
Perfils sensorials dels nostres vins d’Uvas Felices
Perfils sensorials dels vins d’Uvas Felices
Introducció
A Vila Viniteca tenim un Panell de Tast –una iniciativa privada única al món del vi– format per 16 professionals del nostre equip que durant dos anys hem entrenat per convertir-los en tastadors experts. Fa gairebé tres anys, al mes d’octubre del 2017, vam començar a formar-los amb l’objectiu de donar resposta d’una manera objectiva, fidel i reproduïble, a inquietuds i dubtes que envolten la percepció sensorial al voltant d’una copa de vi.
Després de rebre aquest exigent entrenament, el nostre Panell de Tast és capaç de realitzar l’anàlisi sensorial objectiu d’un vi. Aquesta anàlisi s’obté mitjançant les sessions d’Avaluació, iniciades a principis del 2019, i que ens permeten dur a terme diferents projectes d’investigació.
Un dels primers estudis que vam realitzar va ser l’anàlisi sensorial dels vins que formen part del nostre projecte d’Uvas Felices. Des de les nostres vinyes de Ca N’Estruc a la resta de col·laboracions amb reconeguts elaboradors de la geografia espanyola. L’objectiu d’aquest estudi era conèixer en profunditat les qualitats organolèptiques de cada vi i cada anyada de manera objectiva.
Metodologia
Un total de 55 referències es van analitzar en aquest projecte repartides en 4 escumosos, 14 blancs, 3 rosats i 34 vins negres.
Ca N’Estruc (D.O. Catalunya)
Blancs
- 1. Ca N’Estruc Blanc 2018
- 2. Ca N’Estruc Xarel·lo 2018
- 3. Ca N’Estruc Xarel·lo 2019
- 4. Ca N’Estruc BI muscat 2017
- 5. Idoia Blanc 2017
- 6. Idoia Blanc 2018
- 7. L’Equilibrista Blanc 2017
Rosats
Negres
L’Origan (D.O. Cava)
El perro verde (D.O. Rueda)
Fenomenal (D.O. Rueda)
El Jardín de Lucía (D.O. Rías Baixas)
Sospechoso (V.T. Castilla)
La Locomotora (D.O. Ca. Rioja)
Negres
Paisajes (D.O. Ca. Rioja)
Negres
Venta las Vacas (D.O. Ribera del Duero)
Negres
Viña al lado de la casa (D.O. Yecla)
Negres
El Hombre Bala (D.O. Vinos de Madrid)
Blanc
Negres
Cada referència es va avaluar sensorialment, identificant-ne i mesurant-ne les característiques organolèptiques de cadascuna d’elles sota els mateixos paràmetres, aquells pel qual el nostre Panell ha estat entrenat. Aquests es divideixen segons els sentits amb què són percebuts (olfacte, gust i tacte). Cada panelista avalua els següents atributs per cadascun dels vins:
Fase olfactiva:
Intensitat de l’aroma a copa parada (escala continua del 0 al 10): capacitat olorosa del vi sense haver-se sotmès a moviment.
Intensitat de l’aroma a copa moguda (escala continua del 0 al 10): capacitat olorosa del vi després d’haver-lo remogut dins la copa.
Presència de defectes i intensitat (lleuger/mig/intens) si se’n detecta algun: capacitat del defecte a ser percebut en nas.
Defecte |
Descriptor |
HERBACI |
Pebrot verd (pirazina) |
REDUCCIÓ |
Ous podrits |
REDUCCIÓ |
Goma cremada/Cautxú |
SULFURÓS |
Irritant |
ÀCID ACÈTIC |
Vinagre |
ACETAT D’ETIL |
Pegament, esmalt |
SURO |
Suro, humitat, clor |
BRETTANOMYCES |
Animal, suor, cavall |
Presència d’aromes: identificació d’entre 48 aromes que poden estar presents en un vi i de les quals els panelistes han estat entrenats a detectar.
Família d’aroma |
Descriptor |
FLORAL |
Flor de Saüc |
Rosa |
|
Violeta |
|
Flor de taronger |
|
FRUITA VERDA |
Poma |
FRUITA CÍTRICA |
Llimona |
Taronja |
|
FRUITA DE PINYOL |
Préssec |
FRUITA TROPICAL |
Mango |
Pinya |
|
Maracujà |
|
FRUITA VERMELLA |
Maduixa Cirera |
FRUITA SECA |
Pansa |
FRUITA CUITA |
Poma cuita |
BALSÀMIC |
Eucaliptus |
Menta |
|
HERBES AROMÀTIQUES |
Romaní |
Espígol |
|
Farigola |
|
Anís |
|
ESPÈCIES |
Pebre negre |
Regalèssia |
|
Clau |
|
Vainilla |
|
Nou moscada |
|
TORRAT |
Pa torrat |
Cafè |
|
Fusta torrada |
|
FUSTA |
Cedre |
Roure |
|
FRUITS SECS |
Ametlla |
Avellana |
|
Nou |
|
LÀCTIC |
Làctic |
PASTISSERIA |
Llevat, Massa mare |
Pa (molla) |
|
Brioix |
|
TERRÓS |
Terra seca |
Xampinyó |
|
QUÍMIC |
Pólvora/llumí |
Petroli |
|
CARAMEL·LITZAT |
Melassa |
Mel |
|
Caramel |
|
Xocolata |
|
VEGETAL SEC |
Tabac sec |
Fenc, palla |
|
ANIMAL |
Cuir |
Fase gustativa (a la boca):
Gustos bàsics
Dolç (escala continua del 0 al 10): capacitat del vi a provocar una sensació suau i agradable al paladar, com la produïda per la mel o el sucre. L’escala emprada està centrada en els vins secs, és a dir, no contempla els vins dolços, siguin fortificats o naturalment dolços. Ha estat elaborada sota el nostre criteri, tenint en compte més paràmetres que la concentració en sucres reductors del vi.
Àcid (escala continua del 0 al 10): capacitat del vi a provocar una sensació agra o semblant al de la llimona, pinya o poma. L’escala ha estat creada per a poder avaluar la intensitat de la percepció sensorial del conjunt d’àcids o acidesa total d’un vi al paladar.
Amarg (escala continua del 0 al 10): capacitat del vi a provocar una sensació com la provocada per la quinina o altres alcaloides.
Sensacions tàctils específiques dels vins escumosos
Efervescència (escala d’intensitat discreta 5 punts: Baix/Baix-Mig/Mig/Mig-Alt/Alt): capacitat del vi per alliberar el gas carbònic dissolt en ell mateix dins la cavitat bucal. Com més abundant sigui aquesta més intensa la considerarem.
Integració de la bombolla (escala d’intensitat discreta 5 punts): capacitat de la bombolla per provocar una sensació fina o cremosa al paladar. Com més sensació cremosa tinguem més elevada serà la integració de la bombolla.
Sensacions tàctils comuns a tots els vins
Sensació alcohòlica (escala continua del 0 al 10): capacitat d’un vi per a generar una sensació càlida, càustica o fins i tot abrasiva en el cas que no estigui ben integrada, al paladar.
Integració de l’alcohol (Sí: 0 / No: 1) capacitat del vi per tenir en harmonia els elements que el componen, en aquest cas l’alcohol.
Astringència (escala continua del 0 al 10): capacitat del vi en provocar una sensació de rugositat, sequedat o aspror a la llengua, a les dents i a les genives. De vegades pot produir amargor.
Fluïdesa (escala discreta de 5 punts): capacitat del vi per lliscar sobre la llengua. Sensació de fricció, sensació tàctil sobre la llengua i les genives.
Volum (escala discreta de 5 punts): capacitat envolupant del vi al paladar. Sensació tàctil del vi dins de la cavitat bucal. Ho imaginem gràficament com una esfera.
Pes (escala discreta de 5 punts): capacitat del vi per produir una sensació de pes sobre la llengua. Ho imaginem gràficament com el que ompliria l’esfera. Com més pes, més farcida l’esfera.
Sensació greixosa (Sí: 0 / No: 1): capacitat del vi per crear un efecte lubricant o sensació d’untuositat al paladar. Sensació d’oli o greix, que pot proporcionar un aliment en contacte amb la superfície de la llengua, ja sigui per alliberació de compostos que proporcionen aquesta sensació durant l’engolida o després d’haver-lo empassat.
Intensitat de l’aroma a la boca (escala contínua del 0 al 10): capacitat de les aromes en un vi per ser percebudes quan el vi està al paladar.
La persistència global de les aromes detectades (escala continua del 0 al 10): referent a la capacitat de les aromes d’un vi a romandre latents, un cop aquest desapareix del paladar.
Totes les escales lineals o discretes emprades per a mesurar la intensitat de cada atribut han estat creades i desenvolupades sota el nostre criteri basant-nos en el nostre coneixement i experiència. Els panelistes han estat entrenats i calibrats mitjançant patrons de referència específics de cada zona de les diferents escales emprades.
Els vins es van avaluar en 13 sessions:
Número de sessions |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
---|---|---|---|---|
1a sessió |
05 / 03 / 2019 |
47% |
1018.4 |
15 |
2a sessió |
12 / 03 / 2019 |
45% |
1029.3 |
15 |
3a sessió |
18 / 03 / 2019 |
44% |
1019.9 |
13 |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
5a sessió |
08 / 04 / 2019 |
44% |
1012.1 |
13 |
6a sessió |
15 / 04 / 2019 |
45% |
1017.6 |
12 |
7a sessió |
23 / 04 / 2019 |
50% |
996.8 |
13 |
8a sessió |
29 / 04 / 2019 |
48% |
1020.6 |
12 |
9a sessió |
06 / 05 / 2019 |
39% |
1017.9 |
12 |
10a sessió |
13 / 05 / 2019 |
45% |
1020.0 |
13 |
11a sessió |
30 / 09 / 2019 |
53% |
1016.3 |
11 |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
13a sessió |
30 / 06/ 2020 |
49% |
1014.2 |
12 |
Resultats
Després de cada sessió es van recollir les dades de cada panelista, mitjançant un programa informàtic, i es va fer el posterior tractament
estadístic.
Un cop fet el tractament de dades vam obtenir la caracterització sensorial de cada vi o el que anomenem el seu perfil sensorial. Aquest es presenta en
forma de gràfics i percentatges de mencions de presència d’aromes i defectes.A continuació mostrem els resultats dels vins avaluats en aquest projecte:
En aquesta publicació mostrarem els resultats dels vins dels cellers Ca N’Estruc (D.O. Catalunya) i l’Origan (D.O. Cava). En el proper blog es publicaran els resultats dels vins dels cellers El perro verde (D.O. Rueda), Fenomenal (D.O. Rueda), El Jardín de Lucía (D.O. Rías Baixas), Sospechoso (V.T. Castilla), La Locomotora (D.O. Ca. Rioja) i Paisajes (D.O. Ca. Rioja). I en el tercer i últim blog, es publicaran els resultats dels vins dels cellers Venta las Vacas (D.O. Ribera del Duero), Viña al lado de casa (D.O. Yecla) i El Hombre Bala (D.O. Vinos de Madrid).
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
2a sessió |
12 / 03 / 2019 |
45% |
1029.3 |
15 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita d’os |
Préssec |
2 |
Fruita verda |
Poma |
3 |
Floral |
Rosa |
4 |
Fruita tropical |
Pinya |
5 |
Especiat |
Vainilla |
6 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
7 |
Fruita cítrica |
Llimona |
8 |
Fruita tropical |
Maracujà |
9 |
Floral |
Flor de saüc |
10 |
Herbes aromàtiques |
Espígol |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
2a sessió |
12 / 03 / 2019 |
45% |
1029.3 |
15 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita verda |
Poma |
2 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
3 |
Especiat |
Vainilla |
4 |
Pastisseria |
Brioix |
5 |
Fruita cítrica |
Llimona |
6 |
Caramel·litzat |
Mel |
7 |
Especiat |
Nou moscada |
8 |
Fruita cítrica |
Taronja |
9 |
Fruits secs |
Nou |
10 |
Fusta |
Roure |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita verda |
Poma |
2 |
Fruita cítrica |
Llimona |
3 |
Floral |
Flor de saüc |
4 |
Fruita d’os |
Préssec |
5 |
Floral |
Flor de taronger |
6 |
Fruita cítrica |
Taronja |
7 |
Fruits secs |
Avellana |
8 |
Torrats |
Fusta torrada |
9 |
Vegetal sec |
Tabac |
10 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
3a sessió |
18 / 03 / 2019 |
44% |
1019.9 |
13 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
2 |
Fruita cítrica |
Taronja |
3 |
Fruita d’os |
Préssec |
4 |
Vegetal sec |
Fenc palla |
5 |
Pastisseria |
Brioix |
6 |
Caramel·litzat |
Mel |
7 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
8 |
Herbes aromàtiques |
Espígol |
9 |
Fruita Verda |
Poma |
10 |
Especiat |
Vainilla |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
1a sessió |
05 / 03 / 2019 |
47% |
1018.4 |
15 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fusta |
Cedre |
2 |
Especiat |
Vainilla |
3 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
4 |
Làctic |
Mantega |
5 |
Pastisseria |
Pa (molla) |
6 |
Floral |
Flor de saüc |
7 |
Fruita verda |
Poma |
8 |
Fruita d’os |
Préssec |
9 |
Caramel·litzat |
Mel |
10 |
Làctic |
Làctic |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
1a sessió |
05 / 03 / 2019 |
47% |
1018.4 |
15 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita cítrica |
Llimona |
2 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
3 |
Fruits secs |
Avellana |
4 |
Torrats |
Fusta torrada |
5 |
Pastisseria |
Brioix |
6 |
Fruita verda |
Poma |
7 |
Caramel·litzat |
Mel |
8 |
Torrats |
Pa torrat |
9 |
Torrats |
Fum |
10 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
3a sessió |
18 / 03 / 2019 |
44% |
1019.9 |
13 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Fruita vermella |
Maduixa |
3 |
Floral |
Rosa |
4 |
Fruita verda |
Poma |
5 |
Fruita cítrica |
Llimona |
6 |
Làctic |
Làctic |
7 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
8 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
9 |
Herbes aromàtiques |
Espígol |
10 |
Fruita d’os |
Préssec |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Maduixa |
2 |
Floral |
Rosa |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Làctic |
Làctic |
5 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
6 |
Fruita cítrica |
Llimona |
7 |
Vegetal sec |
Fenc palla |
8 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
9 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
10 |
Fruita d’os |
Préssec |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
3a sessió |
18 / 03 / 2019 |
44% |
1019.9 |
13 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita negra |
Pruna negra |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Caramel·litzat |
Xocolata |
4 |
Caramel·litzat |
Melassa |
5 |
Especiat |
Vainilla |
6 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
7 |
Fusta |
Cedre |
8 |
Especiat |
Regalèssia |
9 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
10 |
Fruita vermella |
Maduixa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Maduixa |
2 |
Fusta |
Cedre |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Làctic |
Làctic |
5 |
Especiat |
Pebre negre |
6 |
Floral |
Rosa |
7 |
Especiat |
Nou Moscada |
8 |
Especiat |
Regalèssia |
9 |
Floral |
Violeta |
10 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Torrats |
Fusta torrada |
5 |
Fruita vermella |
Maduixa |
6 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
7 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
8 |
Fruita cítrica |
Taronja |
9 |
Floral |
Rosa |
10 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Làctic |
Làctic |
4 |
Fusta |
Cedre |
5 |
Especiat |
Vainilla |
6 |
Especiat |
Regalèssia |
7 |
Floral |
Violeta |
8 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
9 |
Caramel·litzat |
Xocolata |
10 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
5a sessió |
08 / 04 / 2019 |
44% |
1012.1 |
13 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Vainilla |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
5 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
6 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
7 |
Fruita negra |
Pruna |
8 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
9 |
Especiat |
Clau |
10 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
6a sessió |
15 / 04 / 2019 |
45% |
1017.6 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Caramel·litzat |
Xocolata |
3 |
Fusta |
Roure |
4 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
5 |
Fruita vermella |
Maduixa |
6 |
Especiat |
Vainilla |
7 |
Fruita negra |
Pruna |
8 |
Especiat |
Clau |
9 |
Especiat |
Regalèssia |
10 |
Vegetal sec |
Fenc, palla |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
13a sessió |
30 / 06/ 2020 |
49% |
1014.2 |
12 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Maduixa |
2 |
Floral |
Violeta |
3 |
Especiat |
Pebre negre |
4 |
Especiat |
Vainilla |
5 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
6 |
Làctic |
Làctic |
7 |
Fusta |
Cedre |
8 |
Fruita cítrica |
Taronja |
9 |
Caramel·litzat |
Caramel |
10 |
Especiat |
Regalèssia |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
11a sessió |
30 / 09 / 2019 |
53% |
1016.3 |
11 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita verda |
Poma |
2 |
Pastisseria |
Pa (molla) |
3 |
Fruita cítrica |
Llimona |
4 |
Floral |
Floral |
5 |
Fruita d’os |
Préssec |
6 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
7 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
8 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
9 |
Fruita vermella |
Maduixa |
10 |
Pastisseria |
Brioix |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
11a sessió |
30 / 09 / 2019 |
53% |
1016.3 |
11 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita verda |
Poma |
2 |
Floral |
Floral |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Fruits secs |
Nou |
5 |
Làctic |
Làctic |
6 |
Pastisseria |
Brioix |
7 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
8 |
Pastisseria |
Pa (molla) |
9 |
Fruita cítrica |
Llimona |
10 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
11a sessió |
30 / 09 / 2019 |
53% |
1016.3 |
11 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita verda |
Poma |
2 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
3 |
Fruita cítrica |
Llimona |
4 |
Fruits secs |
Nou |
5 |
Fusta |
Cedre |
6 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
7 |
Pastisseria |
Pa (molla) |
8 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
9 |
Fruita d’os |
Préssec |
10 |
Vegetal sec |
Tabac |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
11a sessió |
30 / 09 / 2019 |
53% |
1016.3 |
11 |
Gràfic dels resultats de la fase olfactiva i gustativa:
Aromes amb més percentatge de mencions:
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Floral |
Flor de saüc |
2 |
Fruita cuita |
Poma cuita |
3 |
Fruits secs |
Nou |
4 |
Làctic |
Làctic |
5 |
Torrats |
Cafè |
6 |
Pastisseria |
Pa (molla) |
7 |
Fruita d’os |
Préssec |
8 |
Pastisseria |
Llevat, massa mare |
9 |
Caramel·litzat |
Caramel |
10 |
Fruita cítrica |
Llimona |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
1a sessió |
05 / 03 / 2019 |
47% |
1018.4 |
15 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita tropical |
Maracujà |
2 |
Fruita tropical |
Mango |
3 |
Fruita tropical |
Pinya |
4 |
Fruita d’os |
Préssec |
5 |
Fruita verda |
Poma |
6 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
7 |
Fruita cítrica |
Llimona |
8 |
Floral |
Flor de saüc |
9 |
Vegetal sec |
Fenc palla |
10 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita cítrica |
Llimona |
2 |
Fruita d’os |
Préssec |
3 |
Fruita tropical |
Maracujà |
4 |
Fruita tropical |
Pinya |
5 |
Fruita tropical |
Mango |
6 |
Floral |
Floral |
7 |
Fruita verda |
Poma |
8 |
Làctic |
Làctic |
9 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
10 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
2a sessió |
12 / 03 / 2019 |
45% |
1029.3 |
15 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita tropical |
Pinya |
2 |
Fruita Verda |
Poma |
3 |
Fruita tropical |
Maracujà |
4 |
Fruita Cítrica |
Llimona |
5 |
Fruita d’os |
Préssec |
6 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
7 |
Floral |
Flor de saüc |
8 |
Fruita tropical |
Mango |
9 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
10 |
Fruita vermella |
Maduixa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
3a sessió |
18 / 03 / 2019 |
44% |
1019.9 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita Verda |
Poma |
2 |
Fruita tropical |
Pinya |
3 |
Fruita tropical |
Mango |
4 |
Fruita tropical |
Maracujà |
5 |
Fruita d’os |
Préssec |
6 |
Fruita Cítrica |
Llimona |
7 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
8 |
Floral |
Flor de saüc |
9 |
Herbes aromàtiques |
Espígol |
10 |
Pastisseria |
Brioix |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
5a sessió |
08 / 04 / 2019 |
44% |
1012.1 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita d’os |
Préssec |
2 |
Fruita verda |
Poma |
3 |
Fruita cítrica |
Llimona |
4 |
Floral |
Flor de saüc |
5 |
Fruita tropical |
Pinya |
6 |
Fruita tropical |
Maracujà |
7 |
Vegetal sec |
Fenc palla |
8 |
Floral |
Flor de taronger |
9 |
Làctic |
Làctic |
10 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita d’os |
Préssec |
2 |
Fruita tropical |
Pinya |
3 |
Fruita verda |
Poma |
4 |
Fruita cítrica |
Llimona |
5 |
Floral |
Flor de saüc |
6 |
Floral |
Flor de taronger |
7 |
Làctic |
Làctic |
8 |
Fruita tropical |
Mango |
9 |
Pastisseria |
Brioix |
10 |
Fruita vermella |
Maduixa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita d’os |
Préssec |
2 |
Fruita cítrica |
Taronja |
3 |
Fruita verda |
Poma |
4 |
Floral |
Flor de saüc |
5 |
Fruita tropical |
Pinya |
6 |
Herbes aromàtiques |
Anís |
7 |
Fruita cítrica |
Llimona |
8 |
Làctic |
Làctic |
9 |
Especiat |
Vainilla |
10 |
Floral |
Flor de taronger |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
3a sessió |
18 / 03 / 2019 |
44% |
1019.9 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Torrats |
Fusta torrada |
5 |
Fruita vermella |
Maduixa |
6 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
7 |
Especiat |
Nou Moscada |
8 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
9 |
Especiat |
Clau |
10 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
5 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
6 |
Torrats |
Fusta torrada |
7 |
Fruita cítrica |
Taronja |
8 |
Fruita vermella |
Maduixa |
9 |
Especiat |
Nou Moscada |
10 |
Especiat |
Clau |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Torrats |
Fusta torrada |
3 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
4 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
5 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
6 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
7 |
Especiat |
Clau |
8 |
Vegetal sec |
Fenc palla |
9 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
10 |
Fruita vermella |
Maduixa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
5a sessió |
08 / 04 / 2019 |
44% |
1012.1 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
4 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
5 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
6 |
Especiat |
Clau |
7 |
Vegetal sec |
Fenc palla |
8 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
9 |
Balsàmic |
Menta |
10 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
9a sessió |
06 / 05 / 2019 |
39% |
1017.9 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
3 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
4 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
5 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
6 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
7 |
Especiat |
Clau |
8 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
9 |
Especiat |
Nou Moscada |
10 |
Herbes aromàtiques |
Espígol |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
7a sessió |
23 / 04 / 2019 |
50% |
996.8 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
3 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
4 |
Fruita vermella |
Maduixa |
5 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
6 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
7 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
8 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
9 |
Animal |
Cuir |
10 |
Especiat |
Nou Moscada |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
8a sessió |
29 / 04 / 2019 |
48% |
1020.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Herbes aromàtiques |
Romaní |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
7 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
8 |
Animal |
Cuir |
9 |
Torrats |
Fusta torrada |
10 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
8a sessió |
29 / 04 / 2019 |
48% |
1020.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
4 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
5 |
Torrats |
Fusta torrada |
6 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
7 |
Balsàmic |
Menta |
8 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
9 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
10 |
Química |
Pólvora, llumí |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
9a sessió |
06 / 05 / 2019 |
39% |
1017.9 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
5 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
6 |
Torrats |
Fusta torrada |
7 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
8 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
9 |
Especiat |
Clau |
10 |
Fruita vermella |
Maduixa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
7a sessió |
23 / 04 / 2019 |
50% |
996.8 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Torrats |
Fusta torrada |
7 |
Especiat |
Clau |
8 |
Fruita vermella |
Maduixa |
9 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
10 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
9a sessió |
06 / 05 / 2019 |
39% |
1017.9 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Fruita vermella |
Maduixa |
7 |
Especiat |
Nou Moscada |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
1a sessió |
05 / 03 / 2019 |
47% |
1018.4 |
15 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Fruita vermella |
Maduixa |
7 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
8 |
Animal |
Cuir |
9 |
Especiat |
Nou Moscada |
10 |
Herbes aromàtiques |
Romaní |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
1a sessió |
05 / 03 / 2019 |
47% |
1018.4 |
15 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Vainilla |
2 |
Floral |
Violeta |
3 |
Fruita vermella |
Maduixa |
4 |
Especiat |
Pebre negre |
5 |
Làctic |
Làctic |
6 |
Caramel·litzat |
Caramel |
7 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
8 |
Fusta |
Roure |
9 |
Especiat |
Regalèssia |
10 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
13a sessió |
30 / 06/ 2020 |
49% |
1014.2 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Especiat |
Pebre negre |
3 |
Floral |
Violeta |
4 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
5 |
Fusta |
Cedre |
6 |
Fruita vermella |
Maduixa |
7 |
Especiat |
Vainilla |
8 |
Especiat |
Regalèssia |
9 |
Floral |
Rosa |
10 |
Làctic |
Làctic |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
7a sessió |
23 / 04 / 2019 |
50% |
996.8 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
4 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
5 |
Fruita vermella |
Maduixa |
6 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
7 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
8 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
9 |
Torrats |
Fusta torrada |
10 |
Balsàmic |
Menta |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
7a sessió |
23 / 04 / 2019 |
50% |
996.8 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
4 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
5 |
Especiat |
Clau |
6 |
Torrats |
Fusta torrada |
7 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
8 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
9 |
Herbes aromàtiques |
Romaní |
10 |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
6a sessió |
15 / 04 / 2019 |
45% |
1017.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
3 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
4 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
5 |
Torrats |
Fusta torrada |
6 |
Especiat |
Clau |
7 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
8 |
Especiat |
Nou Moscada |
9 |
Vegetal sec |
Fenc, palla |
10 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
2 |
Fusta |
Cedre |
3 |
Especiat |
Pebre negre |
4 |
Especiat |
Regalèssia |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Caramel·litzat |
Xocolata |
7 |
Fruita negra |
Pruna |
8 |
Làctic |
Làctic |
9 |
Torrats |
Fum |
10 |
Especiat |
Vainilla |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
4a sessió |
26 / 03 / 2019 |
42% |
1019.6 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
3 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
4 |
Fruita negra |
Pruna |
5 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
6 |
Fruita seca |
Pansa |
7 |
Especiat |
Regalèssia |
8 |
Especiat |
Vainilla |
9 |
Fusta |
Roure |
10 |
Caramel·litzat |
Melassa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
5a sessió |
08 / 04 / 2019 |
44% |
1012.1 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Especiat |
Regalèssia |
3 |
Fruita negra |
Pruna |
4 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
5 |
Fruita seca |
Pansa |
6 |
Fusta |
Roure |
7 |
Vegetal Sec |
Tabac |
8 |
Especiat |
Vainilla |
9 |
Especiat |
Clau |
10 |
Vegetal sec |
Fenc, palla |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
6a sessió |
15 / 04 / 2019 |
45% |
1017.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Vainilla |
2 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
3 |
Fruita negra |
Pruna |
4 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Especiat |
Pebre negre |
7 |
Caramel·litzat |
Melassa |
8 |
Fusta |
Roure |
9 |
Fruita cuita |
Mora cuita |
10 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
6a sessió |
15 / 04 / 2019 |
45% |
1017.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
2 |
Fusta |
Roure |
3 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
4 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
5 |
Especiat |
Pebre negre |
6 |
Fruita negra |
Pruna |
7 |
Floral |
Violeta |
8 |
Fruita vermella |
Maduixa |
9 |
Vegetal sec |
Tabac |
10 |
Torrats |
Fusta torrada |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
9a sessió |
06 / 05 / 2019 |
39% |
1017.9 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Vainilla |
2 |
Fruita negra |
Pruna |
3 |
Fruita negra |
Mora d’esbarzer |
4 |
Especiat |
Pebre negre |
5 |
Especiat |
Regalèssia |
6 |
Torrats |
Fusta torrada |
7 |
Fusta |
Cedre |
8 |
Fruita cuita |
Pruna cuita |
9 |
Torrats |
Cafè |
10 |
Especiat |
Nou moscada |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita cítrica |
Llimona |
2 |
Fruita verda |
Poma |
3 |
Vegetal sec |
Fenc, palla |
4 |
Caramel·litzat |
Mel |
5 |
Floral |
Flor de saüc |
6 |
Fruits secs |
Nou |
7 |
Torrats |
Fusta torrada |
8 |
Vegetal sec |
Tabac |
9 |
Herbes aromàtiques |
Romaní |
10 |
Pastisseria |
Pa (molla) |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
7a sessió |
23 / 04 / 2019 |
50% |
996.8 |
13 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Fruita vermella |
Maduixa |
3 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
4 |
Especiat |
Pebre negre |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Especiat |
Nou Moscada |
7 |
Fruita cítrica |
Taronja |
8 |
Balsàmic |
Menta |
9 |
Animal |
Cuir |
10 |
Floral |
Rosa |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
12a sessió |
24 / 02 / 2020 |
51% |
1026.8 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Especiat |
Pebre negre |
2 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
3 |
Fruita cítrica |
Taronja |
4 |
Fruita vermella |
Maduixa |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Vegetal sec |
Tabac |
7 |
Animal |
Cuir |
8 |
Fruita negra |
Pruna |
9 |
Làctic |
Làctic |
10 |
Fusta |
Cedre |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
8a sessió |
29 / 04 / 2019 |
48% |
1020.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Fruita vermella |
Maduixa |
3 |
Floral |
Rosa |
4 |
Especiat |
Pebre negre |
5 |
Balsàmic |
Eucaliptus |
6 |
Fruita cítrica |
Taronja |
7 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
8 |
Balsàmic |
Menta |
9 |
Animal |
Cuir |
10 |
Torrats |
Fusta torrada |
Avaluació |
Data |
Humitat relativa sala |
Pressió atmosfèrica |
Número de panelistes |
8a sessió |
29 / 04 / 2019 |
48% |
1020.6 |
12 |
|
Presència d’aromes per família (ordre decreixent per % mencions) |
Descriptor concret |
1 |
Fruita vermella |
Cirera vermella |
2 |
Fruita vermella |
Maduixa |
3 |
Especiat |
Pebre negre |
4 |
Herbes aromàtiques |
Romaní |
5 |
Floral |
Rosa |
6 |
Fruita cítrica |
Taronja |
7 |
Fruits secs |
Ametlla amarga |
8 |
Torrats |
Fusta torrada |
9 |
Herbes aromàtiques |
Farigola |
10 |
Balsàmic |
Menta |
Aquest és un dels projectes més importants i extensos que estem portant a terme al nostre Panell de Tast. La nostra intenció és continuar avaluant les noves anyades dels nostres vins d’Uvas Felices amb l’objectiu de conèixer en profunditat les seves qualitats organolèptiques, així com verificar que l’estil del vi es manté anyada rere anyada, tenint en compte l’efecte climatològic.
Hits: 63