Pomerol 2018 i Saint-Émilion 2018 per Le Pin

POMEROL
Le Pin 2018. Una anyada extraordinària

Tenint en compte els contrastats patrons climàtics que vam experimentar entre l’hivern, la primavera i la resta de temporada, el 2018 es presenta com una anyada molt inusual. Les abundants pluges de la primera meitat de l’any van permetre a la vinya disposar d’una constant, tot i que no excessiva, font d’hidratació amb la qual sobreviure a les caloroses i seques condicions de l’estiu.

El tast dels 8 lots produïts a partir de les 2,5 hectàrees de la propietat, resultat d’una selecció parcel·lària molt precisa, mostra les meravelloses complementarietat i sinergia que existeixen entre ells. El merlot “99”, amable, afruitat i saborós, genera una gran aliança amb el de la vella vinya “Laubie”, més complex, tànnic i estructurat. El merlot de la parcel·la “Poteau”, de potents color i perfum, s’acobla perfectament amb el de la parcel·la “Feugnet”, més subtil i equilibrat.

L’assemblatge de tots aquests diferents lots combina harmoniosament les característiques de cadascun d’ells, alhora que preserva la seva especificitat.

SAINT-ÉMILION
L’If 2018

Un cop més, el clima oceànic que regna a Bordeaux ens ha deixat atònits. La pluja no va cessar durant l’hivern i la primavera, abandonant-nos gairebé definitivament el cap de setmana del 14 de juliol. La vinya va arrencar amb tot just una setmana de retard, però en unes condicions meteorològiques suaus que li van permetre desenvolupar-se ràpidament.

Malgrat que la floració va tenir lloc sota la pluja, les temperatures es van mantenir càlides i estables, fet que es va traduir en uns bons rendiments. No obstant això, va ser necessari intensificar la vigilància i el treball a les vinyes per tal d’esquivar la pressió del míldiu, especialment virulent aquest any.

Des de mitjans d’agost fins a finals de setembre, va refrescar a les nits mentre els dies continuaven sent calorosos: unes condicions perfectes per a una bona maduració, gradual, que ens va permetre veremar, sense presses, cadascuna de les parcel·les en el seu moment òptim, donant com a fruit uns tanins madurs i un meravellós potencial aromàtic. Els primers tastos van mostrar una fascinant energia, una fruita pura i expressiva, i un bon equilibri; tot i l’elevat percentatge d’alcohol.

DESCOBREIX ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE LE PIN Y L’IF AQUÍ

Hits: 100

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *