Ribera del Duero 2020 per Peter Sisseck

L’any 2020 va ser un dels més complicats a nivell climàtic de tota la seva història, gairebé tots els factors van jugar en contra del manejament òptim de la vinya.

La pluja va dificultar els treballs del sòl, fet que unit a les temperatures elevades va produir un creixement ràpid de l’herba, dificultant el seu control. La forma de ploure i les temperatures ambientals van propiciar elevades pressions del míldiu durant tot el cicle i de l’oïdi a partir del mes de juliol.

D’altra banda, les reserves d’aigua acumulada van produir raïms amb baies en general de grans dimensions. Encara que l’estrès ambiental elevat durant tot el cicle propiciés la desigualtat entre els ceps, arribant fins i tot a bloquejos de la maduració quan els sòls més secs no van aconseguir alimentar els ceps durant el verol.

El verol dels ceps ben alimentats va ser precoç. No obstant això, els ceps pitjor alimentats van verolar força més tard. Quan va arribar la pluja i el fred del mes de setembre, aquesta diferència va portar a veremar una part de la Ribera del Duero perfectament madura, mentre que una altra part estava realment immadura.

La professionalitat dels treballs de camp realitzats a Ψ PSI el 2020 ha estat clau per tenir una bona collita. Els treballs de sòl portats a terme a temps, però sobretot les feines de poda equilibrada de l’hivern, la neteja en verd el juny i juliol i el continu tractament preventiu del míldiu i de l’oïdi quan era necessari va permetre aconseguir una collita generosa, extremadament neta i madura.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE PETER SISSECK 

Hits: 53

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *