Ribera del Duero 2014 per Peter Sisseck

Climatologia 2014
Ribera del Duero

Grafica 1 Pingus

El 2014 ha estat un any càlid i amb precipitacions normals al llarg de tot el territori espanyol, sota una tardor humida i molt càlida i un mes d’octubre amb les temperatures més altes des del 1961.

Concretament a la Ribera del Duero, l’any ha estat lleugerament càlid amb precipitacions normals.

L’any ha estat marcat per un estiu amb temperatures mínimes continuadament baixes, amb un rosada matinal durant els mesos de juliol i agost. En aquest període, habitualment sec i calorós, les vinyes han funcionat a ple rendiment, com a contrapartida la pressió de l’oïdi ha estat elevada.

La primavera ha estat relativament càlida i una mica seca, encara que afortunadament es partia d’unes bones reserves d’aigua gràcies a les pluges hivernals. L’estiu ha estat força fresc i molt sec, seguit d’una tardor càlida i relativament humida, amb dos fronts de pluja de 26 litres de precipitacions en el període comprès entre el 21 i el 23 de setembre (3 dies) i d’uns 55 litres en el període comprès entre el 8 i el 15 d’octubre (durant 8 dies ininterromputs de pluja) respectivament.

Climatologia 2014
Ribera del Duero

La verema va començar després d’eixugar-se l’aigua de les primeres pluges, a la darrera setmana de setembre. El gruix de la verema es portà a terme a la primera setmana d’octubre abans de les segones pluges. A partir del 12 d’octubre es veremà la resta de les parcel·les, començant a fer-se patent la pressió de la botrytis als ceps menys airejats i amb major rendiment.

En termes generals, 2014 ha estat un any en el que les vinyes han treballat sense gairebé parades vegetatives. Els ceps joves han tingut un rendiment elevat encara que la data de maduració ha estat més tardana, coincidint freqüentment amb el segon període de pluges. Els ceps vells i equilibrats han produït raïm de gran qualitat, madurant durant la darrera setmana de setembre.

Grafica 2 Pingus

Dominio de Pingus

La verema precoç –el 23 de setembre del 2014– ens va permetre assolir la frescor que cercàvem, evitant una sobre extracció aquest any. A les dues vinyes Barroso i San Cristóbal, on neix Pingus, es va haver de realitzar un treball titànic però a la vegada meticulós al llarg de l’estiu i la tardor, especialment després de la desafortunada calamarsa que va caure el 2 de juliol. Gràcies a aquesta feina al cep vam recuperar una concentració equilibrada al raïm.

La vinificació 2014 a Dominio de Pingus va suposar una de les gairebé mai vistes els anys anteriors. La criança ha estat un complex conjunt de criances a barriques envinades de cinc a sis vins de diferents edats, combinant amb estància al dipòsit, adaptant els diferents components per arribar a un assemblatge harmònic. No hi ha dubte que estem davant d’una anyada excepcional dins la breu historia del nostre celler.

Pingus 2014
100% Tinta del País
Rendiment: 11hl/ ha

Producció: 4500 ampolles

Flor de Pingus 2014
Es va veure menys afectada per les inclemències que van patir les vinyes de Pingus. L’anyada 2014 de Flor de Pingus, per la seva frescor i la lleugeresa i intensitat de la seva fruita no hi ha el menor dubte que entrarà als annals de la història dels grans vins de Dominio de Pingus.

100 % Tinta del País
Rendiment: 17 hl/ha
Producció: 86000 ampolles

Bodegas y Viñedos Alnardo

S’ha treballat amb 5 pobles, rebent raïm de 126 viticultors diferents procedents de 294 parcel·les. La mida mitjana de cada parcel·la és petita (0.25ha), amb una aportació per part de cada viticultor igualment petita (2.000 kg) i amb un rendiment mig per parcel·la aproximat de 3.500 kg/ha.

Als termes de Peñaranda de Duero, Quemada i Zazuar, la verema va tenir lloc entre l’1 i el 3 d’octubre. A Gumiel de Izán es van veremar el 7 i el 8 d’octubre mentre que a Castrillo de la Vega va ser entre el 8 i l’11 d’octubre.

PSI 2014
Tinta del País i garnacha
Producció: 180.000 ampolles

Peter Sisseck_Pingus_Avanzadas 2014

Consulta els vins a l’avançada de Peter Sisseck aquí.

Hits: 30

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *