Dominical 27/07/2014 – Vega Sicilia Único Reserva Especial

Dominical 27/07/2014 – Vega Sicilia Único Reserva Especial

150 ANYS Poques ampolles desperten tanta admiració com Vega Sicilia. El mític Ribera del Duero celebra enguany el seu 150è Aniversari. Durant la seva història destaquen tres personatges fonamentals, el seu fundador Eloy Lecanda, Jesús Anadón i Pablo Álvarez, que des del 1982 dedica la seva vida a aconseguir que el gran nom del vi espanyol sigui avui una icona mundial. Vega Sicilia Único Reserva Especial és el seu vi més confidencial. Lluny de modes i tendències, és un assemblatge d’anyades i actualment es comercialitza una selecció de 52 bótes de les anyades…Llegir més
Avançades 2013 – Impressions generals de l’anyada 2013 a Bordeaux

Avançades 2013 – Impressions generals de l’anyada 2013 a Bordeaux

Aquest any hem viatjat a Bordeaux per tastar els vins de la collita 2013 en dues ocasions, ja que la setmana oficial de les degustacions de la UGCB (Union des Grands Crus de Bordeaux) coincidia amb els dos esdeveniments més importants que organitzem a Vila Viniteca: el 7è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles i La Música del Vi. Les nostres visites als châteaux es succeïren així les setmanes anterior i posterior, del 23 al 25 de març i del 7 al 9 d’abril. Aquest fet inusual per nosaltres –que portem tastant…Llegir més
El Club – Seleccions d’agost 2014

El Club – Seleccions d’agost 2014

Com és habitual al nostre Club, el mes d'agost podeu escollir entre cinc seleccions especialment confeccionades per a tots els nostres socis. Us proposem diferents i atractius vins blancs, rosats i negres i també un especial ginebres perquè trieu els que més us agradin. Si desitgeu una o vàries d'aquestes seleccions o algun altre vi de tot el nostre catàleg, truqueu-nos per telèfon o envieu-nos un correu electrònic o demaneu-ho a la nostra botiga on-line i us ho enviarem allà on esteu de vacances. Indiqueu-nos el dia en què voleu rebre la vostra…Llegir més
Dominical 20/07/2014 – Le Rosé de Antídoto 2013

Dominical 20/07/2014 – Le Rosé de Antídoto 2013

LE ROSÉ No es muy habitual que para un rosado se utilicen viñas viejas de entre 80 y 100 años. En Soria, en el pueblo de Miño de San Esteban, Bertrand Sourdais y David Hernando –dos jóvenes intrépidos– han apostado por elaborar uno de gran nivel. Le Rosé de Antídoto 2013 es un delicado jugo de tinto fino, garnacha y la blanca albillo plantadas a más de 1.000 metros de altitud. Suave prensado, pequeños rendimientos y una pequeña estancia en barricas nuevas de 600 litros. Bonito color rosa pálido. En nariz fruta roja,…Llegir més
El món a RAC1: Vins frescos per l’estiu

El món a RAC1: Vins frescos per l’estiu

      Aquest matí al programa de ràdio El món a RAC1 amb Jordi Basté, Quim Vila ha recomanat alguns vins que es poden gaudir ben frescos a l'estiu. Ha estat l’ocasió perfecte per destapar en directe el Dido La Universal Blanc 2013 de Sara Pérez i René Barbier, un vi de la DO Montsant, aprofitant que se celebren els 25 anys de la primera anyada de la reinaixença del Priorat. A continuació detallem els vins comentats durant el programa:   BLANCS Cargol Treu Vi 2013. DO Penedès. 100% Xarel·lo. PVP: 14,95€…Llegir més
Dominical 13/07/2014 – Pacalet Gevrey-Chambertin 1er Cru “Bel Air” 2011

Dominical 13/07/2014 – Pacalet Gevrey-Chambertin 1er Cru “Bel Air” 2011

SENSE SULFURÓS Després de treballar com a director durant 10 anys al Domaine Prieuré Roch –un dels copropietaris de la Romanée Conti– Philippe Pacalet –nebot de Marcel Lapierre, l’estrella de Morgon– inicià el 2001 el seu projecte personal al Gevrey-Chambertin (Borgonya). Viticultura ecològica, vinificació amb raïms sencers, fermentacions amb llevats autòctons i criança sense afegir gens de sulfurós i, finalment, embotellat a mà. Els seus fantàstics vins es presenten així, nus i moltes vegades amb una aparença poc comú. Pacalet Gevrey-Chambertin 1er Cru “Bel Air” 2011 té un rostre pàl·lid i amb una…Llegir més
Dominical 06/07/2014 – Georges Laval Cumières Premier Cru Brut Nature

Dominical 06/07/2014 – Georges Laval Cumières Premier Cru Brut Nature

VIGNERON Vincent Laval és un dels nous viticultors modèlics de la Champagne. El seu pare Georges s’inicià en la cultura ecològica –una raresa a l’època– l’any 1971. El 1996 ell agafa la direcció del mini “Domaine” familiar a Cumières, a 5 km d’Épernay, al cor de la Champagne. ¡Només 2,5 hectàrees conreades amb cura per 3 persones! 9.000 ampolles de producció total entre les 5 diferents cuvées. Treball a mà dels seus ceps i –de forma gratuïta– dels primers rengles del veïns que els envolten, perquè els seus tractaments químics ferotges no afectin…Llegir més
Dominical 29/06/2014 – Mestres Coupage Blue Fin 2008

Dominical 29/06/2014 – Mestres Coupage Blue Fin 2008

BLUE FIN Elaborar un vi o un cava pensant amb quins menjars por anar bé no és un fet gaire freqüent. Vestir-lo i vendre’l indicant que està especialment indicat per acompanyar un producte, tampoc. Però així es presenta el Mestres Coupage Blue Fin 2008, una idea d’Àlvaro Montero per trobar un gran cava que acaroni la millor tonyina vermella crua i les diferents elaboracions. A priori pot semblar un producte del màrqueting, però darrera l’original ampolla apareix un gran brut –amb el dosatge just– amb la bombolla fina-fina que s’expandeix per tota la…Llegir més
Dominical 22/06/2014 – Sonrojo 2013

Dominical 22/06/2014 – Sonrojo 2013

PURA GARNATXA Refrescant i dinàmica com els muntatges escènics dels Hermanos Oligor és la darrera entrega del rosat de La Calandria, Sonrojo 2013. Una garnatxa amb un nas ple de fruita vermella amb petits matisos cítrics i florals. A la boca és com una onada de frescor amb un llarg record de maduixes i cireres. Un altre encert més de Javier Continente, Luis Fernández i Luis Remacha amb un rosadet bo que no requereix protocol i després, s’entreguen i es desfonen amb les seves duen garnatxes més rigoroses i profundes: Cientruenos i Tierga. Un…Llegir més