Pauillac 2018 per Château Mouton Rothschild

“Els rendiments van ser baixos a causa de la sequera, però la collita pot ser ja considerada entre les de gran èxit”

La primera meitat del 2018 va estar marcada per fortes pluges i severes calamarsades al llarg de l’hivern, seguides per una primavera molt més suau.

Després de les fredes temperatures de març, una ratxa càlida va afavorir el creixement de la vegetació i va fer florir els ceps lleugerament abans de l’habitual. Aquesta tendència es va veure confirmada a partir de juny, de tal manera que el càlid i assolellat clima es va traduir en un cicle de la vinya 5 dies avançat respecte a la mitjana.

Al juliol, l’alta humitat combinada amb la calor estival va fer difícil mantenir la salut de les vinyes, però la constant atenció per part dels nostres viticultors va assegurar que les virtuts de la vinya fossin preservades. Afortunadament, el temps càlid i sec que es va instal·lar a partir de llavors i durant 3 mesos, amb temperatures que van superar de vegades els 30 °C, va aniquilar els atacs del míldiu.

Tot i que les condicions de la primera meitat de l’any no semblaven anunciar una gran anyada, les temperatures rècord, l’escassa pluja i la relativa sequera dels mesos d’estiu van rectificar la situació. Els raïms eren petits, però extraordinàriament rics en sucre i tanins.

L’avançament del cicle de la vinya en aquest estiu sec i calorós va suposar que la verema comencés a finals d’agost pels raïms blancs i a principis de setembre pels negres. Es va començar per les parcel·les d’Aile d’Argent, del 30 d’agost al 5 de setembre, i va continuar amb les de raïm negre, del 10 de setembre al 3 d’octubre.

Els vins llueixen intensos colors i gaudeixen d’excel·lents estructures tànniques. Els rendiments van ser baixos a causa de la sequera, però la collita pot ser ja considerada entre les de gran èxit.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA 2018 DE CHÂTEAU MOUTON ROTHSCHILD AQUÍ

Hits: 52

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *