Rioja 2015 per Marcos Eguren

“L’any climàtic 2015 comença amb un hivern lluminós i precipitacions importants de neu superiors a la mitjana però amb temperatures normals a la zona.

A mitjans de març es produeix un lleuger augment de les temperatures que provoca un cert moviment als borrons, començant la brostada entre finals de març i principis d’abril. A partir del 5 d’abril comença un període de temperatures suaus i pluges esporàdiques lleus que fan que es desenvolupi la brostada amb rapidesa així com un bon creixement de la vegetació. Abril es caracteritza per ser un mes sec. El mes de maig comença amb un increment important de les temperatures arribant fins els 30-33ºC entre el dia 10 i 14. L’absència de pluges provoca un creixement rapidíssim de la vegetació; a partir de mitjans de maig baixen les temperatures originant l’alentiment del desenvolupament vegetatiu. Maig és un mes extremadament sec. Entre el 28 i el 29 apareixen les primeres flors.

baixa-El-Bosque03

Comença el mes de juny amb les primeres flors a les zones més precoces i les temperatures augmenten fins als 23-26ºC de màxima. La segona setmana de juny, un cop acabada la floració, van arribar pluges i tempestes que descarreguen fins a 80 litres/m2. Finalitza juny amb altes temperatures arribant als 35 graus. Juliol arriba a ser un mes molt calorós tot i que a les nits baixen les temperatures fins els 14-16ºC amb excepció de certes dates que van del 17 al 20 de juliol on les nits són més càlides i les temperatures no baixen dels 20-22ºC. El 21 de juliol succeeixen vàries tempestes deixant 22 litres a Páganos.

L’agost comença molt calorós i sec fins el dia 12, moment en que es produeixen algunes tempestes descarregant fins a 12 litres. El verol comença ràpidament durant la primera setmana d’agost, provocant la maduració a mitjans de mes. El mes continua amb temperatures altes, matins frescos, el 30 i 31 d’agost arribaren tempestes deixant caure fins a 38 litres.

El mes de setembre comença ennuvolat, amb temperatures suaus i absència total de pluges, accelerant la maduració i essent pràcticament completa a mitjans de setembre amb un avançament de gairebé tres setmanes a un mes respecte a un any normal. La verema es realitza l’última setmana de setembre, amb un raïm molt sa de graduació lleugerament superior als anys anteriors, un bon equilibri d’acidesa i una bona maduresa fenòlica”.

baixa-bodega-dominio-de-eguren-2

Descobreix tots els vins de la Rioja de Marcos i Miguel Eguren de l’anyada 2015 aquí: Viñedos de Páganos i Viñedos Sierra Cantabria

Hits: 14

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *