Ribera del Duero 2017 per Bertrand Sourdais

Descobreix tots els vins del 2017 de Dominio de Es a la Ribera del Duero

DOMINIO DE ES

2017: l’any a l’inrevés

L’anyada 2017 va venir marcada per les gelades generals i la poca producció a tota Espanya, tot i què a la zona de Soria, degut a l’habitual brostada més tardana de les vinyes, va poder salvar-se, no veient-se tan afectada la vinya de Dominio de Es per la gelada del 28 d’abril. 

L’hivern va ser sec i no gaire fred. La primavera, seca i amb unes temperatures mínimes fresques. Hi va haver una brostada esglaonada des del 20 d’abril fins el 5 de maig. La sequera va retenir el creixement dels pàmpols, i la floració va ser precoç i molt ràpida (del 5 al 12 de juny; la més ràpida que hem pogut veure en 18 anys).  

Durant l’estiu, i des del 15 de juny fins a finals de mes, una onada de calor canicular amb màximes de 40ºC (temperatures més habituals a finals del juliol) va generar un lleuger estrès primerenc a les vinyes i va alentir el creixement dels raïms.

La pluja de començaments del juliol va disminuir les temperatures màximes i va rehidratar les vinyes (vam comptabilitzar 70 litres, una quantitat important per aquesta època de l’any), continuant amb aquesta tendència de fred i humitat. El verol va començar el 25 de juliol i va acabar el 20 d’agost, un verol lent con a conseqüència d’unes baixes temperatures mínimes. L’agost es va caracteritzar per nits fredes i dies amb temperatures moderades, de 30 a 35ºC, amb algunes pluges que van permetre les vinyes mantenir-se fresques.

Els grand cru La Mata i La Diva van ser veremats el 21 de setembre, un dia abans de l’equinocci de tardor. El Dominio de Es Viñas Viejas de Soria es va veremar el 23 de setembre.

L’any 2017 va ser un any en general difícil per a les vinyes: segon any consecutiu amb poca aigua, sequera d’hivern i primavera, cop de calor a mitjans de juny… tot i que les pluges durant l’estiu van equilibrar la situació!

Tot i ser una anyada solar pel fet de ser primerenca, el vins combinen intensitat i maduresa amb un vessant orgànic degut a les fredes temperatures mínimes i a les pluges estiuenques. Les fermentacions i maceracions van arribar al seu punt àlgid als 16 i 17 dies. La floració extremadament ràpida que caracteritzà l’anyada ens aporta una alta precisió.

Descobreix tots els vins del 2017 de Dominio de Es a la Ribera del Duero

Hits: 31

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *