modern a Itàlia Itàlia, que va estar unida sota l’Imperi Romà, es va fragmentar amb la invasió dels bàrbars i la desaparició de l’Imperi Romà d’Occident, i es va tornar a unir amb la Unificació del 1861. Aquí radica la seva enorme complexitat vinícola. Des de l’Enotria grega, la terra del vi, fins avui. En temps de Plinio el Vell, que va morir amb l’erupció del Vesuvi de l’any 79 d.C., ja es parlava de 80 varietats entre les més conegudes: apiana, al·lobrògica, rètica, amines… amb…Llegir més
On Barcelona 01/02/2019 – Abel Mendoza Garnacha-Graciano Grano a Grano 2015

On Barcelona 01/02/2019 – Abel Mendoza Garnacha-Graciano Grano a Grano 2015

GARNACHA I GRACIANO El celler d’Abel Mendoza i Maite Fernández acaba de complir la seva trentena collita. En aquells llunyans anys 80, es van iniciar elaborant vins pel mètode de maceració carbònica i, molt aviat van seleccionar els seus millors sòls per començar a criar vi. El seu gran reconeixement arribà amb els seus exclusius blancs monovarietals i els seus negres “grano a grano”. Després del seus “grano a grano” de graciano i tempranillo, arriba la seva tercera entrega, Abel Mendoza Garnacha-Graciano Grano a Grano 2015, on s’uneixen dues varietats una mica antagòniques.…Llegir més
Dry Martini, 40 anys d’història

Dry Martini, 40 anys d’història

Una celebració entre amics Per Javier de las Muelas Fa molt pocs dies vam celebrar el 40 Aniversari del Dry Martini Bar de Barcelona. Diferents esdeveniments al llarg de 7 jornades i el més important ho vam fer amb amics, molts d'ells de diferents parts del món. Han estat molts/es els/les barmaids, bartenders, cantiners que al llarg d'aquests dies han oficiat a la barra. Alhora més de 90 bars de diferents continents han realitzat vídeos i fotografies de les seves versions, i rendit homenatge al Dry i al còctel. Hem presentat també The…Llegir més
On Barcelona 25/01/2019 – Muga Prado Enea Gran Reserva 2010

On Barcelona 25/01/2019 – Muga Prado Enea Gran Reserva 2010

MUGA GRAN RESERVA Una de les joies que s’elaboren a l’històric Barrio de la Estación d’Haro, a La Rioja, és el Muga Prado Enea. Un gran reserva que segueix mantenint el seu caràcter i que la família Muga ha anat reperfilant perquè segueixi fidel al seu estil i alhora s’adapti al gust de les noves generacions. S’elabora sempre amb els últims raïms en entrar al celler, per tal d’assegurar-se una maduració òptima. Tempranillo, garnacha, mazuelo i graciano criats durant dotze mesos en grans dipòsits de roure, més de tres anys en bótes de…Llegir més
Percepció del caràcter mineral en el vi; influència del preu i de la informació continguda a l’etiqueta

Percepció del caràcter mineral en el vi; influència del preu i de la informació continguda a l’etiqueta

Per Antonio Palacios1y2, David Molina3 y Elvira Zaldivar1(1) Laboratorios Excell Ibérica S.L.; (2) Universidad de La Rioja; (3) Outlook Wine de Barcelona. Introducció al concepte de la “mineralitat” al vi: El concepte que transmet el terme “mineralitat” en els vins és certament un dels atributs més misteriosos des del punt de vista químic i està freqüentment associat al concepte “terroir”, on l’expressió vinculada al sòl permet justificar l’autenticitat de l’origen del vi. El concepte comença a aparèixer a partir del 1980, quan Robert Parker sorgeix amb força en el poderós mercat americà. Un…Llegir més
On Barcelona 18/01/2019 – Botaina Amontillado Saca en Rama – Otoño 2018

On Barcelona 18/01/2019 – Botaina Amontillado Saca en Rama – Otoño 2018

AMONTILLADO Els amontillados són un dels vins més delicats de Xerès. Després d’una criança inicial sota velo de flor com si fos un fino o una manzanilla, acaba la seva criança –oxidativa– com si fos un oloroso. Aquestes dues etapes de criança juntes el converteixen en un vi extraordinàriament sofisticat. Botaina Amontillado Saca en Rama Otoño 2018 prové de les velles soleres de la bodega Domecq que va adquirir Caballero el 2008. És fragant i refinat, amb notes d’orellanes i intensos records de fruits secs torrats. La boca és untuosa, equilibrada i harmònica,…Llegir més
Tast de formatges per la carta de temporada de Rías de Galicia i Espai Kru

Tast de formatges per la carta de temporada de Rías de Galicia i Espai Kru

Dilluns, 14 de gener, 25 amics, clients i periodistes es van reunir al restaurant Espai Kru per fer un tast de 29 formatges i 6 vins, i escollir la propera carta de formatges de la temporada de Rías de Galicia i Espai Kru. Eva Vila va proposar una extensa selecció dividida en 8 grups (de tres o quatre formatges cadascun) perquè la nova carta tingués una àmplia varietat de textures, sabors, orígens i mètodes d'elaboració. Durant el tast es van facilitar diverses pistes abans de revelar els noms de cada formatge. Finalment i…Llegir més
Vi i gastronomia a l’univers dalinià

Vi i gastronomia a l’univers dalinià

Per Bruno Tannino El 1973, Dalí porta dècades a la cimera d’una fama que transcendeix l’elitista i endogàmic món de l’art: ha dissenyat joies, vestits i fins i tot decorats per a produccions de Hollywood; apareix amb freqüència a la televisió –incloent campanyes publicitàries– i a happenings i performances que ell mateix crea per a satisfacció del seu barroc sentit de l’humor (i per a escàndol de ments estretes). És un personatge públic en tota regla que s’instal·la en l'imaginari popular com a imatge arquetípica de l’artista genial, excèntric i transgressor. Publica llavors…Llegir més
On Barcelona 11/01/2019 – Izar-Leku 2015

On Barcelona 11/01/2019 – Izar-Leku 2015

El Txakolí escumós d’Artadi El darrer projecte d’Artadi neix de l’amistat i de la llarga cooperació de la família López de Lacalle amb la família Zapiain. Els seus fills van veure en els vins de txakolí un bon potencial per elaborar uns escumosos –seguint el mètode champenoise– gairebé inèdits a la zona. A les varietats tradicionals hondarribi zuri i hondarribi beltza de Guipúzcoa, s’hi suma un terrer singular d’argila, pissarra i basalt i un clima atlàntic que afavoreix uns vins vibrants i amb una marcada acidesa. Izar-Leku 2015 és la seva primera entrega.…Llegir més