Bordeaux 2018 per Château Margaux

Bordeaux 2018 per Château Margaux

Condicions climàtiques i de cultiu de l’anyada 2018 L’any 2018 és el més calorós que hem conegut des de començaments del s. XX, superant en 1,4 °C la temperatura mitjana anual a tot el país. Aquesta anyada va començar a Margaux amb un hivern relativament suau respecte de les temperatures habituals, malgrat unes poques gelades que, sense conseqüències a les nostres vinyes, van tenir lloc el mes de febrer. La resta de l'any va ser càlid –molt càlid, per a ser exactes–, especialment els deu últims dies de juny i els deu primers…Llegir més
Bordeaux 2018 per David Pernet

Bordeaux 2018 per David Pernet

L’anyada 2018 a Bordeaux Infern i paradís! Els anys que acaben en 8 generalment acaben bé, i el 2018 no ha estat una excepció. Després d’haver esgotat els podadors a l’hivern, d’esgotar la paciència dels viticultors a la primavera i de lluitar cos i ànima contra el míldiu, l’any va fer un gir de 180º a principis de juliol i el miracle bordelès es va produir una vegada més gràcies a un estiu i inicis de tardor fantàstics. L’estiu del 2018 va ser dels més calorosos després del 2003, però sense els excessos…Llegir més
Champagne i Jerez. El Yin i el Yang a la mateixa ànima

Champagne i Jerez. El Yin i el Yang a la mateixa ànima

Per David Léclapart Partim del nord-est de França per arribar al sud-oest d’Espanya. Una gran diagonal on a cada extrem hi ha dues polaritats oposades: una és Yin (Champagne) i l’altra és Yang (Andalusia). Ambdues elaboren vins reconeguts arreu del món, diferents i, no obstant això, similars en molts aspectes. Podríem dir que comparteixen la mateixa ànima. Els sòls A Champagne, la força de la terra és dominant juntament amb el fred, la humitat, el creixement de les plantes, la manca ocasional de llum, la durada de l’hivern… Aquí els sòls s’escalfen molt…Llegir més
On Barcelona 03/05/2019 – Arizcuren sologarnacha 2016

On Barcelona 03/05/2019 – Arizcuren sologarnacha 2016

CELLER URBÀ Arizcuren és l’únic celler urbà de Logroño. Situada al centre de la ciutat, als baixos d’un edifici d’habitatges, Javier Arizcuren va començar a elaborar allà l’any 2013 i actualment elabora poc més de 10.000 ampolles. Les vinyes familiars –quatre hectàrees plantades majoritàriament amb garnatxa, mazuelo i viura– estan situades a la Rioja Oriental, a Quel, a la Sierra de Yerga. Arizcuren sologarnacha 2016 és una de les seves edicions més limitades. Amb prou feines 533 ampolles amb un perfum de fruites negres i vermelles madures amb un rerefons marcat per notes…Llegir més
Home, Evolució, Intervenció, Energia i Vi

Home, Evolució, Intervenció, Energia i Vi

Per David Molina Hombre i Evolució Homo Sapiens Sapiens és una obra d'art de la pròpia mare naturalesa, cada cèl·lula és un tresor que emmagatzema informació privilegiada en una mena de codi de barres, l'ADN. Tot el procés evolutiu des de l'origen de la vida de la primera cèl·lula està codificat químicament en el genoma, és l'Oxford Wine Companion de la biologia evolutiva. Tots els éssers vius comparteixen aquesta mateixa base de codificació química (adenina, citosina, guanina i timina) amb milions de diferents combinacions, una prova irrefutable d'un origen comú per a tots…Llegir més

On Barcelona 26/04/2019 – González Byass XC Palo Cortado de Ida y Vuelta

PALO CORTADO González Byass XC Palo Cortado de Ida y Vuelta és un exclusiu vi de Xerès que vol commemorar el 500 aniversari de la primera volta al món. A més a més, aquest raríssim Palo Cortado de la collita 1990 pretén recuperar la tradició de sotmetre els vins a llargues travessies com succeïa al segle XVI, ja que dues botes seleccionades per Antonio Flores es van embarcar al Buc Escola “Juan Sebastián Elcano” i van estar navegant durant 6 mesos. Té un preciós color ambre amb reflexes or vell. Al nas és…Llegir més
Formatges i vins. El difícil art de l’harmonia

Formatges i vins. El difícil art de l’harmonia

Per Marc Vanhellemont  Impulsat pels seus desitjos, inhibit per les seves rutines, forçat pel seu seguici o simplement temptat o seduït per l'altre, el matrimoni de dues personalitats segueix sent un exercici complicat. Podem fer-ho en les acrobàcies, un truc impossible de reproduir, però ¿per què? O optar per la simplicitat, cosa que no exclou l'originalitat. El que suggereix una altra visió, que deixa fora el que està establert, que ens mostra altres camins. En resum, el positiu, l'innovador, que acaba imposant, res de nous dictats, sinó una obertura d'esperit proveïdora d'una riquesa…Llegir més
On Barcelona 18/04/2019 – Gramona Celler Batlle 2004

On Barcelona 18/04/2019 – Gramona Celler Batlle 2004

GRAMONA Pocs cellers del Penedès com Gramona han explorat la longevitat dels seus escumosos portant-los al límit de l’envelliment. Si el seu III Lustros 2011, amb més de set anys de criança és una petita joia, els Celler Batlle madurs com el 2004, adquireixen una complexitat sobrenatural. Una seducció farcida de carícies dolces al nas, una bombolla com un tapís de seda que t’incita a passejar-hi descalç, com un tul espès, lleuger i d’un pes eteri. Un fluid on tot està encara com amagat, on al principi els matisos no són evidents i…Llegir més
On Barcelona 12/04/2019 – Merit 2016

On Barcelona 12/04/2019 – Merit 2016

PERINET Després d’uns anys d’incertesa i de molts canvis, el celler Perinet inicia una nova etapa. Amb la nova collita 2016 els vins ja mostren el nou perfil del celler. Merit 2016 prové de les vinyes Mas d’en Xes i Mas Vell, dues de les parcel·les més fresques de la finca. L’assemblatge està format per merlot, syrah, garnatxa i carinyena que fermenten i es crien 12 mesos en dipòsits d’acer inoxidable. Al nas desplega intenses notes de fruita negra crocant i madura que es conjuga amb delicades notes d’herbes aromàtiques com el romaní…Llegir més
El Fondillón de l’horta d’Alacant versus el Fondillón d’Alacant (província)

El Fondillón de l’horta d’Alacant versus el Fondillón d’Alacant (província)

Per Felipe Gutiérrez de la Vega Cava de Bodegas Gutiérrez de la Vega a 6 metres de profunditat El Fondillón com a definició es pot trobar tant en el diccionari de la RAE, com al de la María Moliner, a la Wikipedia, en el plec de condicions de la D.O.P. Alicante Vinos (dues excepcions a i b), etc. No obstant això, a cap d’aquestes definicions s’estableix una diferència clara entre els que s’elaboren als voltants de la capital d’Alacant, l’antiga horta alacantina, i els que s’elaboren en els diversos pobles de la província. Tenint…Llegir més